На Бабинден в Троянската болница

* Кметът Донка Михайлова посети АГ отделението и раздаде подаръци * 4 млн. лв. евросубсидия за оборудване се очакват в МБАЛ – Троян през новата година

При новородената Анастасия, МБАЛ - Троян, 21 януари 2013 г.
В ДЕНЯ на родилната помощ, по народному известен като Бабинден (21 януари), кметът на община Троян Донка Михайлова заедно с ресорния зам.-кмет Поля Димова и главния експерт „Социална и здравна политика” в общинската администрация Валя Даскалова гостуваха в АГ отделението на МБАЛ – Троян. Г-жа Михайлова поднесе поздравителен адрес на завеждащия отделението д-р Мишо Василев и вкусен подарък за всички – домашна баница.

„ПРАЗНИК на великото начало на живота, където вие сте  първите! Усмивката на вашето лице е първата, която озарява новороденото. Вашите ръце са първите, които го докосват с първата глътка въздух, с първия вик на болка и щастие! Вие сте хората, които помагат на всяка жена да преживее най-трудните, но и най-прекрасни мигове от живота си! Честит празник и бъдете  благословени!”, се казваше в кметското поздравление към екипа на отделението.

ДАРОВЕ от кмета имаше и за новородените, които в момента са в отделението – те получиха одеалца. Четири бяха бебетата в АГ отделението на МБАЛ – Троян на 21 януари: Анастасия, Ивелин, Александър и Цветелина; за деня се очакваха още две раждания – на момче и момиче, за които също бяха оставени подаръци.

И при новородения Ивелин, МБАЛ - Троян, 21 януари 2013 г.
45 ДЕЦА ПОВЕЧЕ са родени в МБАЛ – Троян през изминалата 2012 г. в сравнение с предходната 2011 г. Общата бройка е 280, но трябва да се има предвид, че близо половината от ражданията (44,5%) са външни, на жени от други места, избрали рожбите им да се появят на бял свет в Троянската болница. През годината в АГ отделението са проплакали и 6 двойки близнаци.

ПРИПОМНЯМ, че МБАЛ - Троян е включена в Концепцията за преструктуриране на системата на болничната помощ, което дава право за получаване на финансиране по Оперативна програма  „Регионално развитие” (2007-2013 г.). Очакваната субсидия е в размер на 4 млн. лв., което ще даде възможност на МБАЛ - Троян да обнови оборудването си и да реализира съпътстващи строително-ремонтни работи с цел повишаване качеството на предлаганите здравни услуги, съгласно съответните медицински стандарти. АГ-отделението, по думите на управителя на МБАЛ – Троян д-р Пенко Бамбов, също ще се възползва от това финансиране.

Маргарита Генкова, PR на Община Троян

Още по темата:

40 коментара:

Овчарчето Калитко каза...

"Честит празник и БЪДЕТЕ ГОТОВИ!" е казала вероятно по стар комсомолски обичай кметицата, очаквайки отговор: ВИНАГИ ГОТОВИ! :-) Това "благословени" хич не се връзва с комунистическата "религия", според която Ленин е "бог", а Сталин, Димитров и сие са "светии" :-)

Терзиева каза...

Поздравления и благодарност на д-р Василев и целия колектив на АГ-отделението- за всеотдайния им труд и висок професионализъм!Честит празник!

Анонимен каза...

Към 1-ви. Омръзна вече на всички с тъпи и безвкусни коментари. Платените клакьори са интересни за ден-два. После пораждат обратни реакции - кажи го на ратодателите си.

Анонимен каза...

Тази жена май не спи. На всеки отдава нужното внимание - ненатрапчиво и по човешки. Ценя това.

№ 1 каза...

Другарю 3-ти, на мен пък ми омръзна от комунисти, които вместо да се напъхат в миша дупка и засрамени да си кротуват, са вирнали глава и си мислят, че хората са забравили кървавата и престъпна дейност на БКП-активистите в близкото минало! Затова сме и на този хал, защото ТЕ още са на власт...

Анонимен каза...

5-ти, (1-ви), остави престъпленията от миналото, сега пак си карат постарому, това е проблема. Тихичко си назначават в бюджета некадърни, необразовани и некомпетентни хора за изборна благодарност. Наливат пари за глупости, стига да глупости на свои хора. В същото време мислят, че ще приспят народа с ПР мероприятия. Ма то, като гледам, май вярно са приспали масовката! Ей, 4-тия цени това.....

Анонимен каза...

Жест на уважение, хубаво е, че се сещат за тези неща. АГ отделението е заслужило указаното внимание!

Славков каза...

Браво Тинке!!! Браво Български Юнак!!! :)

Ивелина Иванова каза...

До 6 АНОНИМЕН: Анонимнико, малоумнкико, за теб наливането на пари в болницата, наливане на пари за глупости ли е? Я кажи тогава за каква "НЕглупост" според теб трябва да се наливат пари? Да се наливат за хоремаци за такива като теб да има къде да си пият рИкията, да псуват и да мрънкат ли?

Анонимен каза...

Ей, няма угодия!!!! Страшен народ!

Анонимен каза...

Браво, Ивелина! Също исках да попитам 6-тия "загрижен" гражданин къде за тази една година са се налели пари за глупости.

Анонимен каза...

1-ви, ама вярно си овчар.
По далеко от носа си невиждаш.

Анонимен каза...

Че/1/ е овчарче и калитко се вижда от необразованите и просташки коментари в стил "Минак", които ни предлага. Цървулко, като си започнал да ругаеш болшевики,сталинисти и комсомолци започни от твоят работодател-Минак.Да си спомняш докато той беше кмет да е посетил поне веднъж болницата? Минак беше най-простия и най-крадливия троянски кмет, защото той е един от най гадните БКП-активисти! А тебе те съветвам вместо да му лижеш зацапаният болшевишки задник да се опиташ да мислиш преди да пишеш/ако мисленето е познат на тебе процес/.

Анонимен каза...

Така.Наливане на пари в болницата няма да направи другарката Донка.Тя няма да направи нито един проект по"Регионално развитие".Ако зависи от нея,пари ще се дадат само ако изпълнението е от фирми на верни другари.А че налива пари за глупости,налива.Няма да налее за някой голям проект,с оставащи материални придобивки за града (като изключим кенефа в парка:)Плаща и ще плаща за разни работи,при които нищо никой не получава,освен естествено близки другари.Проектиране,обучение,ПР,проучване,все неща,които"се носят из въздуха".Ще замазва очите на плиткоумниците със сладки приказки и усмихната физиономия.На тях това им стига......
Само че има една подробност,която другарката Донка е хубаво да помни:тя е избрана с гласовете на нас,НЕкомунистите.Само и единствено защото не искахме Акимов.А нас няма как да ни залъгва с нищонеправене.И не бива да очаква,че ще забравим какво е обещала,а какво прави.За сега се дъни.Много станахме,които съжаляваме,че сме гласували за нея!

Анонимен каза...

14-ти, би било полезно за теб да знаеш, че за тази една година, може би именно с "приказките"си, именно с усмивката си, или може би със запазените контакти, които е съхранила като депутат, но тази жена свърши нещо много важно и то е, че Троян ще влезе в следващия програмен период /2014-2020 г./ във възможно най-добрата стартова позиция и ще има възможност да усвои един сериозен обем европейско финансиране. Докато преди няколко месеца Троян не беше включен сред градовете, в които единствено трябваше да финансира ОП "Регионално развитие", след изключително много работа, контакти и разговори в министерства, правителство, представители на законодателната власт, към днешна дата Троян е сред тези градове, което означава град, който ще бъде целеви по отношение на ОПРР - програмата, която ще финансира значимите проекти за развитието на градовете и регионите. Така че не ми излизай с номера, че Михайлова е само човек на приказките. И друго искам да ти кажа - политиката е ефективна тогава, когато погледът е напред. Вярно, че за хората, които излизат от дома си сутрин и виждат дупката или крушката, която не свети, това звучи много далечно и не толкова съществено. Разбира се, тези неща не трябва да се пренебрегват, но заедно с това трябва да се гледа утрешният ден.Именно това прави троянския кмет и с това доказва, че е един напредничав и мислещ човек.

Анонимен каза...

15 ще излезе прав!

Анонимен каза...

чудесно го каза 15ти!

Анонимен каза...

14-и, тази песен я пя вече. Кои проекти за ПР и обучения видя (не, че те не са нужни). Оснивната част от проектите на общината сега са по "Регионално развитие" (справка Отчет на кмета, от сайта на общината).

Анонимен каза...

5-и. Много комунизъм те тресе, бе братче!

Калитко каза...

Нито съм от Троян, нито ме интересуват разни бивши ченгета-гербаджии, нито някой ми плаща да плюя Комунизма. Просто ми е смешно, как през 21 век може да има бивша ВИДНА комсомолка на власт, след като знаем, че такива като нея съсипаха България...Това е. Вярно, че в Троя са останали предимно пенсионери, които може да не могат да вървят в пътя, ама ходят да гласуват за болшевишката сган.

Анонимен каза...

1,14 Ако трябва Михайлова да прави инфрастуктурни проекти като крадливия милиционерски задник Минак и да загроби общината с още 13 000 000 лв глоби, по добре да не прави нищо. А относно това как се краде чрез фирми,отново питай крадливия Акимов.

Анонимен каза...

От родния град на Милко Балев освен комунисти какво друго може да излезе? Доца,Миню,крадецът от Желязна?Какви са, да не са марсианци навярно?

Анонимен каза...

Престанете!!!Какво лошо видяхте в жеста на кмета,че е отдала нужното внимание на АГ отделението?!Отново и отново дежурните тунеядци са решили да се изявят.Дори и позитивна статия като тази са решили да използват,за да пишат във форума за хора,които мразят.Няма статия в този сайт,където да не вмъкнат омразата си към конкретни хора или да не насочат вниманието към тях.Ако г-жа Михайлова не беше посетила отделението, пак щяха да я критикуват.БРАВО НА КМЕТА!

Анонимен каза...

Калитко, не разбирам защо трябва да е виновен този които е бил комсомолец и не се срамува от това, а един болшевик и БеКаПе-ец които се обърна като фурнаджийска лопата, герберяса,стана кмет и ни е...а майката да му се разминава и да минава метър?

Анонимен каза...

А на някой направи ли му впечатление как работниците от ВМЗ Сопот,как децата на работниците от ВМЗ Сопот, застанаха на барикада да отстояват това,което им се полага и работата си?
А някой видя ли такива движения когато се затвори Елма,Хемус,Машстрой...Мишки такива !

Донке,ходи си в Ловеч. И ти си същата карикатура като оная крадлива маймуна от трапето (:

Калитко каза...

24-ти, Вие май си нямате представа какво е да си ПЪРВИ СЕКРЕТАР НА ОК НА ДКМС. Първо там случайни комсомолци (като всички, които бяхме такива по принуда) няма. Там може да бъде само човек одобрен от Политбюро,от Държавна сигурност, от десетки служби за промиване на мозъци в ЦК и разбира се-лично от Правешкия сатрап. За да заеме този пост, който и да е трябва да има СПЕЦИАЛНИ заслуги към престъпният комунистически режим, към тайните му служби и т.н. Лично др.Михайлова (според тогавашните партийни устави) е отговаряла за промиването на мозъците и АТЕИСТИЧНОТО възпитание на младите хора от ЦЯЛ ЕДИН ОКРЪГ на България. Какви ми ги говорите тука, разни глупости-честна била, добра била ! Като честна, защо продължава да слугува на една доказано престъпна идеология ? КОМУНИСТ КОЗИНАТА СИ МЕНИ - НРАВА СИ, НИКОГА !

Анонимен каза...

Калитко, а за какво е отговарял милиционерът/според неговото профи досие/ и с какво той има по-малко вина за промиваннето на мозъци и съсипването на човешки съдби /срещу Минак има разследване за активното му участие във възродителният процес/.

ПП: Калитко, аз бях изключен от Комсомола през 1979 г. и посрещнах Преврата от 1989 г като свободен човек и бях чест посетител на институцията която ръководеше сегашният "гербер" Минак

Калитко каза...

Каквото за др. Донка, това и за всеки висш милиционер от онова време. Всички те бяха т.н. "репресивен апарат", който съсипваше живота на свободомислещите хора.

Анонимен каза...

26-и. Проверявай по добре във вашите ДС-регистри, бе пич. Донка никога не е била първи секретар на Комсомола. А ти какъв си бил, ченге долно. Доносник долна проба, какъвто си си останал.

Анонимен каза...

АБЕ ТОЗИ ТЪПАК ДЕТО ПИШЕ ОТ НЯКОЛКО СЕДМИЦИ ПО ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ТЕМА "АНТИ-КМЕТА" ИЛИ Е ПЪЛЕН АУДСАЙДЕР ИЛИ Е ПЛАТЕНО ЧЕНГЕ. ПИШЕ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ НА ДЕНЯ. ДА СЕ ЗАПИТАМЕ:
1.КОЙ ГО ХРАНИ?
2.ЗАЩО ВАДИ ТЕЗИ ОТ ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ЗА ИЗБОР НА КМЕТ?
3.ТОЛКОВА ЛИ НЕ МОЖА ЗА ЕДНА ГОДИНА ЗА ХВАНЕ НЯКАКВИ НЕЩА В РАБОТАТА НА МИХАЙЛОВА, ЧЕ ПОВТАРЯ ВСЕ ЕДНО И СЪЩО КАКТО ПРЕДИ ГОДИНА?
4.ЗАЩО СЕ ПОЯВИ ОТНОВО ТОЧНО СЕГА?
5.КАТО ЛЪЖЕ БЕЗ СПИР КОЙ ЩЕ МУ ТЪРСИ СМЕТКА.
ЧОВЕЧЕ, НЕ ЗАБРАВЯЙ, ЧЕ НА ВСЕКИ МРЪСНИК РАНО ИЛИ КЪСНО НЯКОЙ МУ НАМИРА ЦАКАТА. ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧИШ И ТИ.

Анонимен каза...

Нервни изблици на комунягите.Почнаха да пишат с големи букви. Ще ви смачкаме на изборите,комуняги мрусни. Само ГЕРБ Младежи Троян!

Анонимен каза...

Към 31. Само да попитам от кои младежи на ГЕРБ: от чавдарчетата, от пионерчетата или от комсомолчетата. Питам защото и като предишните ви събрата явно рядко ходите на училище и с БЪЛГАРСКИЯ сте на Вие, а и имам усещане, че сте прекалили с "веселите цигарки"

Анонимен каза...

Герб, Герб жени, Герб младежи, следват Герб деца, Герб бебета...
Тъй го караха и Сталин, и Живков и е мечта на всеки един диктатор. Поповете и те искат децата още от детската градина да ги приобщават.

Анонимен каза...

До №25 - не е имало защото всеки знае само да пише зад ананомност ама като дойде време за десйтвия.... нямаа. тук е мноого лесно

Анонимен каза...

Браво за усилията, които екипите от АГто полагат! Нали за това е статията за празника им а не за политика. Ми да им отдадем нужното внимание тогава.

Анонимен каза...

30-ти, аз съм един от хората, които са писали против кмета. Казвам един от хората, защото съм писал два-три пъти, а виждам, че има още много подобни на моите коментари. Ще повторя. Гласувах за Михайлова. Сега съжалявам, че не се вслушах в тези, които ми казваха, че комуниста си остава първо комунист, чак после може да прояви интелигентност и други качества. Като гледам, за година и половина нищо налице. Само празни приказки и кухи комитети. Пак припомням, че Михайлова не е избрана от комунистите. На втория тур за нея гласуваха разни заблудени като мен. За това ме е яд. Но няма да забравя. Мисля, че и другите няма да забравят как ни измамиха с вълк в овча кожа! А ти като си убеден социалист, радвай се на "постиженията". Аз такива не виждам. Градът ни е по-мръсен от всякога. Така, както е тръгнало, ще става и все по-празен. Защото обществени комитети не създават работни места, не генерират приходи, не благоустрояват градската среда.

Анонимен каза...

36 като си сложил "черните очила" как да видиш, че нещо ново и хубаво, макар и малко, се случва в града! С това, че си "анти" допринасяш ли нещо? Освен едно - обслужваш нечии интереси, за което несъмнено ти се плаща. За една година никой не може да направи чудеса, с изключение на Всевишния. Докога негативизъм? Помагаме ли си взаимно нещо да се случва в нашия град?

Анонимен каза...

37-ми ти или си д.енкин или някой друг крадлив комунистически боклук вързан за хранилката от никуму не нужни но за сметка на това скъпи проекти предвижвани от кметицата с единствената цел "нашите хора да усвоят едни средства" .

Анонимен каза...

37,боклук. Негативното погледнато си зле.Позитивно,ще ставаш още по-зле (:
За какъв уй се цани тогава за кмет,бе гнидо въшлива?За къв се лензи доца толкова време и обяснява с купешки думи "знаете ли","иска ми се","имам желание"... И накрая едно голямо нищо.
Я ми кажи едно свършено нещо от доца, нещо което поне малко да е променило облика на Троян в икономически аспект? Не ми обяснявай за данъците моля,защото на мерцедеса ми оная година беше 130,сега с измисленото намаление става 200 лева!

Анонимен каза...

39-ти напълно те подкрепям в казаното за кмета . Само малко уточнение данакът ти от 230 е станал 200 лева .

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |