Акимов не е изгонен от партията, казаха от ГЕРБ - Ловеч

* Това заявиха в прессъобщение от областното ръководство на ГЕРБ – Ловеч днес, 21 януари * Не става ясно обаче дали от партийната централа са отхвърлили поисканата отдолу оставка
 или предстои да се произнесат
Тема с продължение 

НЯМА РЕШЕНИЕ на Изпълнителната комисия на ГЕРБ за изключване от редиците на партията на председателя на Общинския съвет в Троян и бивш кмет на общината Минко Акимов. Това заявиха в прессъобщение от областното ръководство на ПП ГЕРБ – Ловеч в понеделник (21 януари). Официалното партийно изявление е във връзка с актуална публикация в ловешки вестник и бе разпратено до медиите. От формулировката в прессъобщението обаче не става ясно дали Изпълнителната комисия на ГЕРБ е отхвърлила поисканата вече оставка или предстои да се произнесе по случая.

ПРИПОМНЯМЕ – оставката на г-н Акимов от всички постове бе поискана от ГЕРБ – Троян чрез партийния лидер Сашо Данков и с подкрепата на народния представител д-р Станка Шайлекова на извънредна пресконференция на 3 декември 2012 г. (виж „Гонят Акимов от ГЕРБ?” - бел. Т21). Обявената причина – злоупотреба със служебно положение и неправомерно лансиране при обществена поръчка на охранителната фирма „Дариос” ООД, в която съпругата на г-н Акимов има 30% дялово участие.

„КАТЕГОРИЧНО заклеймяваме всеки опит за незаконни действия на членове на ГЕРБ и се разграничаваме от всеки, към който има отправени обвинения за подобни действия”, заяви тогава г-н Данков. Позицията на д-р Шайлекова бе идентична: „Доказали сме, че сме безкомпромисни към всеки, който смесва личните си с обществените интереси. Тази безкомпромисност е основен принцип на ГЕРБ”. Г-н Акимов пък изрази учудване от случващото се и добави, че също може да каже много неща за някои хора.

НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА в началото на м. декември бе пояснено, че до средата на месеца ще се произнесе и централата на ГЕРБ, чрез споменатата Изпълнителна комисия, и ще има окончателно решение. Но нещата се проточиха, което пък даде храна на различни слухове. Неведнъж търсихме официална информация, обясняваха ни, че се чака решението отгоре. През последните дни пък имаше сериозно раздвижване и от много места се чу, че г-н Акимов действително е изгонен от ГЕРБ и дори че се очаква да подаде оставка като председател на Общинския съвет на сесията този четвъртък (24 януари 2013 г.). При нашите телефонни проверки слуховете нито бяха потвърдени, нито отречени.

Т21

Бележка на редакцията

Че около поисканата оставка на г-н Акимов витаят слухове, е факт. Че в много от тези слухове няма и грам истина – също е факт. Но че прекалено дълго вече се мълчи по „казуса Акимов” - и това е вярно. Както е вярно, че не може да се мълчи до безкрай. Случилото се е от голям обществен интерес и няма как да бъде потулено. Или може би има как – но, по наше мнение, това би донесло много негативи за ГЕРБ – Троян.    

 Още по темата:

28 коментара:

Анонимен каза...

герб Троян е тотално компрометиран! данков и Шайлекова изглеждат гротескно.

Анонимен каза...

Сашо още ли е втрещен?

Анонимен каза...

Ами то тогава излиза, че г-н Данков и г-жа Шайлекова са лъжци! При това едни от най-важните лица на Герб! Най-малкото- ще ме изгубят като фен на ГЕРБ....

Анонимен каза...

Няма да глясувям и аз за ГЕРБ , това не е политика на една стабилна партия.Защо не решат нещата от раз, като се знае какво е направил милиционера. НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ ...

Анонимен каза...

О, Боже! Всичко е такава игра! Да не мислите, че Данков и Шайлекова ей така, без да са съгласували нещата, ще обявят, че Акимов пътува. Или някой ги подхлъзна на динена кора, или Акимов бърже си оплете кошницата по върховете... всичко е един фарс като всичко останало при ГЕРБ. Нали гледаме два дни смехориите по каналите...

Анонимен каза...

В четвъртък на сесията дали ще има прощално жлембене ?

Анонимен каза...

Този четвъртък не е 21 януари 2013 г.Оправете си грешката в редакционната бележка, г-н Маринов.

Анонимен каза...

Аз не вярвам Акимов сам да подаде оставка. Доброволно кокала няма да пусне. Но такива са всички от ГЕРБ - наглеци и още се чудя на такива като № 3 дето се чудят дали да гласуват за ГЕРБ?!? По-зле от сега никога не е било - тотална объркация на всичко в държавата!

Анонимен каза...

Както е казал др.Тодар преди години - "Троян е обречен на комунизъм".
Как си го представяте, най-висшата комунистическа номенклатура на Троян от преди 89-та, който се подвизава в днешната троянска "политика" и "дИмокрация" да бъде отстранен?
Тези юнаци за това ли хвърлиха милиони средства от вашите пари да ви промиват мозъците и да купуват избори и да ги овластявате, а сега да си отиват заради някакви си закононарушения? За какви закони изобщо става дума. Ами те не са за тях законите, а за вас/нас.
Милко Станчев и ДСБ затова ли се трепаха да овластяват др.полковник, а сега да си подавал оставката?
Трифон Трифонов затова ли се мъчеше като една калинка в снежна буря да председателства комисията по туризъм в ОбС като възмездна награда за подкрепата на др.полковник?
Ами мъдрият народ дето гласува за кандидат-кмета др.полковник как ще се почувства като разбере, че е гласувал за един..../не се чете/. Освен ако пак не е разбрал.
Остана само една Атака да "трови" животеца на номенклатурата на БКП Троян, която удобно се е разделила на БСП, Герб и помагачи, нооо, както каза др.Агент Гоце в Германия преди 2-3 години - "има една партия Атака, ама ще се справим с нея".
*
Какво ли стана с Декларацията на БСП по "въпросът" и обръщението и към "отговорните институции"? Нещо като пищовчето с лютив пипер на "атентатора" срещу Амет? Аха и да гръмне, ама не, щото после едно всенародно кихане.... от лютивият "червен" пипер.
Какво нещо е да се грижат за здравето ни.
ИП

Анонимен каза...

Абе тоя Пеевски пак ли изпълзя от дупката?Нали бе обиден и нямаше да пише повече от този сайт?Защо не си гледа А-така,а наднича под чуждия юрган?

Анонимен каза...

Сашо никой не го е..ва за слива,а на Шайлекова дните са преброени.За това се бяха разпищолили.Не,че Акимов е слънце и луна,ама на фона на тези двамата е китка цвете!

Анонимен каза...

Къде ли е китката, къде ли е цветето?! Голям, долнопробен вертеп!

Анонимен каза...

Крайно време е да видим изявление на ИБ на партия Граждани за Европейско Развитие на България-клон Троян, по случая.Чакаме комюнике от ПР Ралица Бенчева,подписано от европейските граждани Сашо,Станка,Цветомила и т.н...

Анонимен каза...

Тия пък кои са????

Анонимен каза...

10-ти, къде ще пиша не е твоя работа. В мишата дупка си ти, а не аз, който пиша с името си. Този "юрган" е обществен и достъпен за всеки.
И не си вдигай толкова самочувствието - един анонимен плъх, който се появява само за да ме напада след всеки мой коментар, няма как да ме обиди.
Аз си гледам Атака-та, а ти си гледай мизерията и разрухата, до която такива като теб и некадърните ви и крадливи партии докарахте Троян до днешното жалко състояние. ФАКТ!
п.п. Ако искаш нещо да ми кажеш - излез с името си. Ако искаш да водим дебат или някакъв диалог - пак с името си. Ако ти стиска обаче, защото такива като теб обикновено са страхливци и посредствени индивиди, които са свикнали и могат единствено да нападат другите в гръб или анонимно.
ИП

Анонимен каза...

Всичките са едни мазници , а тоя като го видя лошо ми става не от ГЕРБ да го изгонят ми незнам от къде

Анонимен каза...

Илиане,Илиане,познания донякъде по някои въпроси имаш,ама оттам нататък е номера-такт,усет....мяра...А замислял ли си се,че "щастието" ти се състои в отвратителният подбор на останалите "общински съветници"?
Тъжно!!!

Анонимен каза...

Подкрепям напълно 17-ти.На фона на слепците едноокия е цар...:)

Анонимен каза...

Илянчо, ами то май обичаш да слушаш как хората тук плюят Акимов, Донка и другите, ама като почнат да оплюват теб и пищиш като приклещен. Казваш "вие и партиите ви", като че ли ти не си от партия, ами си паднал от небето. Или пък си възкръснал ангел небесен? Ми ти си си най-обикновен политик от една партия също толкова лъгала народа, колкото и другите. Партията ти се разцепи на две ли, на три ли, вече не следя. А пък теб, даже Петя Ковачева те изостави, щото и на нея й писна да се пънеш. Я сега вземи та изрази мнение за референдума и ядрената енергетика, та поне да видим комунист ли си,къв ли си. И после земи па се скрий и стига обижда хората дето пишат тук. И запомни - ти не си от хората, ти си от политиците, при това от най-дребните.

Анонимен каза...

МинАк-ски гъзолизец си ти 19-ти! Дребна душица си пич, дребна! То Пееевски може и да не е от най тачените, ама колко верни неща изнесе по медиите...А Атака я цепят такива като тебе гъзолизци на гробарите от ГЕРБ/бившо БКП/, де подмолно ти забиват ножа в гърба...

Анонимен каза...

Пеевски,разбери,не си дразнител на никой,никой не се занимава с теб,ти самичък си търсиш форум за изява.Просто си досаден,за това всеки ти казва да млъкнеш,жужиш като комарченце,незначително,но все пак дразнещо с непрекъснатостта си.

Анонимен каза...

Инфантилен 19 - ти, ако аз гласувам "за" на референдума съм комунист, но ако гласувам "против" съм еди какъв си! Така ли?

Анонимен каза...

Ако не изключат М.Акимов от Герб, то следва да изключат Сашко Данков и докторката, за злепоставяне.
Ха да видим сега какво ще се случи???

Анонимен каза...

Не ви ли е ясно, че всички от Герб, си държат партийните/БКП/книжки. под възглавниците.
Какво очаквате от тях. Първоразрядни ДЕМАГОЗИ.
Др. Минчо Акимов, ще го изгонят от Герб, ама на върба в петък.
Тези шушумиги са си плюли в устата.А и незабравяите че М.А. е много, ама много информиран човек, поради милиционерската му работа.
Ще извади 1-2 компромата и ще замете следите.
Все пак да изгледаме, второ действие на театъра, наречен ГЕРБ.

Анонимен каза...

Ох, 24-ти, за какво второ действие говориш? Та то вече е трето, четвърто, и аз не знам кое по ред...

Анонимен каза...

Уважаеми другари и другарки,как не ви е срам да сте такива лоши завистници.Нали ще увеличат заплатата на кметицата до 3000 -4000 лв. и какво следва от това 90% от нея за Акимов!.Как се опуска кокъла бре хора,ама то голям кокъл от заден бут.Милиционерска пенсия плюс 20 брутни заплати плюс обещетение за неползвани отпуски плюс....плюс.....абе Донке от теб научих ,че мойта жена е купила......... и т.н и т.н.Това няма да има край докато не се намеси оня от горе..Язък за напъните на Пеевски.Илияне не си късай нервите, пази си здравето в тази селска община нищо неможе да се случи.КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ,КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ, КАКТО КАЗВА ДРУГАРЯТ КАЦАРОВ, РАБОТНИТЕ МЕСТА СА ПАРТИИНО ОБЕЩАНИ, ДОРИ И ЗА МЕТАЧИ.ГОРКО НИ.Народът се е свил в черупката си и какво то и говедо да се сложи отпред, те гласуват.Тази сутрин осъмнах с флайтчер в пощата ми с подкана да гласувам за техните далавери и получени тлъсти рушвети,които вероятно ако не им мине номерът ще трябва да връщат.Няма да подкрепя никого.Парите определени за това допитване ще отидат в партиините каси за да могат с тях да купуват циганските гласове през юли.ДОБРЕ СКАЛЪПЕН СЪЙР - абривиатура на ДПС.

Анонимен каза...

Детронираха Акимов- заглавие на вестник Ловеч прес брой 6 от 21-23 януари.На кое да вярва човек.

Анонимен каза...

Според мен,не зависимо от компроматите с които плаши Акимов,ГЕРБ трябва да се раздели с този наглец,ако партията не иска да загуби и малкото симпатизанти които са останали в навечерието на наближаващите избори...!!!!!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |