Китайският посланик посрещна троянска делегация

* В дипломатическата совалка на Михайлова и Чакъров участва и бизнесменът Христо Йовчевски * Негово превъзходителство Гуо Йеджоу приел поканата да посети Троян
 
ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ совалки на кмета на Троян Донка Михайлова и директора на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) в с. Орешак Иван Чакъров продължават, научихме от PR-ката на общинската администрация Маргарита Генкова.  След скорошните срещи с посланиците на Австрия, Северна Корея, Япония и Индия у нас и представители на посолствата на Индонезия и Полша миналата седмица бе поредната визита в чужда мисия – тази на Китайската народна република. Целта бе същата – покана за участие в мащабната изложба „Орешак 2013” (1-6 май), с която се прави заявка за утвърждаване на Изложението като международен център на художествените занаяти и приложните изкуства; и заедно с това – представяне на община Троян и търсене на нови партньори и приятели.

МИХАЙЛОВА и Чакъров бяха приети от Негово превъзходителство посланик Гуо Йеджоу, а в троянската делегация бе и бизнесменът Христо Йовчевски, в качеството си на председател на Консултативния съвет по икономика към кмета на Троян. Пред посланик Йеджоу г-жа Михайлова изразила  убеденост, че международният културен обмен продължава да бъде най-приложимото средство за общуване между народите, че той дава достъп не само до традициите и атмосферата на миналото, но и до ценностите и особеностите на съвременните общества. И още, че контактите ни с Китай, една от най-бързо развиващите се икономики в света, могат да има голямо значение за нашата община.

ГУО ЙЕДЖОУ изразил благодарност за отправената му лична покана  да посети Троян и поел ангажимент  да съдейства за стимулиране на икономическото сътрудничество между подходяща китайска провинция и община Троян. Убедена съм, че участието на представители на Китай би обогатило предстоящата изложба „Орешак 2013” и ще е чудесна възможност за обмен както на идеи и добри практики в сферата на занаятите и изкуствата, така и за създаване у нашите чуждестранни партньори на интерес към един нов пазар, бяха думите на кмета Донка Михайлова към посланик Йеджоу.

Т21

Още по темата:

21 коментара:

Анонимен каза...

Г-жа Михайлова, е безспорно, добрия кмет за Троян.Интелигентна и с широк мироглед.
/ не съм от БСП /

Анонимен каза...

Хайде, сега на ред са посланниците на Куба и Северна Корея.....

Анонимен каза...

Идеята е добра. Смятам, че е хубаво колкото се може повече хора да виждат нашия град и дано това да доведе до инвестиции и туристи, стискам палци.

Анонимен каза...

Успех на Чакъров, изложението е хубаво ще е жалко ако не бъде посещавано от повече хора.

Анонимен каза...

от китай може да дойде и разрешение на кучешкия проблем

Анонимен каза...

Изключвайки простотиите, които вече започнаха да се появяват, за пореден път се убеждавам, че Михайлова има качествата и на политик. Знам, че нейна е идеята за осъществените контактии и в крайна сметка - така се започва и освен това е човек, който не се отказва. Хубаво е, че в срещата с Китай е взел участие и представител на бизнеса. И пак казвам - за да очакваш нещо, то трябва да предприемеш някакви стъпки в тая насока. Успех в това и в други начинания на кмета!

Анонимен каза...

Съгласен съм шести! Дано от тази среша излезе и друго - защо не някоя инвестиция в града.

Анонимен каза...

Идеята е добра, дано да откликнат повече представители на различните страни. Поздравления.

Анонимен каза...

И като откликнат, какво?

Анонимен каза...

Абе 9-ти ти си голям олигофрен.

Анонимен каза...

Браво на визити от типа - just to say hello

Отец Нафорфорий каза...

А къде останаха братски Виетнам, братска Куба, братско Конго и пр. комунистически държави. Когато беше Първи секретар на Комсомола, др. Донка учеше (и зорко следеше) да няма никакви контакти с гнилия Запад. Защо хора, които са си "изпяли песента" са отново на власт? Нима тези хора от времето на комунистическото робство нямат срам и съвест, че даже вече посещават и Църквата, срещу която някога яростно се бореха !

Анонимен каза...

Бих подчертал, браво на Чакъров и на Михайлова, която взе неговата иниацитива при сърце. БЧраво и на двамата. Михайлова не се подведе, за което се издигна в очите ми.

Анонимен каза...

Не забравяйте и братска Никарагуа:)

Анонимен каза...

Към 12-ти:Малоумник и безделник! Ако тая негативна енергия, която хвърляш срещу всичко стойностно, с нея заковеш поне един пирон, което също едва ли можеш да направиш, Троян ще бъде различен и по-хубав!

Анонимен каза...

Какви са тези отживелици за които някой говорят.Прави се нещо хубаво.Макар и от доста години вече не живеещ в Троян е хубаво да видя че има някакви действия.Съгласен с №8 да има повече чужденци които да представят техния опит

Анонимен каза...

Браво!

Анонимен каза...

Може малко и от сомалийските хърби на извлечем опит...:)

Мирчо Спасов каза...

Нафарфорий, негоднико, това старите изпитани партийни кадри да влизат в църквата (когато интересите на Партията го изискват) е разрешено в новия устав на БКП (болшевики)-нещо, което ти простосмъртният, няма от къде да го знаеш...Ти , както и хилядите други наивници не знаете, че Партията на Ленин и Сталин продължава да управлява, и ще продължава, поне докато има пенсионери да гласуват за Нея...Какво, като ни се смее целият демократичен свят ?

Анонимен каза...

Мирчо, Мирчо, колкото и имена да смениш си личи, че си все един и същ злобен интригант. Вече знам кой е поръчителят ти. Скоро ще разберат повече хора за това.

Анонимен каза...

Пазете се от китайците! Те че няма да развият никаква дейност в Троян е от сигурно по–сигурно, ала да внимаваме, защото ще снимат това, онова от музея, и изложението, и след това ще залеят света със същите, а и по–добри изделия, а и на много,ама много по–ниски цени.
Имах възможност да предложа чипровски килими за продажба в чужбина. Когато предложих цена на кв.м, напълно достъпна и реална–около 15 евро за кв.м, което е направо смешно, човека се изсмя в лицето ми. Каза, че това нещо може да го получи за 5 евро на кв.м, китайско производство и не по–лошо качество.
Направо сме стъпкани отвсякъде.
Чета за усмивки, обещания, посрещане, изпращане, връзки, контакти, европейско финансиране, погледи напред, утрешен ден, театрални постановки, и много, много други неща.
За това, коя е истинската причина за многолетната ни икономическа криза обаче никой не говори, а тя е в липсата на доходи. Работиш и дохода ти стига за най–необходимото, малко и с големи икономии, а трябва да плащаш и данъци, които са като великан пред доходите ти.
Просто сме "велика" държава със "велик" народ и "велики" вождове. Ниски доходи и всичко е ниско след това–култура, образование, качество на живот, с една дума народ 16–то качество.
Да ме извинят различните!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |