Всичко друго е ала-бала

* Съвместно с Националното сдружение на общините въпросът трябва да се постави за решаване в парламента – това е пътят

Читателите ни пишат

Проблемът с бездомните кучета е много голям – навсякъде в страната. В Троян също. От години. И всички опити за решаването му, въпреки някои частични и краткотрайни успехи, са се проваляли. В момента градът ни пак е „осеян” с десетки/стотици бездомни кучета, макар че сега те стоят някак „по-европейски” с шарените чиповете по ушите си, явно доказателство, че са били в общинския приют за бездомни животни (открит през 2011 г.) и че са обработени. Но с чип или без чип, обработени/кастрирани или не, кучетата са по улиците, а това не трябва да е така и го няма никъде в цивилизования свят.

Приетите на последната сесия на местния парламент Програма и съответната Наредба за овладяване на популацията на безстопанствените кучета в община Троян в периода 2012-2015 г. са крачка напред в решаване на проблема. Но съмненията остават, сериозните съмнения, защото е ясно, че има голяма пречка – неефективната законова уредба на въпроса. Точно за това говори и нашият читател по-долу, коментарът му е към материала „Ще решаваме кучешкия проблем”. Т21 

ПРОМЯНАТА на каквато и да било наредба за трайно решаване на проблема с бездомните кучета в края на краищата е поднормативен акт и не може да бъде в противоречие на текстовете от Закона за закрила на животните и Закона за ветеринарномедицинската дейност. Променете тези два закона в посока - залавяне на безстопанствените кучета, обработването им в приют (обезпаразитяване, кастриране, поставяне на чип, изследване за агресивност), предлагането им за осиновяване и безболезнена евтаназия в срок от 1 (един) месец, ако никой не ги осинови. Така правят във всички напреднали и демократични страни - Америка, Европейски съюз; и нямат подобен проблем. 

ВСИЧКО ДРУГО е ала-бала, безсмислено глобяване на граждани, грешно харчене на бюджетни пари и нерешаване на проблема. И води до плачевните резултати сега - разкъсване/убийство, хапане и осакатяване на възрастни хора и деца и свързаните с това психически травми, разпространение на зарази, кърлежи и тении и... множество разходи за здравеопазване. Моята препоръка е кметът на общината и Общинският съвет да направят необходимото и съвместно с Националното сдружение на общините да поставят въпроса за решаване в парламента. Това е пътят, всичко друго е демагогия.

14 януари 2013 г.
Анонимен 
(коментар към материала „Ще решаваме кучешкия проблем”)

Още по темата:

9 коментара:

Анонимен каза...

Видяхте ли рязаната инсинуация в НДК?И изцепките на гражданина Местан в посока втвърдяване на електората на етнопартийката преди изборите?

Анонимен каза...

""залавяне на безстопанствените кучета, обработването им в приют (обезпаразитяване, кастриране, поставяне на чип, изследване за агресивност), предлагането им за осиновяване и безболезнена евтаназия в срок от 1 (един) месец, ако никой не ги осинови. Така правят във всички напреднали и демократични страни - Америка, Европейски съюз; и нямат подобен проблем. ""
Това е абсолютната истина и единственото цивилизовано решение на проблема.Друго просто няма все още измислено и приложено никъде по нормалните държави.А щом там работи и има ефект значи у нас някой има интерес и пречи това да не се случи и разреши този проблем.Живея в такава държава от години и не съм срещнал нито едно безстопанствено куче по улицата ,а домашните са доста повече на глава на населението от тези в БГ Подкрепям читателя,че всичко друго е ала-бала и отбиване на номера по български.

Анонимен каза...

До 1ви за шоуто в НДК, нема такъв сеир! Колко са смешни само...сами са си го измислили този сценарий,но е пълен фалш и пошло...Ама те си бяха подготвили и речи за този инцидент и некакви американци сега говорят на англииски.
Мирише отвсякъде на милиционерска постановка.Въпроса винаги е кой има интерес.А интерес има самия Доган за да се бетонира на поста,който уж щеше да напуска.Другият печеливш от ситуацията е Бойко Борисов и ГЕРБ ,защото дълго ще се говори и коментира само „атентата“ , а сделките и далаверите на управляващите, които скандализираха обществото в последните седмици ще останат на заден план. Извод: „атентата“ е дело на самия Доган,на Б.Б. Или на съвместна акция.

Анонимен каза...

Поредното доказателство,че всичко друго различно от споменатото по горе е ала-бала:Глутница оглозга швед в Южния парк!
http://novinal.com/show/11339/Glutnica-oglozga-shved-v-Yujniya-park!

Анонимен каза...

ГолЕм сеир е гледката зад магазинчетата на малкиО пазар. Сякаш са сондирали за петрол-шифтов газ или акъл.

Анонимен каза...

От анонимния писалия коментара, който Вие поставяте сега на обсъждане: Нямам очаквания който и да било-общини/най малко от Михайлова/ или държава да предприеме каквото и да било в посока овладяване и решаване на проблема с бездомните/скитащи/ кучета.Законите в този си вид задължават общини и държава да отделят финансов ресурс който се усвоява/пада лапане/ от частни фирми. Интересите/икономическите/ са преди всичко-пример изказването на Доган за порции и обръчи от фирми.Във връзка с разиграния цирк за " убийството" на Доган на партийната конференция на ДПС ще допълня: Атентата срущу Доган е толкова атентат, колкото импутентен може да изнасили проститутка. Това са номера от селски вечеринки, но може би за бедния и прост техен електорат/ДПС/ минават за истински.

Анонимен каза...

Абе оня кучкарник пред ТОТО-то на центъра, кога ще се ликвидира?!

Анонимен каза...

Вземете и ги махнете най-после от центъра копанарите на Цеца Мухата де ги храни пред ТОТО-то, а и другите скитащи из града за да не вземаме инициативата в свои ръце че ще напълним Троян с леш "да го ева"!

Анонимен каза...

Предложение: Явно всички/имам предвид общините/ трябва да се спасяват по единично за да решат проблема с бездомните кучета/понеже на държавата ни е пука/. В тази връзка предлагам на кмета на община Троян да покани група граждани от Виетнам, Китай и защо не от Северна Корея/там е глад и също са любители на кучешки деликатеси/ на " обмяна на опит" поне за 1 месец в гр. Троян и селата. Генадий, кво ще кажеш? Може и Т 21 да поеме шефство между тези братски народи и градове? Каним ги на екскурзия безплатна за тях и им осигуряваме подслон но не и храна.Те си знаят работата....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |