Спукахме от бой Плевен и Севлиево

* Момчетата на „Чавдар” смазаха гостуващите „Спартак” (104:34) и „Раковски” (86:20) * Тафьо: „Момчетата играха изключително силно, със самочувствието на победители” * Ботевградчанинът Лъчезар Диков е новият наставник на мъжкия ни тим

Баскетбол

БАСКЕТБОЛИСТИТЕ на „Чавдар” (Троян) – в момчешката група до 14 години, затвърдиха по възможно най-убедителния начин лидерската си позиция в междуобластното първенство, зона „Мизия”. На провелия се в събота (19 януари) втори кръг, чийто домакин бе Троян, нашите буквално съсипаха от бой противниците си от „Спартак” (Плевен) и „Раковски” (Севлиево).

В ПЪРВИЯ СИ МАЧ троянци разгромиха връстниците си от Плевен и приключиха срещата с 70 точки преднина – 104:34. Без никаква интрига бе и срещата на троянци с отбора на Севлиево, като тук авансът ни бе „само” 66 точки – 86:20. С тези си поредни победи „Чавдар” (Троян) спечели първото място в зона „Мизия” и заедно с втория – „Спартак” (Плевен), на 2 февруари в зоналния кръг ще се изправят срещу първите два отбора от групата на Велико Търново, Русе и Габрово. Победителите отиват на зоналния турнир, а най-добрите ще се участват във финала за определяне на републиканския шампион.

„РЕЗУЛТАТИТЕ са красноречиви, момчетата играха изключително силно, със самочувствието на победители. Мога да откроя петимата с най-големи заслуги за успеха – Камен Пенчев, Мирослав Славков, Цветомир Яков, Христо Лазаров и Цветослав Моновски”, коментира за Т21 наставникът на младите ни баскетболисти Радослав Столаров-Тафьо, един от големите играчи на „Чавдар” от близкото минало, член на УС на клуба и отговорник за зала „Чавдар”.

ОТ Г-Н СТОЛАРОВ научихме и една новина – от началото на м. февруари на кормилото на мъжкия баскетболен отбор на Троян, който вече четвърти сезон играе в републиканската А група (втория ешалон на баскетболното ни първенство), застава нов треньор. Новият наставник е Лъчезар Диков от Ботевград, чиято кариера е свързана с една от най-успешните школи в родния баскетбол – ботевградската. През първия полусезон на първенството 2012/2013 г. треньор на „Чавдар” (Троян) бе местният специалист Димитър Титов, но под негово ръководство отборът не постигна очакваните резултати.

Т21

Бележка на редакцията

Нашите адмирации към младите ни баскетболни таланти за двете яки домакински победи над „Спартак” (Плевен) и „Раковски” (Севлиево) тази събота. Поздравления и за треньора Радослав Столаров-Тафьо. Едно нещо обаче, и не за пръв път, буди недоумение – защо нямаше никаква разгласа за този домакински кръг?! Вероятно липсата на разгласа не е умишлена, няма логика да е умишлена, и по-скоро някой не си е свършил работата. Но каквото и да е – занапред не бива така. Не го заслужават нито играчите, нито публиката.


Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

ДЕРЗАЙТЕ МОМЧЕТА БАЛКАНСКИ ЧЕДА НА СЛАВНИ ДЕДИ ТРОЯНЦИ ...

Анонимен каза...

Освен новия треньор,някой знае ли дали ще има инови играчи.Доколкото знам и Райко Дундалов няма да играе за нас.

Анонимен каза...

БРАВО МОМЧЕТА.ХУБАВИ МАЧОВЕ СЕ ПОЛУЧИХА.ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ТРЕНЬОРА РАДО,И ВСЕ ТАКА УСПЕШНО ПРЕДСТАВЯНЕ.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |