6,673 млн. лв. спечелихме и изхарчихме за полугодието

* До края на юни Общината е изплатила общо 2,393 млн. лв. по обслужването на три банкови заема * От МФ намалиха с 200 хил. лв. първоначално одобрената субсидия за община Троян
Бюджет

6,673 МЛН. ЛВ. са приходите в общинския бюджет на Троян за първите 6 месеца на 2012 г., става ясно от информация, подготвена от общинската администрация за предстоящата сесия на Общинския съвет (26 юли). От тази сума 3,880 млн. лв. са приходите с държавен характер, а останалите 2,792 млн. лв. – местни приходи.

ИЗПЪЛНЕНИЕТО на местните данъчни и неданъчни приходи за полугодието е 3,114 млн. лв., което е с около 70 хил. лв. по-малко отколкото за същия период на 2011 г., когато събраното е 3,185 млн. лв. Местните данъчни приходи идват от окончателния годишен патентен данък и от имуществените данъци, а общата събрана сума е 1,299 млн. лв. или 65% от годишния план. Неданъчните приходи за полугодието възлизат на 1,815 млн. лв., което е 71% от годишния план; най-голям тук е делът на такса битови отпадъци, от която в бюджета от началото на годината са влезли 1,071 млн. лв. или 81% от годишния план.

ИЗХАРЧЕНИТЕ СРЕДСТВА за 6-месечието са 6,673 млн. лв., представляващо 38% от уточнения годишен план. Най голям дял са разходваните средства във функция „Образование” – 3,234 млн. лв., което е 45% от годишния разчет. От информацията става ясно още, че от Министерството на финансите (МФ) са намалили с 200 хил. лв. първоначално одобрената обща субсидия за община Троян от 7,700 млн. лв. Преводите към 30 юли са били 4,138 млн. лв. или 55% от уточнения годишен план, възлизащ след намалението на субсидията на 7,500 млн. лв.

ДО 30 ЮЛИ
Община Троян е изплатила общо 2,393 млн. лв. задължения по обслужването на три заема – към Райфайзенбанк, фонд ФЛАГ и Общинска банка. Към тази дата Общината няма просрочени задължения по кредитите си.

Т21

19 коментара:

Анонимен каза...

Тия последните заеми за милиони към банките да си ги плащат МинАк и компанията олигофрени от ГРОБ!Туй-онуй похарчено, а на лице нищо и половина!

Анонимен каза...

Малка поправка 1-ви за плащането на кредитите отговорност носят освен трапчанския и желязненския айдук . Своята лепта трябва да внесе и един от сегашните замесник кметовете от Балабанското / те са все едни и същи дърти комуняги и тримата /.

Анонимен каза...

Ако трябва да бъдем обективни, отговорни за кредита са и общинските съветници от предходния парламент.

Отговони за неустойките и глобите са и "специалистите" и "експертите" от общинската администрация. "/те са все едни и същи/"

Анонимен каза...

Значи допуснали сме грешчица, измуча МиНак от градската трибуна и потърси с поглед вярната си секретарка.Намери я в средата на залата и погледите им се кръстосаха. Тя блестеше цялата в червено и топлите й очи успокоиха нарасналата тревога в маймунския поглед. Някаква жалка фигура си бе позволила да зададе въпрос към вожда на маймуните,насред заседателната зала, пълна с представители на всички маймунски племена.Грешчица, за 4 милиона...Ега измре целия ти род от наркотици, и на тебе които докараха Троян до това дередже!

Анонимен каза...

Браво на АКИмов!

Анонимен каза...

А колко раздадохте за заплати?

Анонимен каза...

В стая по 5-6 и нищо не вършат,в действителност общината се бори с безработицата при толкова служители който се разхождат из стайте и вземат пари,а тия социални програми за безработни:НИЩОПРАВЕНЕ и ощетяване на държавата ...........

Анонимен каза...

Така е.Особено ония от фонд "Земеделие",или ги няма, или са по купони из съседните стаи.Това трябва да се порине от всякъде и да се натири там де човек не минава.Събрали са ги де що боклуци и шафрантии има.Срамота за троянци!

Анонимен каза...

2-ри те че тримата няма да дадът пари за да си платят за причинените на общитана щети няма , но нека изкукалите им фанатизирани гласоподаватели бъдат така добри да им съберат пари за да платят щетите причинили с гласуването си за комунистите от БСП-ГЕРБ .

Анонимен каза...

9, а за АТАКА ли трябваше да гласуваме? :)

Анонимен каза...

10-ти, ти може и за "ЕВРОРОМА",а и за ония от "Балабанския завой" да гласуваш!Тъкмо ще сте си лика-прилика.Плеснали с ръце па се прегърнали.Унтерменши.

Анонимен каза...

Колко от тях похарчиха за "псевдоизмиване" на улиците?

Анонимен каза...

11, слушам и изпълнявам, г-н Пеевски :)

Анонимен каза...

12, айде стига глупости вече! Осъзнайте, че точно за миенето на улиците нищо не може да кажете и си намерете нова приказка.

Анонимен каза...

Абе то че няма да измият улиците е ясно , ами защо многото бездействащи в общината не спретнат една пеперуда за дъжд и току виж проблема с прашните улици се решил от самосебе си .

Анонимен каза...

13. Анонимен каза...

11, слушам и изпълнявам, г-н Пеевски :)

Пеевски отдавна се отказа да Ви обяснява за далаверите на вчерашните-днешни управници на града и за това не пише във форума отдавна.
Колкото до тебе 13-ти /фатален/ наистина доказваш същноста си на унтерменш по причина на това че Пеевски може и да не е идеалното лице на ПП"Атака" за града,но Вие и другите около и като вас унтерменши цели 20 и кусур години не се опитахте нещо да промените с вота си в този град.С няколко думи...гласуваш за Енкин-получаваш МинАк,гласуваш за МинАк получаваш- Енкин,гласуваш за Донка получаваш ги и двамата в комплект!Само ония мургавите от "Балабанския завой" ще Ви оправят...вас и обкръжението Ви от умствено атрофирали избиратели, а те вече са почнали...в стойка "партер" и през гащите!

Анонимен каза...

За който и да се гласува все тая.Не го ли осъзнахте толкова години?

Анонимен каза...

Aбсолютно си прав, но все пак трябва да се опита някаква промяна,а не "Огледал се Илия,пак в тия".

Анонимен каза...

http://www.vbox7.com/play:7b27967c84

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |