Първанов дойде в Троян

* Нито потвърди, нито отрече, че ще се кандидатира за председател на БСП, което бе изтълкувано като твърдо „да” * За Станишев: „Срещнахме се, говорихме, но не се разбрахме”

ТАЗИ ВЕЧЕР (12 март, 17:30 ч., зала „Форум”) експрезидентът Георги Първанов гостува по своя инициатива на троянските социалисти, домакин му бе Дискусионният клуб към БСП – Троян.

ВИП ГОСТЪТ НЕ ОТГОВОРИ ДИРЕКТНО на големия въпрос, вълнуващ всички – ще се бори ли срещу Сергей Станишев за лидерския пост в червената партия. В характерния си „обтекаем” стил Първанов нито потвърди, нито отрече, че ще се кандидатира за председател на БСП; което пък бе изтълкувано като твърдо „да” и като неприкрита заявка за партийно водачество. В тази посока бе изтълкувана и самата троянска визита – обиколка за печелене на гласове преди изборния конгрес.

НА БИВШИЯ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА бе зададен и въпросът не е ли редно, в името на партийното единство, да се срещнат със Станишев и да се разберат по мъжки. „Срещнахме се, говорихме, но не се разбрахме”, бе директният този път отговор на Георги Първанов.

Т21
Карикатура: Frognews.bg

33 коментара:

Анонимен каза...

Президентът Георги Първанов събрал съветниците си по външна политика на ведомствен купон на „Дондуков“ 2 и решил да се пошегува с тях.
- Знаете ли, - казал той с апломб - че аз съм бил агент на Първо главно управление на Държавна сигурност?
- Не знаем - на свой ред се пошегували съветниците.

Анонимен каза...

Абе другари и другарки ,
Защо не идва когато можеше да бъде по-полезен за града ,а сега?????
Колко ще дава на глас за подкрепа конгреса-знаем ,че има заделени?
Явно не са достачни (заделените) като иска да се докопа до яслата

Анонимен каза...

Предизборен плакат:АГЕНТ ГОЦЕ - АГЕНТ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!...

Анонимен каза...

- Защо сравняват рейтингите на Гоце и ББ с рейтинга на Слави?
- Защото всичко е шоу.

Анонимен каза...

Такива светила са ни посетили,и да не сме разбрали.Сега ко шъ прайм,кого да подкрепим.Майчето агитира за серги ,гоце и той напъва пак към кокала.Чувствам ,че ще има раздвоение в троенския лагер на комунистите.

Анонимен каза...

- Деца, степенувайте думата "нагъл".
Иванчо:
- Нагъл, по-нагъл, Гоце...
Гоце трипера,ако бяхме поне малко що годе павова държава сега щеше да моли за полмилване ,а не да драпа пак за лапачка.

Анонимен каза...

той май е помилвал и някой от местните бабаити.

Анонимен каза...

Генади стига провокаций гоцето от снимката много прилича на мистър Бийн . А в деиствителност не е комичен а е трагичен образ .

Анонимен каза...

Като има публика, ще има и шоумени.

Анонимен каза...

няма срам този наглец ГОЦЕ.дребно човече с големи мераци-друшка на железненският андрешко.

Кирилов каза...

И кво?
Обяснява как със стари пачи ще прави нов бардак...

Анонимен каза...

Народ прост колкото щеш по нашите земи,няма да се очудя не само да му се размине затвора за десетките супертежки престъпления които направи като президент,ами и да спечели пак изборите и да стане новия премиер.

Анонимен каза...

Гоце е хванал Станишката за мъдете и то яко.

Анонимен каза...

НЕКА ПЛЮЕНЕТО ЗАПОЧНЕ СЕГА!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

13ти Не за мъдете а за хуя го е хванал и се готви да го лапне!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Шумкари за бой се стягат!
Знаят къде да дойдат другарите.От тук са излезли 2 от най-тежките изроди на партията-милко балев и добри джуров.Знаят,че тук е бастион на комунизма,бил той бкп/бсп или герб!Знаят, че старите курви са се прикрили зад нови парцали,но са все същите!

Анонимен каза...

Първанов: Борисов е спасител на ГЕРБ

Анонимен каза...

Според Георги Първанов ключовата дума за БСП е "промяната", която трябва да тръгне от идейното. БСП са алтернатива.
БСП: "За шести път ние няма да ви излъжем"!

Анонимен каза...

Милко Балев с едно телефонно обаждане спира строежа на ЖК, с построени мазета, гаражи и първи етаж, тъй като закриват гледката към Турлата на партийни "величия" през 1986 година, а и на самия М.Балев. Кооперацията е заплатила мястото на общината, изготвен е план, одобрен и разрешен строежа, който започва през 1984 година.
Единадесет човека "закопават", всеки по 15 000 лева тогава, и на практика губят парите, а и правото на покрив над главите си. Строежа е запечатан от г–н Енкин. Хората, за да не се разруши построеното, отливат плоча, за което са осъдени и платили глоба през същата година.
На следващия ден, след запечатване и спиране на строежа, един човек получава инфаркт, и умира в ранните сутрешни часове, а може и други от тази кооперация да не са между живите вече.
От членовете на кооперацията са водени дела след това, но "силните" на деня, са били непреклонни. Има план, има разрешение, платено е мястото, започва строежа. Как така след това се оказва, че мястото на ЖК не е било подходящо, защо не са обезщетени хората, след като са загубили толкова пари, от "прищявката" на правоимащите и богоизбраните?
Този строеж и сега стои там, като призрак, напомнящ на живите "кооператори", за загубените не малко средства, пари, които са изплащали години наред. Да го направим музей на парадокса, ще е достоен за книгата на Гинес, а с парите от наградата, да обезщетим пострадалите от партийно–човешката глупост. Многократно са отправяли молба към Енкин, който след това е и кмет на Троян. Преди 2–3 години са направили запитване в Страсбург. Обезщетени убийци има, но обезщетени кооператори от въпросната ЖК няма да има, просто времето е изчистило гузната съвест на нашите управници, а чуждите...какво ги интересува какво е ставало, и става в някаква си България и нейния народ.

Анонимен каза...

Само тоз цървул Първанов не беше идвал скоро в Троян.

Анонимен каза...

Е ееее,каква е таз наглост да се говори така за г-н Първанов.....нито сме му на поста,на ума,на парите,връзките и ръководния капацитет управлявал ни 10години държавата.Какво като е бил агент,кой не е бил по наше време?Да не говорим ,че то се връща.............!!!
БКПе

Анонимен каза...

БКПе=бсп+герб+дпс или тройна коалиция

Анонимен каза...

Не е вярно!!!
Герб са смели и силни и ще победят комунистите!

Анонимен каза...

23- начукай си един много голям отзад.Смешник абсолютен

Анонимен каза...

19-ти върху съвестта на енкин тежат доста мъка и болка които е причинил на хората,но не бързай,каквото стигна ханджиев,това ще стигне и енкин

Анонимен каза...

Да, май идва видов ден за всеки, Гурлевски си плати с лихвите. Да видим и Енкин какъв курбан ще даде за злото което е сторил. А то хич не е малко, едва ли в троянската история има друг нанесъл толкова вреда за хората и града, колкото енкин. Е, изключвам опожаряването на Троян по турско.

Анонимен каза...

Какво е платил Гурлевски?

Анонимен каза...

БЪЛГАРИЯ - ЕС

"ЕК иска да няма давност за конфискация на престъпни имоти", съобщава на първа страница "Сега". Акцент е предложението това да става, без да има влязла в сила съдебна присъда. Комисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом (Швеция) представи вчера проектодирективата.
Това означава, че изцяло новият български проектозакон за отнемане на незаконно придобитото престъпно имущество, който вече мина на първо четене през парламента, скоро ще трябва да бъде преправян. Той предвижда 10-годишна абсолютна давност, каквато съществува и за данъчните задължения. "

Анонимен каза...

Президентът не лъже,
Не краде,
Не убива,
не прелюбодейства
Безнаказано.
Той също така не посредничи безнаказано между убийци и жертвите им.
Президентът не може да бъде президент на една етническа група и непрезидент на друга.
Президентът не може да заговорничи зад гърба на нацията си в полза на друга държава, без да бъде обвинен в национално предателство.
Президентът трябва да третира всички етнически групи в държавата като равни. Той няма право да използва за политически цели една етническа група срещу друга.
Президентската институция не се занимава с политическа опозиция срещу изпълнителната власт.
Злобата и отмъстителността са неприсъщи за един президент и са типични само за репресивни политически системи, както и за ниска политическа култура.
Един светски президент не се занимава с усърдно целуване на ръце на църковни прелати, без да предизвика съмнение за замазване на вина или морална инвалидност. Освен това прекомерното целуване на меки църковни ръчички може да възбуди съмнения за неговата сексуална ориентация.
Един светски президент не може да бърка морала и добродетелите на една светска държава с този на църквата, за която важи максимата на Августин: «Църквата е курва, но тя е моята майка.»
Боговете и богините не са комунистически, не са били и няма да бъдат; те не могат да бъдат третирани като инструменти на властта. Президентът не е нито цезар, нито патриарх, нито монарх. Той трябва да отговаря за всички грешки и своеволия, извършени извън неговите прерогативи.

Анонимен каза...

Всички вероизповедания в поверената му държава трябва да имат еднакъв глас в живота на държавата и трябва да бъдат третирани като равностойни.
Президентът трябва да познава вкуса и мириса на мизерията на най-долните слоеве на обществото. Само тогава той ще познава тежестта на унижението и цената на престъпността.
Президентът поставя националните интереси преди личните си интереси и интересите на собственото си семейство. Той не може да приема други подаръци, освен символични.
Президентът е символ на националния морал и следователно не може да има комунистическо минало, без то да бъде извадено на показ. Кандидат-президенти с такова минало трябва да бъдат прекарвани през превъзпитателни лагери, където да им бъдат обяснени дефинициите за «нация», «суверенитет» и «национални интереси».
Комунистическото минало на всеки държавник е доказано съучастие в престъпна идеологическа машина, което трябва да бъде записано в историята на страната като част от неговото СВ.
Тайни политически и икономически договорки не са част от дейността на президента и трябва да бъдат наказвани със закон.
Всяка намеса на президентската институция в свободата на словото и печата трябва да бъде разглеждана като акт на враждебност към правата и свободите на гражданите и трябва да бъде санкционирана.
Контролен орган трябва да наблюдава дейността на президента, неговата пригодност да заема тази длъжност и размерите на грешките, които допуска, за да може своевременно да бъде отстранен от власт.

Анонимен каза...

Добре обучен в марксизма е българския президент Гоце Първанов. Разликата между арогантни мракобесници като Никола Филчев от една страна и Гоце Първанов от друга е само степента, с която подтискат тиковете си към насилие, или мълчанието като начин за укриване на непригодния им към демократичен живот речник. Фактът, че този президент беше изтърпян цели десет години, е голям пасив и извращение в международната репутация на страната, точно като последствие на марксистката му закалка, изродена във форма на демократичен лидер.

Анонимен каза...

С болка на сърцето Меглена Кунева напусна НДСВ. Мъчно й е и тягостно, ама няма как. Налага се. Родината и гражданското общество го изискват. И не само го искат, ами направо ги пиши бегали, ако не се даде тази свидна жертва. А пък Георги Първанов, наопаки, не напуска, а се връща. Само че в БСП. Ако Първановото е връщане, това на Кунева е сигурно отвръщане. Или превръщане. Или и двете.

Кунева и Първанов наглед са противоположности, а всъщност са си лика-прилика. На вид ще се сблъскат и ще се сбият, на дело вървят в една посока и ядат и пият на една и съща маса.

По произход между двамата има някаква разлика, биографично, или по-скоро кариеристично – почти никаква. Единият депутат - и другият депутат. Единият министър и еврокомисар, другият – президент. От една люпилня, на една хранилка, въртели са се във властта като забравен чорап в пералня има-няма по над 10 години.

Били са на ключови позиции – единият начело на държавата, другият еврокомисар. Нещо да са променили от толкова въртене, освен че на нас ни се изви свят да ги слушаме, гледаме, да броим посещенията им, визиите и визитите им?

Тц. Няма промяна. За нас. За тях иде ред за поредното превъртане. От “Дондуков” 2 на “Дондуков” 1, от “Врабча” 23 малко по-натам по жълтите плочки на номер…

Какво значение има номерът. Той от незапомнени времена си е един и същ: произвежда се поредната алтернатива. Даже не една, а две. Едната откровено червена, другата по-малко червена, за чувствителни души и будни граждани.

А всъщност има нужда от алтернативи. От някой, който да сеща болката, да види, че хората са натикани на дъното, че са озверели от бедност, от страх за и от утрешния ден, че им е омръзнало менкането на една партия с друга, на един мек стол с друг по-мек стол, че им е писнало от връщания и превръщания, от излюпването на поредните пеперуди.

Някой, който най-после да осъзнае, да разбере, че няма никакъв смисъл от всичките тези въртележки, ако хората живеят, както живеят.

Ама чак такава алтернатива не е предвидена. Няма я в разписанието.

G.D.

Анонимен каза...

32–ри, толкова сте прав! Идва времето, когато всички тия ще съжаляват за безхаберието си към начина на живот на народа, ще търсят миша дупка, за да се скрият, ала няма да я намерят, ще бързат да продадат незаконно придобитото, ала няма да намерят търговец, ще бързат да излязат от политиката, за да се потулят някъде и да ги забравим.
Няма да се страхуват от народа ни, защото сме кротки и търпеливи, ще им дойде от друго място, от уж, и да се надяваме по–дисциплинираните, знаем ги кои са, и дано!
Винаги сме чакали/с малки изключения/ някой да ни "спаси", от самите нас, от примирението, от липсата на вяра в силите си, от страха, да ни покаже че сме хора, и имаме човешки права.
Просто е невероятно, че едно правителство, така с лека ръка оставя един народ да се "загуби", под ударите на ниски доходи, високи цени, ниско качество на образование, медицинско обслужване, и т.н.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |