Започва ремонт на разнебитения пътен участък на Беклемето?

* Губернаторът Николай Нанков: „Чакаме да паднат жалбите (по обществената поръчка) и да започне изпълнението”

ПРЕДСТОИ РЕМОНТ на намиращата се в трагично състояние 5-километрова пътна отсечка от курортното селище на Беклемето до границата с Пловдивска област (след превала). В момента тази отсечка, в която зеят кратери с дълбочина 20-30 см, на практика отказва шофьорите да преминават през Троянския проход, а негативният ефект има и друго измерение – руши туристическия имидж на Беклемето и изобщо на Троянския край. Според информация от пресслужбата на областния управител Николай Нанков въпросните 5 км са включени в проекта за рехабилитация на 20,4 км пътен участък в нашата област (от републиканския път II-35, свързващ Плевен с Ловеч, Троян и Южна България), чиято обща стойност е 9,4 млн. лв.

ИЗПЪЛНИТЕЛ на целия ЛОТ, който продължава и извън Ловешка област, е сдружение „Трейс холд груп”. В момента обаче обществената поръчка за 5-те км на Беклемето се обжалва. „Чакаме да паднат жалбите и да започне изпълнението”, обясни г-н Нанков. Губернаторът подчерта още, че свършеното досега от „Трейс холд груп” по пътя Ловеч – Троян заслужава похвала и че рехабилитацията на този участък е от много голямо значение, тъй като между двата града ежедневно преминават по 5-6 хиляди автомобила.

Т21

28 коментара:

Анонимен каза...

Да не се мъчат с тоя път, а да почнат да копаят за тунел - това ще е най-голямото постижение за централна България - ключова инвестиция, обслужваща северна и южна България, както и северния поток европейски туристи тръгнали към Гърция. В тунела обаче да минава и жп-то! :)

Анонимен каза...

Грешна ти е информацията No1. По телевизията казаха, че тунелът под Беклемето е бил замислен САМО КАТО ЖП ТУНЕЛ.Автомобилен ще бъде под Шипка, за който между впрочем са отпуснати пари, а за нашия - не.

Анонимен каза...

Забележка към автора!!! Престанете да използвате този термин губернатор. Административното деление е на области, не на губернии!!! Много е дразнещо!!!

Анонимен каза...

Ще има много да чакаме за тунел,ако и сегашния кмет пречи на инициативния комитет за построяването му, както г-н Енкин, който си въобразява, че шосеен преход през балкана е по-добрият вариант.Предлагаме г-н Енкин да консултира задноевропейците при строеж на пътища, за да не си харчат парите за тунели.

Анонимен каза...

Кой знае какви интереси е защитавал, кой му е плащал, къде е лобирал...

Анонимен каза...

Хайде преди тунела някой читав магазин да отвори, бензиностанция, пак тогава ще видим. Пък и отклонението от главния път към Троян дето го ремонтираха не блести с особени параметри и качество, а и нещо не се сещам къде е околовръсното на Троян или тировете ще минавата по Хр.Ботев?

Анонимен каза...

Че то тировете си минават по Ботев всеки ден.Казвам го,защото живея там и всеки ден усещам вибрациите от огромните камиони:)

Анонимен каза...

Вижте това - http://www.facebook.com/groups/181598611910752/

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

От Минко Акимов нищо повече не очаквайте. Каквото е направил, направил го е. Ако получи втори мандат ще лежи юнашки и нищо няма да го интерисува.Нали е в пенсия.

Анонимен каза...

С два чифта розови очила и не мога да си представя ЖП Тунела, че тя линията ловеч троян не е ли в списъка за закриване, както стана с промишлеността.

Анонимен каза...

Ако се направи Тунел, той ще бъде както за автомобили така и железница.

Анонимен каза...

Този тунел го "правят" от 40 и кусур години и дано не го започват,че каквито са специалисти не се знае какви бели ще натворят.

Анонимен каза...

Я нека да оправят пътищата в троенско,включително и до Беклемето.
Нека прохода се поддържа проходим и през годината, пък тогава да плямпаме врлеи некипели за тунели и прочие...

Анонимен каза...

"Този тунел" не го правят от 40 и кусур години. Проект може да има от тогава, но за строеж се заговори скоро, но поради разни интереси и разни управници, които се сменят на 4 години няма резултат. Разграничавайте тези неща и престанете да говорите наизуст!

Анонимен каза...

Номер11, линията щяха да я закриват именно защото СВЪРША в Троян. Ако прекарат тунела, линията не само няма да я закрият ами нищо чудно да се усили жп трафика през Троян, защото това ще е целогодишна връзка между Северна и Южна България.

Анонимен каза...

Вижте това - http://www.investor.bg/news/article/43877/5.html

Анонимен каза...

17-ти,знаеш ли коя година сме?изобщо знаеш ли къде се намираш?

Анонимен каза...

18-ти, щом не искаме нещо няма и да го имаме. Знаем ли изобщо какво искаме. Омръзна ми от мрънкачи по форумите.

Анонимен каза...

Всеки народ / град / си заслужава урисията.

Анонимен каза...

16, причината не е в свършването на линията, а в хората и бизнеса, никой не поддържа съоръжение, което се ползва само от папардаци по празниците.

Анонимен каза...

19-ти,тъпак!
Статията е от преди цял век,за какво пусакш кьор фишеци?
А и, не е ли по-важно инфраструктурата в и около Троян?

Анонимен каза...

15-и,като не разбиращ какво ти пиша,защо коментираш?Знаеш ли какво означава "правят"?

Анонимен каза...

Ако има тунел, инфраструктурата на Троян ще е най-малкият проблем. Ще има работа и пари. Троян ще се съживи.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Знам какво значи "правят", но ти Номер 23 какъв смисъл влагаш в нея?

Анонимен каза...

Номер 24, обясни тези неща на тези дърдорковци, който не виждат по - далече от носа си, но коментират! хахаххаха

Анонимен каза...

ЕМ/SI: Не знам за разнебитеният участък за Беклемето какво ще му се случи. Знам обаче за участъка от улица Христо Ботев-от Старата къща до ВиК Стенето. От 1/един/ месец и нещо е започнал ремонта и края му не се вижда. Има дни в които изобщо няма работници и строителна техника. За сега не предприемам мерки да поканя Господари на ефира или да изпратя наличният ми по дати снимков материал за бездействие. За сега обаче. Търпението ми не е безкрайно и няма да толерирам бездействието/или безпаричието/ на строителната фирма!Генади-твоят кометар?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |