Признавам си – сбърках (но не съвсем)

* Правниците на Общината препоръчвали да не се извършва обединяването на Пазарите и Тържището и общинското ръководство се съобразило със становището им * Което се оказало погрешен ход, който сега трябва да се поправя * Лапсус ли?

ПРИЗНАВАМ СИ – в материала „Сливането на Пазарите и Тържището - отложено” в миналия брой на Т21 съм допуснал грешка. Приписал съм на кмета Минко Акимов признанието, че „е сбъркал, защото не се е вслушал в съветите на юристите, които още миналата година препоръчали сливането”. Признание от трибуната на местния парламент на сесията на 27 май.

СЛЕД УТОЧНЯВАЩ РАЗГОВОР С Г-Н АКИМОВ стана ясно, че той е казал друго, обратното – вслушал се е в юристите и затова е сбъркал. Тоест – правниците на Общината препоръчвали да не се извършва обединяването на споменатите две общински дружества с идентичен предмет на дейност („Общински пазари” ЕООД и „Стоково тържище” ЕООД) и общинското ръководство се съобразило със становището им. Което се оказало погрешен ход. Който сега трябвало да се поправя. Нещо повече - през миналата година кметът назначил цяла комисия, широкоформатна, с юристи, експерти, одитори и председател зам.-кмета по икономиката, която излязла със същото становище: на този етап обединение не бива да се прави.

ОТКЪДЕ ДОЙДЕ ГРЕШКАТА МИ? На място в залата се чу така, както го написах, поне аз го чух точно така. Няколко пъти слушах и видеозаписа от сесията, качен в официалния сайт на Община Троян (когато свалях на лист думите на кмета); и отново го чух по този начин – че юристите препоръчали, а ръководството не ги послушало. Дотук поне, казвам го с ръка на сърцето, става дума за мой лапсус (неволна техническа грешка). За което се извинявам на г-н кмета.

НО ИМА ОЩЕ НЕЩО, което дообяснява и в някаква степен обективизира и извинява грешката ми. При всички случаи решението за сливане на две важни общински дружества, от които Общината разчита на добри дивиденти, е политическо решение. И такива решения не се вземат от експертите, а от ръководството. Тъй че лапсусът, за който стана дума, просто бе предизвестен – понеже ми е много трудно да допусна, че важните управленски решения в Троян зависят в такава степен от мнението на техническите съветници (каквито са и юристите в Общината). Още повече, че оптимизацията на общинските дружества бе залегнала и в предизборните обещания на ГЕРБ и г-н Акимов; а пък възлов момент в тази оптимизация бе именно сливането на Пазарите и Тържището.

Генадий Маринов, гл. ред. на Т21
 

8 коментара:

Анонимен каза...

Хич да не ти дреме...
При положение че кашата е страхотна,никой не знае какво говори,нормално е и ти да се объркаш!

Анонимен каза...

Гена,
чест ти прави, че се извиняваш за неволната си грешка. И то едва ли е твоя при положение, че никой не казва ясно какво е говорено /май се получи глупост!/. Друго има - от познати и приятели снощи разбрах, че Акимов и Недка Топалова нещо са се активирали предизборно и са тръгнали да ходят на крака при бизнеса - да ги питали с какво да помага общината. Някой знае ли нещо повече?
Балканджийката

Анонимен каза...

Генади, не се извинявай! На кмето му стана навик да прави изявление и после да прави пресконференция, в която да пояснява какво е искал да каже.
То все него не го разбрали, все той работи, пък никой не го оценява.
Аман от този неразбран човек!

Гост каза...

Важно е това, че - послушал или не послушал юристите - кметът е сбъркал, като не е извършил обединяването (според собствените му думи). Журналистът свърши своето - доизясни нещата. Сега кметът да свърши своето - да обедини Пазарите и Тържището.

Полендачката каза...

Гена,не се притеснявай.Грешката не е голяма.Грешката на Кмета Акимов е голяма.И след като стана ясно,че не това не е политическа воля а юридическа,следва да си направим големи заключения как кмета ръководи.Редно е да смени юристите си/явно са некомпетентни/ и след това да застане пред нас и да се извини,както го направи Гената,а това му прави чест.Но ми се струва,че със или без извинение,/дано греша/грешката си е фатална.

Анонимен каза...

Ха - излизането на кмета е озвучено от мотив от "Кръстникът".

Майкъл Курлеоне каза...

Godfather се качва на трибуната, йесссссссссссс

Анонимен каза...

Евала на Минко Минков.Той постигна своето - магазините вече са негови. Въпросът е защо М Акимов му ги даде? Май озвучаването с "Кръстникът" си е точно на място.Ще се самосезира ли прокуратурата?Май е време Б Борисов да погледне към троянските далавери.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |