Парламентарна комисия заседава в Чифлик, Троянско

* 17 депутати от Комисията по местно самоуправление и регионална политика начело с председателя й Любен Татарски проведоха свое изнесено заседание в троянския курорт, Румен Петков и Асен Гагаузов - сред отсъстващите * Инициатор на чифлишката "забежка" - ловчалията Кирил Гумнеров

ПАРЛАМЕНТАРНАТА Комисия по местно самоуправление и регионална политика в 41-то Народно събрание проведе в троянския курорт Чифлик (х-л „Балкан”, 18 февруари) първото си изнесено заседание от началото на мандата. От 22-ма членове на комисията в Чифлик пристигнали 17, начело с председателя Любен Татарски (ГЕРБ). Сред отсъстващите обаче имало две знакови фигури на левицата – Румен Петков и Асен Гагаузов. Инициатор на парламентарния десант в Троянско пък бил ловешкият депутат Кирил Гумнеров („Атака”), като идеята, по неговите думи, била членовете на комисията да се запознаят с най-болните проблеми на нашия край. Това се доказва и от факта, че на заседанието били поканени областният управител Николай Нанков, депутатите от нашия район д-р Йорданов, д-р Шайлекова и д-р Николовски (ГЕРБ) и Димитър Горов (БСП) и общински кметове от района (присъствали троянският градоначалник Минко Акимов и заместничката му Недка Топалова, кметовете на Ловеч и Луковит Минчо Казанджиев и Петър Нинчев, представител на общинската администрация в Тетевен).

МЕСТНИТЕ УПРАВЛЕНЦИ споделили задоволство от работата си с правителството на Бойко Борисов. Не били спестени обаче и множеството проблеми пред общините, особено свързаните с изпълнението на бюджетите. Ребром бил поставен и въпросът за целогодишното отваряне на прохода Троян – Кърнаре, което би имало силен положителен ефект върху икономиката на цялата област. От своя страна хората от парламентарната комисия и лично г-н Татарски поели ангажимент да помагат за решаване на проблемите на района и занапред решенията да се търсят в тясно сътрудничество с местните управи.

СПОРЕД ИНФОРМАЦИЯ В ЛОВЕШКИ ВЕСТНИЦИ парламентарното заседание в Чифлик било на път да се осуети заради недоразумение – събитието било представено на председателката на Народното събрание Цецка Цачева като „отиване на гости” на местни кметове и тя била против. На парламентарната шефка обаче било обяснено, че става дума за изнесено заседание на място и че по подобна практика ще има и занапред. Цитиран е и инициаторът г-н Гумнеров, който заявил, че е дал вечеря на колегите си, за която се разплатил с лични средства; нощувката (по 60 лв.) пък всеки плащал от собствен джоб.


Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |