Изложба на ломешката снаха Павлина Василева

* Организатор е пенсионерският клуб „Златна възраст“, мястото – залата на клуба, откриването бе на Голяма Богородица и ще стои до Димитровден, празника на селото * Продължава дарителската кампания на „Златна възраст“ в подкрепа на социалните домове в района

„Автопортрет“
Ломец
 
ЗА ПРЪВ път в своята 40-годишна история пенсионерския клуб „Златна възраст“ в с. Ломец – най-дейната и значима гражданска структура в селото, а смело можем да кажем и в района, ръководена от председателката си Минка Ненова – откри художествена изложба, платната са наредени в залата на клуба. Авторката Павлина Василева пък е „само“ ломешка снаха и живее в Севлиево, но, по думите й, вдъхновението си черпи основно от Ломец, от неговите природни красоти и хубави хора; и идеята за „селската“ й изложба, озаглавена с носталгичното „Топлината на спомените“, зрее отдавна, плод е на трайни ломешки пристрастия и любов.

ЗА ОТКРИВАНЕТО организаторите от „Златна възраст“, имащи и подкрепата на Кметство Ломец, бяха избрали специален ден – Голяма Богородица (Успение Богородично, 15 август). А показаните творби – пейзажи и портрети, сред тях и един чудесен автопортрет, ще могат да бъдат видени от ломчани и гостите на селото до друг специален ден, Димитровден, 26 октомври, когато е храмовият празник на ломешката църква „Св. Димитър Солунски“ и празник на селото.

Пейзаж от Ломец и портрет на ломчанка с котка
Семейство
СИГУРНО си спомняте, че наскоро писахме за „Златна възраст“ в Ломец по повод на една тяхна дарителска инициатива – събрани пари, дрехи и храни в подкрепа на Дома за стари хора в с. Добродан и Защитеното жилище в с. Дълбок дол (виж „В едно изречение (41)“  – бел. ред.). Тогава активистката и пиар на клуба, сладкодумната и делова Петрана Иванова, коментира пред Т21, че няма да спрат дотук – ще продължат и разширят дарителската си кампания. Което също вече е факт, събрана е помощ за всички социални институции в нашата община, а също и за социалния дом в ловешкото с. Сливек, където, както ни сподели г-жа Иванова, нещата са много тежки.

И ОТ НАС
– поздравления, за изложбата и за всичко останало!

Т21 
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |