ЧРД на Веселина Попова

* Днес, 6 май, едно троянско момиче навършва 80 –
 Веселина Попова!
 
Юбилейно
 
УСМИХНАТА, любопитна, елегантна, ентусиазирана, всеотдайна. Оставила диря във всичко, което прави. Родена в с. Въбел, Никополско, завършила Френската гимназия във Варна и филология (френски и руски език) в Софийския университет, дошла в Троян по любов преди повече от половин век и останала завинаги, истинска троянка. Години преподава френски в Механотехникума, след това още толкова завежда Дома на културата в най-голямото тогава троянско предприятие „Елпром“, работи и в културния отдел на Община Троян, знаем я и от сцената – рецитации, танци, театър, градски събития.

ИНИЦИАТОР, съосновател и председател от самото начало (1991 г.) на троянския Комитет за побратимяване, чиято е заслугата за побратимяването ни с няколко европейски града, като най-богати и неразривни са връзките ни с френските Виньо на Сена и Перн ле Фонтен и немския Елванген. За тези си заслуги бе удостоена с едно от най-високите френски отличия – Ордена за заслуги, разписан от тогавашния френски президент Франсоа Олан (2016 г.), и връчен й на стилна церемония в посолството на Франция в София.

СЪЩАТА си е и днес, едно троянско момиче на 4 по 20. ЧРД и наздраве и от нас! И за много години!

Т21 и приятели
 
Още от и за Веселина Попова

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |