Дано прогнозата не се сбъдне!

* Арх. Йончева: „Пожелавам на новоизбрания стар кмет Донка Михайлова да не радетелства за опустошения – материални и духовни“
Читателите ни пишат
арх. Виолета Йончева
До: Генадий Маринов, 
редактор на  вестник „Троян 21“

В БРОЙ 41 на „Троян 21“ от 1 ноември 2023 г. ме потресе заглавието на челната страница „Опустошителна победа за Михайлова – почти 80%“. Дано прогнозата не се сбъдне! Пожелавам на новоизбрания стар кмет Донка Михайлова да не радетелства за опустошения – материални и духовни.

НЕКА не бъде „мащеха“ за троянците, които не я подкрепиха, незнайно защо? А те не са малко – над 60%. Според математиката 80% от гласувалите 40% означава де факто победа с 32% от всички имащи право на глас троянци. Честито!
2 ноември 2023 г., Троян
Арх. Виолета Йончева
P. S. С надежда това ми мнение да види бял свят във вестника.
 

БЕЛЕЖКА НА РЕДАКТОРА

Явно се налага да обяснявам очевадното. „Опустошителна победа“, както и сходните „разгромна победа“, „съкрушителна победа“, могат да се добавят още подобни експресивни изрази, означават убедителна, голяма, безапелационна победа. Каквато в случая, спор няма, е победата на Донка Михайлова над тримата й конкуренти за кметския пост на скорошните местни избори. И да се търсят някакви други/буквалистки значения и зад „опустошителна победа“ да се привиждат опустошения и разрушения, е спекулативно. Или липса на езиков усет.
Генадий Маринов 
 

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |