Какво се случи в неделя

Два коментара във фейсбук след успешната спасителна акция на Беклемето в неделя, 26 ноември, когато девет младежи бяха измъкнати от снежните преспи в района на чешма „Еделвайс“ под билото, а в цялата ни община положението бе много тежко. Сходни, но и различни гледни точки.
Коментари
Петър Петров
ПЕТЪР ПЕТРОВ:  
Днес (неделя, 26 ноември – бел. ред.) имаше координация, смелост, бързина, отговорност, но най- вече човечност. Съвместно с Община Троян, „Комунални услуги“, Горските стопанства бяха премахнати десетки дървета, пречещи на снегорините и МПС-та. Действаше се във всяко населено място. Спасени бяха няколко човешки живота в акция (на Беклемето). Не се допусна човешка загуба, щетите са само материални и скоро ще се възстановят. Все още снегът остава. Температурите през тази нощ (26-ти срещу 27 ноември) ще предразполагат замръзване, пътищата ще бъдат опасни. Възможно е тия дни да се образуват и висулки. Същевременно възникнаха два пожара. Остава равносметката и да направим анализ на поведението си кой с какво е помогнал.

Марин Занковски
МАРИН ЗАНКОВСКИ: 
А превенцията къде остава в ситуацията? Не можеше ли пътят за Троянски проход да бъде затворен по-рано, в 4:00 ч. сутринта, тогава пишеше, че е забранено само за МПС над 12 тона? Не можеше ли още вчера (събота, 25 ноември – бел. ред.) по-рано да минат машините, да обработят пътищата предварително и до късно вечерта нямаше да има сняг по пътя? Защо снегорините излязоха чак сутринта? И още куп въпроси мога да задам – не може ли да се правят анализи на прогнозите за времето и да се реагира малко по-навреме. Разбира се, при такъв снеговалеж е много тежко, но можеше да бъде поне с една степен по-добре... И браво за добре свършената (спасителна) работа днес.
Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |