Личен проблем, казус или компромат

* „Не съм адвокат, нито пълномощник на кмета на Троян Донка Михайлова, говоря само от мое име и позицията ми не е партийна“ * „Мичо, като бивш властник за тебе е болезнено, че твоето искане не се урежда от раз. В същото време се опитай да влезеш в ролята на кмета и да си отговориш как ти би постъпил в случая – компромисно или нормативно“
 
Лалю Пиронков
Читателите ни пишат 
Предизвикано
Авторът Лалю Пиронков (77 г.) е калейчанин, роден в с. Калейца и живее и днес в родното село, земляк на прочутия Ламар. Както сам казва – хоби му е четенето, основно публицистика, пише, също публицистика, следи активно и културния живот в общината. Завършил е Търговската гимназия в Свищов и прочутия Техникум по електротехника и автоматика „Киров“ в София. Дълги години работи в „Кремиковци“ и споделя, че ако имаше перото на Зола, би написал своя „Жерминал“ за онези мрачни години. След това се завръща в Троян и работи по специалността си в един от тукашните заводи, сега е пенсионер. Женен, разведен, с една дъщеря. Този му текст е реплика на критичната към кмета на Троян Донка Михайлова статия „Не съвсем похвално слово за Донка или другата страна на медала“ в миналия брой на Т21 – не е съгласен с автора й Мичо Генковски и го подозира в търсене на ефект в предизборната ситуация, но едновременно го поздравява за наличието на позиция, каквато и да е тя, която е „нещо по-различно (хубаво) от безразличието“. Т21
ЧИСТА случайност е, че този път вестник ,,Троян 21“ преди да излезе по реповете, аз вече го държах в ръка и прелиствах страниците му. За мен хитът на броя (предишния – бел. ред.) се оказа на стр. 7. Грабна ме едрото заглавие: ,,Не съвсем похвално слово за Донка или другата страна на медала“ . Авторът бе нашият съгражданин Мичо Генковски.

МИЧО, с тебе не се познаваме и затова те моля за извинение, че се обръщам на ти. От твоята гледна точка те чувствам събрат, защото и аз мога да изпадна в подобна конфузия. За какво обаче иде реч в твоето писание? На цяла страница на Т21 представяш хронологията на твоя случай с частния ти имот. Потърсил си ефект в предизборната ситуация, но дали този ефект няма да се окаже с обратен знак! Не съм адвокат, нито пълномощник на кмета на Троян Донка Михайлова, говоря само от мое име и позицията ми не е партийна. Не съм страна в конфликта, но не намирам причини да не взема отношение, след като цитираш най-публичното лице в Троян, а в по-широк мащаб и лице на самия Троян.

ДОСЕЩАМ СЕ за една друга предизборна кампания, в която ГЕРБ агитката ни заливаше с компромати и всякакви пасквили за кражби, злоупотреби и т. н. Днес обаче времената са други и пред фактите агитката се сниши и някъде изчезна. През тези години троянци не само се ококориха, но и осъзнаха в каква посока натежа везната. Понеже цитираш други бивши кметове, мога да ти призная изборната ми съпричастност по онова време. Когато избрахме Минко Акимов, аз гласувах за Дилян, а когато Донка стана кмет, гласувах за Минко. Ето как и моят вот се луташе в избора за градоначалник на Троян.

НЕ ОТРИЧАМ правото ти да търсиш законно решение на твоя случай, но в тази развлекателна форма, в опита ти за повествование на един конкретен случай ти го правиш по-малко решим и повече комичен. Щеше да бъдеш по-убедителен, ако си беше спестил похвалите. Похвалното ти слово (виж ,,Похвално слово да Донка" – бел. ред.) се оказва излишно, трябвало е да преминеш направо към другото, така и Дон Кихот нямаше да недоумява защо е замесен в този казус. Ако е вярно, че сме демократично общество, всеки от нас има право на трибуна. Чест прави на Т21 , че не прилага селекция на основанията за обществен изказ, по този начин и твоят разказ се оказва достъпен за всички. Обществената присъда в много от случаите е по-значима от институционалната.

МИЧО, като бивш властник за тебе е болезнено, че твоето искане не се урежда от раз. В същото време се опитай да влезеш в ролята на кмета и да си отговориш как ти би постъпил в случая – компромисно или нормативно. Аз виждам и нещо положително в твоята изповед. В обърканото ни ежедневие като бит и душевност (както  се е изразил нашият именит съгражданин) и като прибавим към този микс фалшивите новини, чрез твоята дописка се захваща един диспут. Наличието на позиция, каквато и да е тя, е нещо по-различно от безразличието.

МИЧО, приятелю, преди поздрава е и моята реплика: много мастило за нещо, което правиш да е злободневно и дори хапливо. Изпадал си в дуализъм, който никак не работи за твоята кауза. Поздравявам те като радетел за правота и обективност, желая ти добро здраве и успех!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |