В Орешак и Черни Осъм: Обезпокоени сме от забавянето на ремонта

* „Създава се реална опасност за живота на нашите деца, както и за нанасяне на щети по жилищните ни сгради, някои от които са на повече от сто години“ * Потърпевшите: Настояваме отговорните власти да се ангажират с краен срок за отстраняване на проблема!
Сблъсъци

До: Кмета на община Троян
      Областен управител на Ловеч
      вестник „Троян 21“
      Нова ТВ


ОТВОРЕНО ПИСМО
от живущите и собственици на имоти на ул. „Васил Левски“  и ул. „Райо  Ганков“  в с. Орешак и с. Черни Осъм, обшина Троян, както и от други жители на двете села

СИЛНО сме обезпокоени от забавянето на ремонтно-строителните дейности, касаещи свличането на пътя до Троянския манастир (голяма част от подпорната стена на пътя от Орешак за Черни Осъм, непосредствено до манастира, се срина през нощта на 12 януари 2023 г., пътят временно бе затворен, после го отвориха за леки автомобили, а тежките камиони, смятани за една от основните причини за пропадането на пътя бяха пренасочени  през свързващата двете села мах. Миленча и споменатата ул. „Васил Левски“; първоначалната експертна оценка показа, че поради сериозната щета по подпорната стена и  компрометиране на немалка част от пътния участък и поради сложността на ремонтните дейности реалистичният срок да се започне работа е началото на лятото, виж „Срина се част от подпорната стена до Манастира, движението ограничено“  – бел. ред.)!

ВСЕКИДНЕВНО търпим неудобствата от преминаването на тежкотоварните камиони по нашите улици, които не са предназначени за такъв (тежкотонажен и едрогабаритен) трафик. Често пъти шофьорите на камиони не се съобразяват с това и се стига до прекъсване на електрически проводници и проводници на кабелните телевизии. Създава се реална опасност за живота на нашите деца, както и за нанасяне на щети по жилищните ни сгради, някои от които са на повече от сто години и покривите са им изградени с плочи, които се свличат от  сътресенията по пътя.

ВЪПРЕКИ подходящите климатични условия за извършване на ремонтно-строителни дейности, също така с оглед и предотвратяване на по-големи щети в резултат на пролетното пълноводие на реката, такива още не са започнали!

ВЪВ ВРЪЗКА с гореизложеното, настояваме:
     • Да се ограничи по ефективен начин скоростта на преминаващите камиони по въпросните улици – както с ограничителни знаци, така и  с изкуствени неравности!
     • Да се ускори ремонта на проблемния участък, за да се възстанови трафикът по обичайното трасе!
     • Да се ремонтира асфалтовата настилка на използваната като алтернативен маршрут ул. „Васил Левски“ след приключване на ремонта и връщането на тежкотоварния трафик по обичайния му маршрут!
     • Да се ангажират отговорните власти с краен срок за отстраняване на проблема!
8 март 2023 г.
Следват: 61 подписа на жители от с. Орешак и с. Черни Осъм
 
 
* Отговорът на кмета Донка Михайлова – виж ТУК

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |