Сякаш бяхме на селската поляна или в циганското гето?!

* „И досами входа на магазина – два огромни бездомни песа, явно натирени на улицата от някой „мил“ троянски стопанин, мила родна (троянска) картинка… И ще потретя – тъпо е!“
Предизвикано и лично
Пред входа на магазин „Център“, агресивно бе само „русото“ куче, Троян, 2 февруари 2023 г.
ДВЕ уговорки в началото. Обичам кучетата, знам колко любов и мъка може да има в едни кучешки очи. И второ – бездомните кучета не са кучешки, а човешки проблем, проблем на човешкото (ни) безхаберие, мърлящина, ако щете и селяния и простотия.

СЕГА по темата. Вчера, 2 февруари, в късния следобед, с жена ми отивахме към кварталния си хранителен магазин – „Център“, до Малкия пазар. И досами входа на магазина – два огромни бездомни песа, явно натирени на улицата от някой „мил“ троянски стопанин, мила родна (троянска) картинка; и нямаше да й (им) обърна внимание. Ако едното четириного не се оказа доста агресивно и опасно, не преувеличавам – първо се озъби и буквално захапа една жена, минаваща на тротоара покрай магазина, после ми налетя и трябваше да се браня, бе готово да напада и още. И всичко това – в централната част на града ни, на Главната улица, на оживено място с множество търговски обекти и множество минувачи. Сякаш бяхме на селската поляна или в циганското гето?! Не е нормално. Не – подобно нещо е недопустимо, нецивилизовано, обидно, тъпо!

ПРЕДНИЯ ден пък ходих (за биричка „Перленбахер“) до „Лидъл“ в чудесния ни Търговски парк – и на самия вход на магазина други два грамадни бездомни песа, излегнали се като биволици (мънки по троянски – бел. авт.). Поне не бяха агресивни. Но пак е тъпо! Подобни троянски кучешки „атракции“ могат да се видят къде ли не. И ще потретя – тъпо е!

Същите две бездомни кучета, но малко по на улицата, Троян, 2 февруари 2023 г.
ЗАТОВА апелирам към отговорните органи и власти да си свършат работата. А ако не знаят как, има кого да питат – троянка е, казва се Даниела Дочева, позната е и като Дуца, а в интернет мрежата е Tangra Planinska. Тя знае по темата повече от всеки друг, посочи и решението (виж голямото й интервю „Даниела: Или се раждаш със сърце, или се раждаш без сърце“ в Т21 – бел. авт.). И от години прави – с много любов, всеотдайност и много работа – повече за решаване на проблема с бездомните кучета в района от всички (органи и власти), взети заедно.

А АКО някой ми каже, че си имаме толкова по-важни проблеми и този е незначителен, няма да се съглася. Да те захапе куче пред кварталния ти магазин не е незначително.

3 февруари 2023 г.
Генадий Маринов

Още по темата:

1 Коментара:

Стоян Борджуков каза...

Генчо, гледай хората, а не кучетата! Това сякаш са помиярите, които следват една бедна и нещастна ромка, която ми поиска 2 лева, за да си купи хляб, а аз и отговорих, че ще и дам, когато проимам повече джиесеми от от нея, щото тя има 2. Била е приятелю наоколо и си я доближил много и помиярът е счел, че я заплашваш.... А помиярите ги хранят от тенекиения месарски магазин на моста на Елпром. Понеже оборота е голям и явно когато нещо стане съвсем непродаваемо... Там живеят наоколо котки, кучета, ... и особен вид хора пред съседната бакалия.... От десетоетажния съседите са пропищяли, но какво от това. А нощем глутницата върлува в района от години. Сега е зима и прозорците са затворени и не чувам. Лятото е чудо. Опряло е да нападат закъснелите хора по масите при Айгюн.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |