Илиян Тодоров: Моят случай изобщо не се вписва

* „Не Ви искам извинението. Мисля обаче, че дължите извинение на г-н Веселинов, чийто случай също не попада в графата „нонсенс“
 
Илиян Тодоров
Право на отговор
 
ВЪВ ВРЪЗКА с редакционната ми бележка към материала „Троянецът Росен Веселинов е новият зам.-областен на Ловеч“ – където твърдя, че да се пазят предишните общински/държавни служби на областни управители, зам.-областни управители и депутати е нонсенс, атавизъм от едни други времена – получих писмено уточнение от Илиян Тодоров, споменат във въпросната бележка. Публикуваме го без съкращения и редакторска намеса.

Уважаеми г-н Маринов,

Попаднах на Вашия материал по повод назначаването на г-н Росен Веселинов за зам.- областен управител.

Кратко уточнение: Огорчен съм. С чиста съвест декларирам пред троянци, че заемайки поста зам.-областен управител, подадох молба за освобождаването ми като главен художествен ръководител на Представителен общински младежки духов оркестър с мажоретки - Троян, уважена от кмета на община Троян г-жа Донка Михайлова. В лична среща на същия ден. Тази длъжност (с гордост бих я нарекъл „пост“) заемам от 1998 г. след конкурс. Твърдя, че в послеписа на материала моят случай изобщо не се вписва във Вашата купешка дума „абсолютен нонсенс“ (не го предъвквайте, кажете го в прав текст – „глупости“).

Съвет: Като радетел на демократичното слово първо проверявайте фактите и чак тогава публикувайте, г-н Маринов. Не Ви искам извинението. Мисля обаче, че дължите извинение на г-н Веселинов, чийто случай също не попада в графата „нонсенс“.

Пожелание: Бъдете честен.

Илиян Тодоров

ПО ПОВОД казаното се свързах с кмета Донка Михайлова и тя потвърди, че с получаване на заповедта си за назначение за зам.-областен управител през 2017 г. г-н Тодоров е подал молба за освобождаване от общинския пост, която е била приета и придвижена по каналния ред. И след освобождаването му като зам.-областен управител през 2021 г. не е възстановен като ръководител на общинския младежки духов оркестър и в момента не заема този пост. При новоназначения зам.-областен управител г-н Веселинов случаят е малко по-различен – новата му длъжност е законово несъвместима (по Закона за публичните предприятия) с досегашната и той е освободен като управител на общинското дружество „Общински пазари“ ЕООД. Г-жа Михайлова поясни, че ще бъде назначен временен управител и предстои да се обяви конкурс за избор на титуляр.

ПОДНАСЯМ
извиненията си на г-н Тодоров и г-н Веселинов. Без да се отказвам от принципното си твърдение.

Генадий Маринов


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |