Нашите Валя и Мария със сребро от регионалното състезание

* Двете момичета от паралелката „Организация на хотелиерството“ в СУ „Васил Левски“ си извоюваха място на финала и ще се борят за титлата най-добър млад готвач и сервитьор-сомелиер на България
Отличници
Сребърните Мария и Валентина
ВЪЗПИТАНИЧКИТЕ на професионалната паралелка „Организация на хотелиерството“ в троянското СУ „Васил Левски“ – Валентина Желязкова (11. клас) и Мария Свиревска (12. клас), се завърнаха със сребърни медали от регионалното състезание (регион Западна България) по професиите готвач и сервитьор-сомелиер от календара на МОН. Домакин на надпреварата бе Враца, а по същото време (23 април) се проведоха и регионалните състезания в Русе и Кърджали, съответно за северния и южния регион.

„ИЗМИНА цяла година без никакви ученически присъствени форуми за изява. Може би затова радостта ни от отличното представяне на нашите деца беше толкова голяма. Училището предостави отлични условия за подготовка на най-добрите и най-смелите (защото да тръгнеш да мериш сили с най-подготвените от професионалните гимназии се иска и смелост!). Но всичко мина по мед и масло, казано с кулинарна терминология“, коментира преподавателката инж. Иванка Църов, която заедно с колежката си Милена Мартинова бяха наставници на троянския тим.

С КАКВО нашите момичета впечатлиха професионалното жури? Валя приготви „Щирник по троянски с пиле“ и „Сувид пилешко бутче с пилешка дроб сърма в було от Бял мъж“ – т. е. спечели с нестандартно меню, стъпило върху добрите традиции на регионалната ни кухня, отлична визия на ястията и бързина и точност на изпълнението. Мария бе единственият участник, който се осмели да сервира вина с восъчна капсула върху корка, очарова гостите с компетентна и изискана комуникация на български и английски и остана само на точка от победителя от столичната професионална гимназия по туризъм.

ОТЛИЧНОТО представяне и сребърните медали класираха двете троянки сред 18-те участници във финалния кръг – Националната кулинарна купа 2021, която ще се проведе през м. май в София и ще излъчи най-добрият млад готвач и сервитьор-сомелиер на България. „Да пожелаем успех на Мария и Валя – учениците, които не се побояха да се борят за доброто име на своето училище, своята паралелка и имиджа на туризма в Троян!“, е заръката на ръководителките Църова и Мартинова. И от нас – успех!

Т21


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |