Нашите момичета с три квоти за Националната кулинарна купа 2018

* Отборът на троянската паралелка „Организация на хотелиерството“ – Вилиана, Нанси, Богосвета и Диляна, се представи отлично на регионалния кръг в Перник
Който си го може, го може
Златните троянски момичета – Диляна, Богосвета, Нанси и Вилиана
НА 23 МАРТ се проведе регионалният кръг на ученическото състезание в професионалното направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг“ (за ученици от професионалните гимназии и професионалните паралелки, последните два класа). Регионите са три, а за нашия (обхващащ областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София град, София област, Пазарджик, Ловеч, Враца, Монтана и Видин) домакин беше Перник. Всяка година домакините на регионалните кръгове са различни, но целта на всички училища, учители и ученици е една и съща – достигане до Национална кулинарна купа, която от години се провежда в Панаира в Пловдив.

ВЪЗПИТАНИЦИТЕ на професионалната паралелка „Организация на хотелиерството“ на СУ „Васил Левски“ (Троян) редовно участват в този най-значим за страната кулинарен форум – Националната кулинарна купа. Но за да се случва това е необходима здрава предварителна работа. Регионално състезание пък определя кои заслужават да влязат в битка с най-добрите в България и да премерят сили в полето на виртуозността, елегантността и креативността при готвене и поднасяне на храна, вино, коктейли. Щастлива съм, аз и колежката ми Милена Мартинова, че и тази година нашият тим отива на Национална кулинарна купа.

УЧЕНИЦИТЕ, които подготвихме, се справиха блестящо и извоюваха три квоти. Златният медал при готвачите грабна Вилиана Цочева (11. клас), приготвила тристепенно меню с много висока степен на сложност. Нанси Башева (12. клас) е с бронз при сервитьор-сомелиерите – и както каза за нея журито, тя е перфекционист; а презентацията си освен на български направи и на отличен испански. Богосвета Тошева е с шесто място при барманите и ще участва на нациналното състезание по барманстево във Варна тази година. Отлично се справи и четвъртата ни участничка – Диляна Кисьова, която остана на четвърто място при сладкарите.

Троянският тим в предстартова треска, Перник, 23 март 2018 г.
БЛАГОДАРИМ за многото труд на учениците, за подкрепата на училищното ръководство и колегите. Благодарим много и на двама души извън училището, които ни помогнаха за това участие – собственикът на ресторант „България“ и веригата магазини „Слънце“ Валентин Бечев, предоставил част от продуктите за подготовката и шеф Христо Вълчевски, без чиито безценни съвети и помощ щеше да ни бъде много по-трудно.

Инж. Иванка Църова,  
СУ „Васил Левски“, Троян

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Браво.
Много късмет и успех в живота

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |