Новите ни депутати – двама местни и трима „парашутисти“

 * Имената на петимата са: Николай Нанков, Иван Миховски (ГЕРБ), Станислав Балабанов („Има такъв народ“), Ирена Анастасова („БСП за България“), Рушен Риза (ДПС)
Парламентарни избори 2021 Актуализиран
Двамата ни депутати от ГЕРБ в 45-то Народно събрание – инж. Иван Миховски и Николай Нанков

ПО ОФИЦИАЛНИ данни (решение №2438-НС на ЦИК от 9 април, публикувано същия ден в сайта на комисията www.cik.bg) 5-те депутатски мандата в нашия 11 МИР Ловеч се разпределят по следния начин. Две депутатски места печели ГЕРБ-СДС, а по едно вземат „Има такъв народ“, „БСП за България“ и ДПС. Вече са ясни и имената на новите ни народни представители. Това са водачът на листата на ГЕРБ-СДС Николай Нанков и четвъртият в същата листа, но получил рекорден брой преференциални гласове - 2162, и излязъл напред инж. Иван Миховски (бившият вътрешен министър Младен Маринов, който бе втори в листата, е с 1568 преференции и не получава мандат). Другите трима, печелещи депутатско място, са водачите на съответните партийни листи – Станислав Балабанов („Има такъв народ“), Ирена Анастасова („БСП за България“) и Рушен Риза (ДПС). Двама от новите депутати са местни хора – герберите Николай Нанков и съгражданинът ни инж. Иван Миховски, останалите са „парашутисти“, спуснати от партийните централи и нямащи връзка с нашия край.

КОЙ КОЙ Е от петимата ни избраници?

• НИКОЛАЙ НАНКОВ (р. 1983 г.). Той направи сериозна политическа и управленска кариера и поредният му четвърти депутатски мандат е повече от логичен. Припомняме – г-н Нанков бе най-младият областен управител в България, стана наместник на държавата в област Ловеч на 26 години (2009 г.) и въпреки недоверието показа характер, изключителна енергия, амбиция и не на последно място – експертиза; малко след това оглави областната партийна структура на ГЕРБ - Ловеч. През м. септември 2011 г. бе назначен за зам.-министър, а на парламентарните избори през м. май 2013 г. влезе в парламента, 42-то НС, на извънредните парламентарни избори през 2014 г. пак стана депутат, в 43-то НС и малко след това влезе в изпълнителната власт като зам.-министър на регионалното развитие. На извънредните парламентарни избори през 2017 г. бе водач на ловешката гербаджийска листа и за трети път стана депутат, в 44-тото НС, след което получи поста регионален министър в кабинета „Борисов 3“, през 2018 г. подаде оставка заради тежката автобусна катастрофа край Своге, но бе преназначен за зам.-министър. Сега влиза в 45-то НС. Роден е в съседно Априлци, завършил е Софийския университет с магистратура по регионално развитие и управление.

• ИВАН МИХОВСКИ (р. 1980 г.). Роден е и живее в Троян, завършил е Габровския технически университет, специалност „Компютърни системи и технологии“; преди това седем години живее и работи в Англия. След дипломирането си открива собствен бизнес – първия автосервиз от веригата „Bosch Сar sevice“ в Ловешка област. Влиза в политиката през 2007 г. като едно от младите лица в младата тогава партия ГЕРБ, която печели местните избори в Троян. Два мандата е общински съветник, а през 2014 г. оглавява общинската структура на ГЕРБ - Троян. През същата година е в кандидатската листа на партията (11 МИР Ловеч) за парламентарните избори за 43-то Народно събрание; влиза в парламента през 2015 г., след като ловешката депутатка Корнелия Маринова печели кметските избори в областния град. На парламентарните избори през 2017 г. за втори път е избран за народен представител. Кандидат за кмет на Троян на местните избори през 2019 г. Сега печели третия си депутатски мандат. Известен е с подкрепата си, лична и като политик, на редица благотворителни инициативи.

Станислав Балабанов

• СТАНИСЛАВ БАЛАБАНОВ (р. 1988 г.). Новият ловешки депутат от партията на Слави Трифонов е роден и живее в Пловдив. Добива известност с работата си като репортер в телевизията на партийния лидер „7/8“ и особено с острите си въпроси към управляващите и лично към премиера Бойко Борисов и началника на Националния оперативен щаб (НОЩ) ген. Венцеслав Мутафчийски. Има висше образование. „Силата е в истината“, е прочутата му реплика от телевизионните репортажи, станала знакова и за предизборната кампания на „Има такъв народ“. Любопитното е, че г-н Балабанов е водач и на кандидатската листа на партията си в Пазарджик, т. е. възможно е да освободи място за следващия в ловешката листа (Цветелина Георгиева, икономист, координатор на „Има такъв народ“ в Ловеч).

Ирена Анастасова

• ИРЕНА АНАСТАСОВА (р. 1955 г.). Родена е в Монтана. Завършила е философия в Софийския университет, дългогодишен учител и директор на известното столично училище СУ „Проф. Боян Пенев“. Депутат в 42-то и 44-то НС. Непозната за тукашните избиратели, но приближена на партийния лидер Корнелия Нинова. „Дали си местен или не, не решава проблемите. Става дума за отговорност и последователност за поставяне на цели и задачи, за преследването им докрай, за непрекъснат близък контакт с жителите на Ловеч и областта. Дори и да си местен, ако с месеци не си стъпвал в избирателния си район, няма как да си наясно с проблемите. А ако не си местен, но всяка седмица си сред тях, виждаш какви са им проблемите, мъчиш се да им помогнеш, бориш се да тях - дали си местен или не, губи значението си“, сподели в предизборно интервю водачката на ловешката листа на „БСП за България“.

Рушен Риза

• РУШЕН РИЗА (р 1968 г.). Новият ловешки депутат е роден в с. Николаевка, Варненско. Завършил е финанси в Турция и е един от водещите икономисти на ДПС. Има сериозна политическа биография и се ползва с доверието на почетния председател Ахмед Доган. В периода 2010-2016 г. е зам.-председател на партията, бил е и заместник-председател на младежкото ДПС, 1998-2003 г. Този е четвъртият му депутатски мандат, предишните са в 41-то, 42-то и 43-то НС. Известен е и с факта, че е един от ищците в спечеленото колективно съдебно дело срещу България в Европейския съд по правата на човека (за анулиране на резултатите в 23 секции в Турция на парламентарните избори през 2009 г.) и получава обезщетение от 6000 евро.

Т21

Начало

Още по темата:

4 коментара:

Djigata каза...

Честито на местните! Някак си не ми се връзва човек който не съм виждал да е мой представител в парламента.

Г.Стамов каза...

Слави ги разби всичките

https://youtu.be/mgG-CE20SVY

КОРЕКТЕН каза...

Верно излезе ,че Донна са я отсвирили отдавна.Щяла да работи за избирателите си!!!!!!!!!Пробва се тя,ама я разбраха каква е!!!!ТАКА ГИ ИЗРАБОТИ С ТАКСА СМЕТ,че сънуват метли.Ама те и с тях ще я изметат.Троянци не търпят тарикатки и такива ,дето се правят на интересни.

Донка Михайлова каза...

така ли? Защо тогава този плазмодий Миховски, който никой не уважава прави троянският ГЕРБ да боксува вече няколко години.?! Не разбрахте ли колко пари е давал за тези референции? Знаете ли че 100тина рома от една секция са му дали референция?! Защо не идеш в циганската маала и да се опиташ да накараш някой ром да произнесе думата "ре-фе-рен-ци-я" ! Тогава сам ще се убедиш кой точно е "парашутиста"!!!....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |