Стартира услугата „Асистентска подкрепа“

* От услугата могат да се възползват лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване и деца и пълнолетни с трайни увреждания и определена чужда помощ
Социално 
ОТ НАЧАЛОТО на 2021 г. Община Троян предоставя на новата безплатна социална услуга „Асистентска подкрепа“. Чрез нея се осигурява почасова подкрепа в домашна среда от асистент – за самообслужване, движение и придвижване, изпълнение на ежедневни и домакински дейности, комуникация.

ОТ УСЛУГАТА могат да се ползват лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност. Сред потребители попадат и децата и пълнолетните лица с трайни увреждания и определена чужда помощ. Чрез мерките по тази нова услуга ще бъде осигурена подкрепа за 107 жители на общината. И нещо важно – лица, които ползват по реда на друг закон подкрепа от асистент, помощ за осигуряване на асистентска подкрепа или помощ за грижа в домашна среда, нямат право да се бъдат включени в услугата „Асистентска подкрепа“.

НАСОЧВАНЕ на желаещите да ползват „Асистентска подкрепа“ се извършва от отдел „Социална и здравна политика“ в общинската администрация, като те могат да заявят своето желание и/или да получат допълнителна информация по следните начини: на телефони 0670/63-096 и 07001472, по електронната поща на имейл hristova@troyan.bg или на място в отдел „Социална и здравна политика“ (Троян, ул. „Любен Каравелов“ 42, ет. 1). Въз основа на индивидуалната оценка на нуждите на всеки потребител се изготвя план за грижи с конкретни дейности.


Община Троян


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |