Днес по обед отвориха прохода

* Остава забраната за движение на моторни превозни средства над 12 тона * Осем снегопочистващи машини се бориха с достигащите до 2,5 метра снежни преспи

Тема с продължение
СЛЕД двудневната работа на 8 снегопочистващи машини – роторен снегорин, грейдер и друга специализирана техника, борили се с достигащите на места до 2,5 метра преспи, днес по обяд, 4 февруари, четвъртък, Троянският проход (Беклемето) бе отворен за движение на моторни превозни средства до 12 тона. Забраната за движение на МПС над 12 т., която бе в сила и преди затварянето на прохода, остава в сила.

ТРОЯНСКИЯТ
проход бе затворен за движение на 26 януари вечерта след падналия обилен снеговалеж, след това на 31 януари от АПИ обявиха, че отварянето ще е от полунощ на 3 януари (виж „Проходът пак хлопна кепенците, отварят го в полунощ на 3-ти“ - бел. ред.) и сбъркаха само с половин ден. Не може да се отрече, че вече трета година Беклемето се чисти много по-интензивно и предишната практика да се разчита основно на затоплянето и естественото обезснежаване, и блокажът да е с месеци, е преодоляна. За което безспорна заслуга има настоящият шеф на агенцията и наш земляк Георги Терзийски.

Т21
Снимки: АПИ

 Начало

Още по темата:

3 коментара:

Idi каза...

Троянски ?!?

Прохода се нарича Троян-Кърнаре

troyan21 каза...

Проходът се нарича Троянски проход от век и нещо насам!!!

? каза...

Боят (за името)настана.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |