Троянка на няма и годинка участва в софийския маратон

* В информацията няма изненада – фамилията на невръстната състезателка е Беломъжева * Йоана, Теодора и Тачо (Беломъжеви) се пуснаха фамилно на 10 км и се справиха чудесно

Йоана, Теодора и Станимир Беломъжеви преди старта

Мама, татко и аз

ЕДИН от най-младите, нищо чудно да е и най-младият, но нямаме официалната възрастова статистика, участник в тазгодишния софийски маратон (София Маратон 2020), провел се на 11 октомври по улиците на българската столица, е троянец. По-точно – троянка, която в деня на състезанието бе на 11 месеца и 6 дни (родена е на 5 ноември 2019 г.) и премина дистанцията от 10 км в отлично темпо.

НЯКОИ сигурно си мислят, че това е фалшива новина, но информацията ни е абсолютно точна и от напълно надежден източник. И в нея няма нищо необичайно, нещо повече – напълно логична е, очаквана, че и даже закономерна. Защото фамилията на младата дама е Беломъжева. Ясно е, нали – става дума за малката Йоана, първородната щерка на световния шампион по ски ориентиране и №1 в своя спорт у нас за всички времена Станимир Беломъжев-Тачо и неговата прелестна съпруга и също наша съгражданка Теодора, по баща Пейнекова. Които без никакво двоумене решили да се пуснат в маратона (на споменатата дистанция от 10 км) в пълен семеен състав по формулата „мама, татко и аз“.

Беломъжеви по трасето на София Маратон 2020, 11 октомври

„БЕШЕ страхотно, купихме специална количка с по-големи гуми, а по цялото трасе Йоана бе кротка и нямахме никакви проблеми“, сподели за Т21 таткото Тачо Беломъжев. Изразихме съмнение дали пълната дистанция е пробягана с количката или е имало и ходови моменти. „Никакво ходене, 10 км бягане и времето ни не бе никак зле“, коментира големият шампион. Накратко – още един член на именитата фамилия Беломъжеви направи състезателния си прощъпулник и даде шампионската си заявка.   

Т21 

Начало

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |