Троян получи от БЧК 27 тона храни за нуждаещите се

* Раздаването на хранителните пакети е организирано в пункта на ул. „Македония“ 38 с работно време 11:00 до 15:00, по селата отговарят кметовете и наместниците * Повече информация – на тел. 0878/901348 и 0700/14721

Помощи 

ОБЩИНА Троян получи близо 27 тона хранителни продукти, предоставени от Областния съвет на Българския червен кръст (БЧК) - Ловеч и осигурени от европейската Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, финансирана от Фонда за европейско подпомагане и от държавния бюджет. Всеки индивидуален пакет е с тегло 23 кг, на стойност 55 лв. и включва 16 вида продукти от първа необходимост – брашно, олио, ориз, леща, спагети, захар, лютеница, зелен фасул стерилизиран, домати консерва, грах, гювеч, конфитюр, говеждо в собствен сос, кюфтета в бял сос, пиле фрикасе, херинга в доматен сос. Раздаването на пакетите ще се осъществява поетапно в периода от 14 октомври до 20 ноември 2020 г.

ПРАВО на подкрепа имат лица и семейства, подпомагани от дирекциите „Социално подпомагане“ на различни основания – с целеви помощи за отопление (за сезон 2018/2019), с помощи за отглеждане на деца до навършване на една година, с еднократна помощ за ученици, записани в първи клас, с еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция на деца в риск. В целевата група са включени още: лица и семейства, подпомогнати с еднократна помощ, защото са пострадали от бедствия и аварии и/или Covid 19, лица с трайни увреждания с право на чужда помощ, които имат лични доходи до линията на бедност и получават месечна финансова подкрепа по реда на Закона за хората с увреждания, лица и семейства, подпомагани с месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане. Агенция за социално подпомагане е предоставила на общината списъци на хората, които ще получат по един или два пакета от помощта, за община Троян това са 1024 души, като правоимащите семейства с по трима и повече членове ще получат по два пакета с храни (146 семейства).  

В ТРОЯН раздаването на хранителните пакети е организирано в пункта на ул. „Македония“ 38 с работно време от 11:00 ч. до 15:00 ч. всеки ден от понеделник до събота включително. В селата ангажимент за раздаване на пакетите имат селските кметове и кметските наместници. Община Троян призовава хората от града, влизащи в целевите групи, да проверят лично в пункта за раздаване или на телефон: 0878/901348, както и в отдел „Социална и здравна политика“ в общинската администрация, тел. 0700/14721. По селата за информирането отговарят кметовете и кметските наместници..

Община Троян
На снимките – разтоварване на помощите в пункта на ул. „Македония“ 38

Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |