Тази нощ разбиха с чук колата на галеристката Мариела Шошкова

* Потърпевшата: „Мисля си какво ли не, аз съм човек с активна гражданска позиция и не си мълча, но не мога да бъда категорична за нищо. Категорична съм обаче, че не е случайно, че е
 умишлена атака срещу мен“
Брутално
ТАЗИ нощ, 6-ти срещу 7 септември (неделя срещу понеделник) бе разбит личният автомобил „Пежо 206“ на галеристката Мариела Шошкова, паркиран до дома й – жилищната кооперация на ул. „Мизия“ 30А в Троян. Потрошени са задното стъкло и страничното задно ляво стъкло, според полицаите, пристигнали на място сутринта след подадения сигнал – най-вероятно с чук.

АТАКУВАНИЯТ
автомобил е бил паркиран на обичайното си място – обособения за паркинг терен встрани от сградата и се е намирал между две други коли, които са невредими. Което потвърждава версията, че става дума за умишлено и целенасочено действие за сплашване и/или отмъщение. Което вече е страшно, тъй като подобни неща в Троян не са обичайна практика; спомняме си нощния палеж през м. януари т. г. на седем автомобила, паркирани на недалечната ул. „Балкан“, който стресна града с бруталността и необичайността си (виж „Седем леки коли горяха посреднощ в Троян“ – бел. ред.).

РАЗГОВАРЯХМЕ с потърпевшата и тя бе абсолютно сигурна, че няма как разбиването единствено на нейния автомобил сред десетината други в съседство да е случайно. „Мисля си какво ли не, аз съм човек с активна гражданска позиция и не си мълча, но не мога да бъда категорична за нищо. Категорична съм обаче, че не е случайно, че е умишлена атака срещу мен, целяща да всее страх. Но някой си прави грешно сметките и няма да ме уплаши, няма да ни уплаши!“, коментира г-жа Шошкова.

СПОРЕД полицаите, извършили огледа, разследването ще е трудно, тъй като няма оставени никакви следи, а на мястото няма камери; което пък допълнително засилва усещането ни за умисъл и подготовка. Галеристката ни показа и един нелогичен, странен и будещ притеснение есемес от непознат номер, получен от нея няколко дни преди атаката, цитираме дословно: „Какво може да се купи, замени, продаде при Вас и от Вас – картини, скулптура, керамика, графики, живопис? Можете ли да доставите и овчи, кози, биволски кашкавали, сирена, млека, неотровни ядливи гъби - манатарки, СЪРНЕЛИ, масловки, праханки, риба пъстърва и ястия с тях, могат ли да се купят или да се заменят и СРЕЩУ какво при Вас?“ (акцентът с главните букви е на подателя на съобщението – бел. ред.).

ОЧАКВАМЕ допълнителна информация от полицията и ефективни действия за разнищване на престъплението и разкриване на извършителя/извършителите. Ще следим случая и ще ви информираме своевременно.

Т21 
Бел. Снимките са направени сутринта на 7 септември.

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |