Пламен Петров в Серяковата къща

* Артист в най-пълния смисъл на думата – и с бутиковия си арт хотел „Каза Арт“, и с уникалните си мебели с марката „Тера Арт“, и с чистите си арт проекти * Откриването – 12 септември, събота, 18:00 ч.
Предстоящо
Пламен Петров в ателието си
В ТРОЯНСКАТА галерия „Серякова къща“ на 12 септември, събота (начало 18:00 ч.), своя самостоятелна изложба открива един от най-ярките и най-колоритен троянски художник днес, Пламен Петров. Артист в най-пълния смисъл на думата, тотален артист – и с бутиковия си арт хотел „Каза Арт“, в който изкуството е във всяка частица и отвсякъде излъчва художническите му послания, и с уникалните си мебели от масив с марката „Тера Арт“, известни на ценителите у нас и в чужбина, и с чистите си арт проекти (картини, пластики, инсталации и т. н.).

Художникът
Едно от платната, които ще видим в изложбата
СЕГАШНАТА изложба, озаглавена с оптимистично-въпросителното „Да намериш пътя“, е 15-тата му самостоятелна, отделно са участията в множество групови изложби у нас и в чужбина. Негови творби са в колекцията на Националната художествена галерия (София), в различни наши и чужди галерии, както и в десетки частни колекции.

ПЛАМЕН е роден в Троян (1958 г.), завършил е троянското Художествено училище (СХУПИ) и скулптура във Великотърновския университет. Десет години (1983-1993) преподава в СХУПИ, след това и до днес е художник на свободна практика. През 90-те години основава мебелната си фирма „Тера Арт“, а през 2011 г. отваря хотел „Каза Арт“, открива и собствена галерия в Дюселдорф, Германия (2007 г.).

ХУДОЖНИКЪТ ще се представи в Серяковата къща с живопис, колажи и скулптура, изложбата ще продължи до 12 октомври. Заповядайте, вход свободен.

Т21, по информация на галерия „Серякова къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |