Новата ТЕЛК - Ловеч ще се ръководи от Белодробната болница в Троян

* Шеф на новата комисия е д-р Правда Генова, скандалната бивша шефка д-р Донка Минкова – аут * От 3 януари приемът на пациенти е възстановен, основно на досегашното място в Ловеч, но и в Троян

Реорганизации

В КРАЯ НА 2019 Г. пациентите на Трудово-експертната лекарска комисия (ТЕЛК) в Ловеч временно бяха пренасочени към Троян и други съседни градове. Което се случи след като на 16 декември целият 6-членен състав на ловешката комисия демонстративно напусна работните си места и подаде колективна оставка, а ден след това ТЕЛК - Ловеч официално „хлопна кепенците“ с решение на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и санкция на Министерството на здравеопазването (МЗ). То пък стана заради отказа на шестимата от ТЕЛК - Ловеч да са редом с върнатата от съда на работа доскорошна шефка д-р Донка Минкова, обвинена в корупция и арестувана на 31 януари 2019 г. заедно със свой съучастник и все още е разследвана; разбра се също, че докато е била под домашен арест, д-р Минкова е подала жалба в прокуратурата срещу колегите си. „Няма да съществува този състав на ТЕЛК – целият, с председателя включително. Ще се преустанови дейността на комисията, но има възможности да се гарантират правата на пациентите (над 3000 годишно)“, уточни тогава Атанас Атанасов, прокуристът на намиращата се в тежко финансово  състояние ловешка болница МБАЛ „Проф. Парашкев Стоянов“; кога обаче МЗ ще сформира новата ТЕЛК в Ловеч не бе ясно.

НО РЕШЕНИЕТО вече е факт. От 3 януари новосъздадената ТЕЛК - Ловеч заработи и приема пациенти, а шеф й е д-р Правда Генова, специалист по вътрешни болести. Другите постоянни членове на комисията са психиатърът д-р Мария Атанасова и гръдният хирург д-р Николай Дяков; бившата шефка д-р Донка Минкова не фигурира в екипа. Но има и нещо коренно различно – досегашната/закритата ТЕЛК – Ловеч бе към ловешката МБАЛ „Проф. Парашкев Стоянов“, а новосъздадената комисия ще се администрира от троянската Белодробна болница (СБАЛББ - Троян), чийто управител е д-р Цветомила Дудевска. Новата ТЕЛК ще заседава основно на досегашното си място в Ловеч, но също и в Троян.

Т21

1 Коментара:

Троенец каза...

Тая крадливата и на опашка за вестници не трябва да я пускат да доближава,

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |