Номерът не мина – д-р Донка Минкова остава зад решетките

* Апелативният съд във Велико Търново потвърди постоянната мярка задържане под стража за бившата шефка на ТЕЛК – Ловеч * Ловешката докторица се сравни с Иван Ласкин и заплаши с летален изход; отговорът на магистратите – няма пречка да й бъде оказана медицинска грижа
 и зад решетките

д-р Донка Минкова
Тема с продължение

ТОЗИ ПЪТ обичайният номер на малки, големи и още по-големи беге престъпници след като им щракнат белезниците, изведнъж да се окажат много болни – и по този начин да се опитат да омилостивят/измамят съда – не мина. На свое заседание днес, 8 февруари, Апелативният съд във Велико Търново остави в ареста шефката на ТЕЛК – Ловеч д-р Донка Минкова, арестувана на 31 януари с обвинението за участие/оглавяване на престъпна корупционна схема за издаване на фалшиви решения за инвалидност и източване на осигурителните фондове и с постановена от Ловешки окръжен съд на 1 февруари постоянна мярка задържане под стража. С корумпираната лекарка бе задържан и посредникът в гнусния алъш-вериш с документите за инвалидност Валентин Йотов.

Д-Р МИНКОВА обявила пред апелативните съдии, че има тежко заболяване на черния дроб и гръбначния стълб, диагностицирано през м. юли 2017 г., а нарушаването на диетичния й режим ще влоши и без това тежкото й състояние. И обявила, че ако не я пуснат вкъщи, изходът за нея ще е като при Иван Ласкин; сиреч, ловешката докторица се сравнила с популярния и обичан български актьор, починал неотдавна от чернодробна недостатъчност. Но и това сърцераздирателно сравнение не хванало ред и решението на Ловешкия окръжен съд отпреди седмица било потвърдено.

В ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на Апелативния съд във Велико Търново се посочва, че няма пречка на арестанта да бъде оказана дължимата медицинска грижа и зад решетките. А евентуалната промяна на мярката за неотклонение на д-р Минкова би създала реална предпоставка вече бившата началничка на ТЕЛК – Ловеч (веднага след ареста й на поста бе назначена д-р Правда Генова – бел. ред.) да извърши друго престъпление като повлияе на свидетели.

„ИМА ЛИЦА, които имат нужда от ТЕЛК и си подават документите, но ги бавят във времето и те разбират по някакъв неписан начин, че трябва нещо да се плати. Опират до посредник, плащат някаква сума и процентът им се завишава. Другият вариант е – има посредници, които набират такива лица, предимно от ромски произход, насочват ги, казват им за какви суми става дума и тези суми се дават (на лекарските комисии и посредника)... А в една немалка част от случаите лицата, които са получавали такива решения, не са имали каквито и да е заболявания“, коментира на нарочен брифинг след задържането на ловешката лекарка и съучастникът й окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков. Обвинителят подчерта, че десетки, а може би и стотици са се възползвали от корупционната схема, а за фалшивите решения от ТЕЛК - Ловеч са плащани между 200 лв. и 1000 лв. и средствата са разпределяни между членовете на комисията.

1 Коментара:

Троенец каза...

Заради такива мазни боклуци,косвените загуби и неправомерно прецаканите нормални хора в този 30 годишен преход са безброй!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |