Дързък грабеж в центъра на Троян

* 22-годишен нахлул в денонощния магазин на Сиракови, заплашил продавачката и отнел 1800 лв. от касата; след светкавични полицейски действия извършителят е задържан, грози го от 3 до 10 години затвор

Крими

НА 22 НОЕМВРИ бе извършен дързък грабеж от денонощния хранителен магазин на Сиракови (срещу Данъчното) в центъра на Троян. На разсъмване, около 6:30 ч., млад мъж с нахлупена качулка на суичъра си влязъл в търговския обект, изблъскал продавачката и отнел наличните в касата 1800 лв., след което офейкал; оръжие не е използвано. Момичето зад щанда не е пострадало от агресията, като изключим уплахата.

СЛЕД ПОДАДЕНИЯ сигнал в РУ на МВР - Троян последвали светкавични полицейски действия, извършителят бил установен и малко по-късно е задържан при опита му да напусне Троян с личния си автомобил. Грабителят е 22-годишен троянец (р. 1997 г.), живеещ в момента в София, тук има баба и дядо, при които отсяда; няма данни с какво се занимава, но не е рецидивист и това е първото му подобно „изпълнение“. „Ако грабеж не се разкрие много бързо, след това става сложно и шансовете намаляват“, коментира пред Т21 ефективната работа на колегите си троянският полицейски началник гл. инсп. Радостина Петкова. От потърпевшата фирма пък изказаха публична благодарност на служителите на РУ на МВР - Троян.

ПО СЛУЧАЯ е образувано досъдебно производство, като при процесуално-следствените действия са иззети веществени доказателства и част от отнетата сума – 1182 лв. Извършителят е бил задържан за 24 часа в предварителния арест, а разследването продължава под ръководството на прокуратурата. Наказателният кодекс, чл. 198, ал. 1, предвижда за подобно деяние доста тежко наказание, цитираме: „Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго с намерение противозаконно да я присвои, като употреби за това сила или заплашване, се наказва за грабеж с лишаване от свобода от 3 до 10 години“.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |