Започва копането по троянската „Унтер ден Линден”

* Работата по водния цикъл обхваща три централни градски участъка – зад НЧ „Наука – 1870 г.”, и по улиците „Добруджа”
 и „Любен Каравелов”
Воден цикъл, втори етап
ОТ МИНАЛАТА сряда, 8 октомври, започна работата по водния цикъл в три централни участъка на Троян: зад НЧ „Наука – 1870 г.” (до ул. „Добруджа”); от Бюрото по труда до паркинга пред Община Троян (по ул. „Добруджа”); и по ул. „Любен Каравелов” от кръстовището при НУ „Св. св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. „Феликс Каниц” (при офиса на Т21). Това научихме от новия сайт на Община Троян - www.troyan.bg/waterproject, информиращ за хода на реализацията на проекта за водния цикъл на Троян, втори етап, и отговарящ на питания по темата.

В СЪЩИЯ участък по ул. „Любен Каравелов”, троянската „Унтер ден Линден” („Под липите”), няколко дни по-рано започна окастряне на липите. Което няма връзка с работата по водния цикъл, дърветата не са умъртвени, няма да бъдат изкоренявани и става дума за санитарно прочистване, каквото вече бе направено в други участъци на същата и някои от съседните улици, отговаряме на питане на граждани към Т21.

Т21

Още по темата:

63 коментара:

Анонимен каза...

Това ли са последните не разкопани улици в Троян? Този воден цикъл е най-абсурдния проект, който някога е правен. Няма лошо да бъде направен, но и по този начин, за една година да се разкопае целият град ! Изобщо не е правено и геодезично проучване на участъците, където ще се копае ! Нямам думи за тази жалка картина.. След 1-2 седмици започва да вали сняг какво ще правим с тези разкопки? Как ще се предвижваме през града ??? Донке, вземи свърши нещо, стига си прибирала само комисионни !

Анонимен каза...

След Фичев за пръв път Троян има за кмет чист човек. Плаши ви тази Донка, плаши ви, та ви се плаче. Онези предните плащат на пишещите тук да плюят и да мажат. Само че не уцелват посоката.

Анонимен каза...

Напълно съм съгласна с втори...толкова чист и открит кмет не е имало от години. Радвам се, че все още има трезвомислещи хора тук.

Анонимен каза...

Браво на Михайлова

Анонимен каза...

Нa мен никой не ми плaщa, просто нa Вaс ви пречи, че имaм не тиквa, a глaвa нa рaменете си. Зaщо се рaзкопa цял грaд и нямa еднa зaвършенa кaто хорaтa улицa? Зaщо се копaе хaотично и с яснaтa мисъл, че пaри просто нямa!?! Троян се е превърнaл в Столипиново нa гр. София. Прaх, кaл, пустош, дупки, хaос. Кaкъв курортен грaд с тaзи неблaгоприятнa инфрaструктурa? Кой е виновен? Някой лично ще поеме ли винaтa зa един тотaлно рaзсипaн грaд? Зaщо след идиотското копaне нa Ливaдето сегa тaм е кaто офроуд трaсе? Кой ще плaти нa хорaтa потрошените коли и нерви? Зaщо нa никой не му пукa зa нищо, никогa???БЕЗОБРAЗИЕ!!!

Анонимен каза...

Ако това осакатяване на липите, което сте показали на снимката е "санитарно прочистване" то аз съм китайският посланник!Тези дървета вече са мъртви! Има ли еколог тази община и знае ли той какво безобразие е извършено? Та това не си позволяваха и онези касапи от енергото когато режеха дървета под мрежата си!Какво се случва в града ни? Що за идиотщина е това?

Анонимен каза...

Миналата година окастриха част от дървета по "Любен Каравелов". Вече са с добре оформени корони. Санитарното почистване е задължително.

Анонимен каза...

В Троян става абсолютно невъзможно да се движиш с автомобил. Може ли да обясните, щом "Каравелов" бъде разкопана, коя улица ще играе роля на заместител? Може ли чиновниците да обясняват ясно когато затварят дадена улица, какви са нейните алтернативни улици за придвижване? Хич не ме грее Донка чиста ли е или мръсна, грее ме как си гледа работата и как улеснява животът на хората в Троян. За какво точно да й кажем браво, за абсолютния хаос наоколо ли???

Анонимен каза...

Браво на духовата музика

Анонимен каза...

Беше ли изобщо нужен този проект за Троян или жабата видяла,че подковават коня и също вдигнала крак?

Анонимен каза...

Интересно изглеждат окастрените дървета - сухи , превити и пречупени. Такъв е и духът на хората , смазан от управленските безобразия и от комунистическия ботуш .

Анонимен каза...

Само за информация на 5-ти: Столипиново е в Пловдив а не в София!

Анонимен каза...

На пресечната точка между ул. Македония и Ст Стамболов има скъсан проводник за уличното осветление , който виси на едно дърво и е почти стигнал земята. Кой ще го поправи? Между другото , този дирек е наклонен и има опасност от падане. Досега се крепеше от 4 страни , но единият кабел вече е скъсан. Въпрос на време е , кога ще се скъсат другите кабели и какво ще стане. Донке , къде са твоите хора ?

Анонимен каза...

Браво за уличното осветление вътре в стадиона

Анонимен каза...

Това не е санитарно окастряне на липите, това е пълно орязване на короната на дърветата. А за водния цикъл думи нямам. Къде да се мине в този град?!? Всяка улица е разкопана. Тъкмо заринат на места и на другия ден пак са разкопали. Безумие!!!

Анонимен каза...

Задавам въпрос е нека еколога на Община Троян да отговори: Добре ли са окастрени липите по улица "Любен Каравелов" показани на снимките?

Анонимен каза...

За 17 път казвам на многото разбирачи тук,или си вземете липите у вас или си ги заврете знаете къде..

Анонимен каза...

Гражданко Михайлова, явно не ставате за кмет. Защо не се оттеглите от властта и да пишете мемоари, например? В два тома.... Том първи: "Комсомолски години или как за 45 години се обезличава една нация". Том втори: "Хайдутски години скрити зад социална демокрация или как докарахме България до дъното". Вие сте образован човек и няма как да не Ви е ясно, че БКП повече власт няма да види-бабичките оредяха, онези с каруците вече другиму се кланят, а нормалните хора за комунистите не гласуват. Така че, оттеглете се докато не сте направили още по-големи поразии в Троян.

Анонимен каза...

Колко високи трябва да станат за да ви уврът Тиквите ,че са опасни,ако стане беля тогава крякайте!!!!!!

Анонимен каза...

Браво,най-накрая съсипахте хубавата улица. Ако тези осакатени и обезобразени дървета са красота и чистота.... Жалко за душите ни!!!!!!

Анонимен каза...

Браво я аз съм За..като искате дървета по Къпинчо има.

Анонимен каза...

Г-жа Михайлова ,браво,винаги съм бил тъмно син,но ви подкрепям .А на кривите ракети какво да им кажете.........ви!

Анонимен каза...

Браво на г-жа Донка Михайлова,Троян никога не е бил по-разкопан! Евала!!!

Анонимен каза...

Г-н Маринов нормалната журналистика поглежда от двете страни на проблема,що не снимате и къщите и улуците на хората в които вече поникват малки липички,а снимате само горките,жални и тъжни липи и пр.и т.н.

Анонимен каза...

Имам чувството че някой улици са с приоритет за този сайт!

Анонимен каза...

От този воден цикъл получих вече месечен цикъл, и то всеки ден...

Анонимен каза...

Абе къде е Пиян Колю, кмета по регионалното развитие и европроектите :))))

Анонимен каза...

Улицата стана на нищо всеки ден се режат дървета и заприличва на нищо, а бе толкова хубава. А относно улиците това май продължава до нова година а улиците се разкопават, но не се асфалтират. Разкопават се по няколко пъти ... Града ни ще заприлича на нищо. Защо съсипаха и една поляна на ж.к Буковец пълна е с туфи камъни... Града ни е хубав но до кога... ?

Анонимен каза...

Този грандиозен проект е спасението на Троян. Все повече млади хора ще се завръщат тук за да серат в тези прекрасни канали

Анонимен каза...

Е това попита дядо Ви Спас в предната статия. При корупция първо се дава/взима рушвета и изпълнителят прави каквото си иска. Кой би си зарязал доходния бизнес за заплата от 1500 лева, а? Follow the money!

Анонимен каза...

А стига сте ревали,полендаци и други гагаузе личите си дори по драсканиците.

Анонимен каза...

Първо другарите спасиха фабриките, сега спасяват и улиците, за да спасят града,който вече си е станал едно голямо село.

Анонимен каза...

27-ми, той Колето от сабаален втора казанка вади, ти за улици го дириш...Ай, молам те...

Анонимен каза...

Голямо спасяване ще падне. Някой да се сеща какво стана с предния воден цикъл на другаря Акимов. Какво става с милионите, които трябва Общината /т.е.всички ние/да плаща по предния проект.Някой да изнася информация по този въпрос .Всичко се потулва и се забравя и накрая всички плащаме,но специално ни информират кой улици ще се разкопават,за което ВИ благодарим,но няма нужда ,няма вече неразкопана такава.

Анонимен каза...

Къде е видния борец за граждански права г-н Пеевски да каже нещо и той по въпроса.

Анонимен каза...

ДАВАМ НАГРАДА АКО НЯКОЙ УСПЕЕ ДА СТИГНЕ ОТ ПЪРВИ ПЪТ И БЕЗ ДА ПСУВА ДО БАЛАБАНСКО!

Анонимен каза...

До Балабанското е голям екшън. Иваш примерно от Априлци, появяваш се на бившата сладкарница "Роза", не можеш да минеш за болницата. Отиваш на втори пазар. Там за да минеш до Л. Каравелов/сега ще разкопаят и нея!!!!/ и излезеш на Ботев е трудно-спрели таксита, тясно, двупосочно, невъзможно да се разминеш, постоянни тапи! Вече си на Ботев, караш до разклона за болницата. Тръгваш по Радецки и хоп-греда баш преди урвата,отбиват те в дясно по ул. Незабравка караш до пресечката със Стефан Караджа-оттам на ляво внимание много разкопана пълзиш с колата нагоре по урвата стигаш до пресечката с Минчо Марковски, хващаш на ляво по нея защото нагоре виждаш багери и изкопи, от там надясно излизаш отново на Радецки-малко над входа на болницата/дотук си си скъсал нервите и си изминал 1 км. по копки а въздушно по Радецки разстоянието няма и 200м./ сагата продължава-караш отново по Радецки и стигаш до пресечката с Бочо Донев, айде надясно караш по нея и отново си на Стефан Караджа, айде наляво караш по нея достигаш заветната Симеон Велики айде надясно и вече си на финалната права за Балабанското. Естествено вече кметицата и Верчето са в голяма опастност от забременяване/включително лели и баби до 9-то коляно/ По интересното е ако се връщаш от Балабанското. След като си преминал по 2 улици на зиг заг 3 пъти по разкопани участъци, решаваш че е по здравословно да си караш по Симеон Велики. Тъй де асфалт си е. Но уви...асфалта свършва при острия завой и оттам до Вила Вана 1 км. ад,улицата е с разрушена асфалтова настилка караш по баластра с неравности. Чупиш си колата, псуваш и какво от това?Ако ще ходя до Балабанското няма да е по този маршрут.Та 36 наградата я дай на Михайлова защото с тази организация на движение счупи тъпомера от раз!

Анонимен каза...

До г-н Маринов,не видяхме рев и фотосесия на къде по хубавия орех пред конака или само избирателно се напъвате.Ама трябва и дупе за някои неща.....

Анонимен каза...

Илиане съгласен съм с написаното от теб. Трябваше обаче този проект да се изпълни на етапи, а в етапите да има приоритети. Така щеше да има що годе реална временна организация на движението, а не хаос и невъзможност за движение на МПС и хора. Отделно от това трябваше обходните маршрути предварително да се ремонтират-примерно трасето при ЖП прелеза при Лесопласт. Естествено че Вера Добрева не е за тази работа, нито има необходимата квалификация като завършено образование, нито е ръководила подобен мащабен проект. Управлението на такъв мащабен проект не е за всеки.Вече го знае и госпожа кметицата, но е късно да бъде реорганизирано изпълнението. В едно си прав Илиане улиците ще стоят неасфалтирани и ще трябват милиони за основния им ремонт които милиони няма да дойдат от никъде. И така с години. Засега хората търпят, но като падне снега и улиците ще останат непочистени ще започнат негодувания. Най -зле ще е напролет в разкопките и калта. Тогава ще е нетърпимо. Тогава и на Михайлова и на Добрева ще им приседне.

Анонимен каза...

Дали някой отговорен кадър се сеща, че освен че няма не разкопана улица в Троян и че троянци станаха на маймуни да се чудят как да отидат до работа и как да се приберат по домовете си, може пък много “ изненадващо “ например през януари да завали сняг. Дали тогава всички дейности ще се приключили и улиците ща са асфалтирани?!?!?!? А дано, ама надали.........

Анонимен каза...

Пеевски, не съм съгласна с Вас. Да, Михайлова изпълнява решение на ОбС, но да - организацията на изпълнение е нейна отговорност. И като такова е пълна некадърност, включая и служителите, които е определила по проекта.

Анонимен каза...

42-ра, не е необходимо да се съгласявате. Само че г-жа Михайлова нито и е работа като кмет, нито получава заплата като кмет за да организира нечие строителство, както и да го контролира като такова...като строителство. Тя като кмет, както и общинската администрация получават заплати за съвсем други неща.
Общината нито е строителна фирма, нито е строителен надзор.
Това се опитах преди 4-5 години да го обясня на общинските съветници, но, поради отчайващата им политическа неграмотност /местна политика/ - те решиха и си правят каквото е угодно на местните им партийните върхушки, които са с общ корен - ДКМС и ГК на БКП.
Понеже не е коректно само да се отрича и критикува - предложих на ОбС да създадем общинска консултантска фирма, която да поеме нещата с европроектите и не само тези на общината, но и на малкия човек и на малката троянска фирмичка. Цялата структура на тази фирма, цели, задачи, работни експертни места за млади специалисти, бъдещи печалби, реинвестирането им или дивиденти за общината и т.н. - всичко го бях написал, описал и представил пред ОбС все едно като за деца от помощно училище, дано разберат. Е, не разбраха или се направиха, че не разбират.
Какво и как беше - писал съм достатъчно. Бях руган и обиждан достатъчно. Който се интересува - да чете и сам да разбира за какво иде реч.
*
40, бих се съгласил с вас по първата част, проекта да се изпълнява на етапи, но, само ако ми докажете, че днес, в Троян - проблемът на общината е точно ВиК мрежата.
Да пилееш общински ресурси, когато общината се топи, когато младите хора не виждат бъдещето си тук, когато днешния троянец оцелява, вместо да живее, когато сеченето на Троянската гора е отрасълът с най-висок финансов оборот, когато си със сериозни финансови проблеми, когато..... /да не изброявам/, кандидатстването и реализирането на един каналджийски и грандомански проект, който само ще задълбочи съществуващите проблеми и ще създаде нови - това за мен е висша форма на умствена недостатъчност.
Ето защо трябва да се мисли и да се обосновават нещата в политически план /местна политика/, а не да се капризничи или с технически аргумент да се налагат алогични проекти или решения.
И понеже "биографите ми" пак ще изквичат "той нищо не прави" - през м.януари тази година внесох пакет от икономически програми, чрез които да започнем да решаваме истинските проблеми на Троян. Предложих и нещо "революционно" в работата на ОбС Троян - всяка комисия и всеки общински съветник да се ангажира пряко в събирането на информация, разработването на анализи, прогнози, планове и т.н. по тези проекти, след което за тези, за които се докаже че са рентабилни и че решават проблемите на Троян - ОбС да ги приеме /официализира/ и да започне изпълнението им. Както веднага сте се досетили - всичко беше отхвърлено. Все пак - само трима бяха против /двама от които ваши "избранници" за депутати/, а мнозинството бе "въздържали се". Така и не разбрах от какво се въздържат. Важното е, че за пореден път - НИЩО!
Нищо, ама от сърце!
ИП

Анонимен каза...

Ей тоа ИП много плодовит бе, дали да не го направим цар, ми той всичко знае и разбира
ПИ

Анонимен каза...

Ами то не е грях да си чел и да разбираш. Грях е да си тъп и да те водят за носът

Анонимен каза...

От №40.Защо ИП трябва да ти доказвам ,че проблема е във Вик мрежата. Нима не знаеш поетите ангажименти от РБ и сроковете им за изпълнение? Нали именно затова ЕК отпуска тези средства по ОПОС. Тук ме изненадваш ИП с неосведоменост.

Анонимен каза...

Извинете, г-н Пеевски, но в двата поста си противоречите. Първо Михайлова била длъжна да изпълни решение на ОбС, след което като кмет не била длъжна да организира строителство..... Ами само цветенца ли да сади, речи да изнася? Като общината не е строителна фирма, да я закриваме, а?

Анонимен каза...

Кметицата са скъса да прави това онова за Троян, кво ше кажете да я убием с камъни, така ше сме сигурни че сме тва, което сме...

Анонимен каза...

до 36-ти-правилният отговор е: минава през Терзийското

Анонимен каза...

Троянския казан(не за ракия)е най голям и по край него що за хора има няма Угодия...

Анонимен каза...

47, не, не си противореча. Организацията на строителството е работа на фирмата, която е спечелила обществената поръчка. Задълженията на кмета и администрацията са да подсигурят съфинансирането, както и да дават необходимата информация на изпълнители, проектанти и пр.
Общината НЕ Е строителна фирма, още по-малко фирма за строителен надзор или фирма управляваща строителни обекти. Общината няма необходимите специалисти и не е необходимо да ги има. А защо една община се товари с несвойствени задачи и не си върши основната работа - причините са много като почнем от сбъркания модел на администриране и приключим с порочната политическа СИСТЕМА. Дълга тема
Ще ви помоля - малко по-кротко с кой е неосведомения. Очевидно хабер си нямате какво работят един кмет и една администрация, след като предлагате да се закрие общината, защото не била строителна фирма.
*
46-ти, Проблеми има не само във ВиК мрежата на този град. Проблемите са много и всякакви. Въпросът е къде да се насочи наличният човешки и ограниченият финансов ресурс за да спре пропадането и обезлюдяването на този град, защото аз мисля че това са важните проблеми за решаване. Като загубиш човешкия ресурс и особено младото и репродуктивно население - загубил си всичко, ако ще златни канали и златни гърнета да имате.
Ще ви задам един въпрос - на вашата къща го няма половината покрив, прозорците ви са изпочупени, духа и вали навсякъде, обитателите изчезват един по един защото не искат да стоят на мокро и студено... Е, питам, ви - с наличните пари които имате, вие ВИК мрежата на къщата ли ще поправяте или сменяте, или нещо друго ще правите? Да, имате правото въпреки изброеното, да си ремонтирате домашната ВИК мрежа. В крайна сметка ще стоите в мокра, студена и обезлюдена къща, но, с прекрасен канал, с нови тръби и нова тоалетна чиния. Има и такъв избор!
ИП

Анонимен каза...

Пеевски е напълно прав...досадно прав!

Анонимен каза...

Я ако сам за теа пари ши бучна в гъза на ИП една новогодишна ракета, от по големичките, със свирка, да лети из небето и да свирка, в ушите по един бенгалски огин, да свети и да радва множеството, пък ше има и за къшон виски, от убавото.

Анонимен каза...

Този боклук 53 това е бъдещето на Троян

Анонимен каза...

48, мишок, излез от дупката си и ела да те видим дали ще си толкова отворен! Смешник!

Анонимен каза...

Мишок си ТИ, дрисльо! На всички вече им е писнало от Донка Къртицата!

Анонимен каза...

Привет г-н Пеевски

Първо искрено искам да ви поздравя. Последните дни сте по-спокоен, и ако продължите така може би ще можем да заформим някоя дискусийка по троянските проблеми....

Искам да ви попитам нещичко, но за да ви попитам, първо ще ви цитирам, с цел да ви припомня някои ваши изказвания тук:

=======
За този проект трябваше да се вземе ПОЛИТИЧЕСКО решение дали да се прави, а не ТЕХНИЧЕСКО. А когато в един ОбС на политически въпроси се отговаря с технически аргументи и общи приказки – резултатът е предизвестен.

==== - ваш пост 38 към тази статия

====
3. Един общински съвет взима ЕДИНСТВЕНО и САМО политическите решения в една община по отношение на местната политика.

==== - ваш пост 39 към "Какво става с водния цикъл?" от 17.9.2014

====
...когато бе гласувано /политически акт/ за кандидатстване и реализация на този проект.

==== - пак ваш пост 39 към "Какво става с водния цикъл?" от 17.9.2014

====
Това се опитах преди 4-5 години да го обясня на общинските съветници, но, поради отчайващата им политическа неграмотност /местна политика/ - те решиха и си правят каквото е угодно на местните им партийните върхушки, които са с общ корен - ДКМС и ГК на БКП.

==== - ваш пост 43 пак към тази статия

Според тези постове, ОбС Троян взима само политически решения (втори цитат), които (логично) са решение от "местните им партийни върхушки" (четвърти цитат), и в крайна сметка си е взето политическо решение (трети цитат) да се прави проекта "Воден цикъкл 2".

Ама в първия цитат решението не е политическо, а техническо?!?!?!

Последно какво е това решение, г-н Пеевски? Че нещо започнах да се обърквам. Или може би отново се чудите как да се покажете осведомен и начетен?

Иначе за другите неща по отношение на кметицата сте прав, че тя изпълнява решенията на ОбС. И ако е вярно това че въпросното решение е било взето преди 4 години, то дори не е взето по време на нейния мандат. С други думи тя просто наследява решението да се кандидатства и си го изпълнява...

Колкото до това дали е трябвало да се взема това решени (без значение техническо или политическо), вие г-н Пеевски би трябвало да знаете че за всяко нещо си има време. В смисъл (тук казвам евала на 40-ти за сроковете по ОПОС) - парите за нещо си се дават в един момент. И след изтичането му, може да няма втори шанс. Така че според мен е по-добре че този проект се прави, защото поне част от него се финансира с европейски средства. Ако не беше направен проекта по тази програма, в един момент парите трябваше да дойдат изцяло от нашия джоб.

И на мен ми е гадно че обикалям като луд из града, и на мен ми е гадно че навсякъде е само прахоляк (или кал), и на мен ми е гадно че трябва да карам като костенурка и да си разбивам колата в копките. Но все си мисля че този проект наистина трябваше да се случи.

40-ти е прав и отношение на поетапността при изпълнението. Но има го и момента че дори да е имало направени някакви първоначални графици как да се изпълнява проекта, предвид излезлите проблеми (например скалата до блок "Синчец", а доколкото знам и на други места), тези графици няма как да се спазят.

Ако не се лъжа преди Ви попитах г-н Пеевски (но вие не пожелахте да отговорите), с колко ли щеше да се оскъпи проекта ако беше направено съитветното проучване (геоложко или каквото там се казва) какво има в земята на местата за копаене?!?!

Предполагам с не малко. И в крайна сметка пък вероятно можеше да се случи проекта да бъде отхвърлен и г-н Пеевски да бъде щастлив...

Пздрави
Селянина

Анонимен каза...

За разкопаването всеки в този град знае,затова нека г-жа Михайлова отговори:
1.Кои са завършените улици и какво е качеството на строителните работи.

Анонимен каза...

И от къде по дяволите ще минаваме???

Анонимен каза...

след пост №60 предлагам вече да не се пише по темата,това мисля че е отговор на всички въпроси.

Анонимен каза...

А ръководителката на водния цикъл, Верка Добрева хич нея еня за проекта, а в най важния момент, точно преди есенните дъждове, отива като награда за "добре свършена работа" на екскурзия в чужбина.Дано поне там види как стават нещата и малко да се засрами.

Анонимен каза...

Вера Добрева и който и да е друг от общинската администрация където и да отидат нищо няма да разберат за нещата-просто нямат грам мозък. Трябва всички да посетят Северна Корея, предполагам ,че няма да ги върнат обратно-директно ще си останат на "стадиона"

Анонимен каза...

Престъпление щеше да бъде да не се прави този проект. Така че оплювковците да млъкнат. Да, трудно е за движение, и аз псувах оня ден, но в същото време съм наясно, че при този кратък срок, по друг начин не може! И престанете вече с това "да се направи една улица, пък после да се почва друга", защото е нереално. И ПОКАЗВА КОЛКО СТЕ "КОМПЕТЕНТНИ".

Анонимен каза...

Кой си ти бе мекере? Оная. ... Верчето да върне всички заплати, които е взела, защото не е смършила работа за 5 ст.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |