16 септември: Звънецът бие

* 2564 ученици прекрачиха училищния праг в първия ден на новата учебна 2019/2020 г. в 10-те училища в община Троян
Който се учи, той ще сполучи
На 16 септември 2019 г. в Троян
ОБЩО 2564 школари прекрачиха училищния праг в първия ден (16 септември) на новата учебна 2019/2020 г. в община Троян. От тях 2140 са в 8-те общински училища – четири в града и четири в селата Черни Осъм, Орешак, Дебнево и Борима; и 424 в двете държавни – троянските ПГМЕТ и НУПИ. Най-щастливите и най-важните в този ден – първолаците, са 184; като, както повелява традицията, всички те получиха подарък от Община Троян – книжката „Златните български приказки“ и цветен книгоразделител.

При откриването на новата детска площадка в ДГ „Синчец“, 12 септември 2019 г.
В НАВЕЧЕРИЕТО на първия учебен ден (12 септември) се случи и едно радостно събитие за малчуганите, родителите им и учителския екип от ДГ „Синчец“ – открита бе новата детска площадка, реализирана по проект „Красива България“ и изпълнена от троянската фирма „Строител Троян“ ЕООД на инж. Лилия Цанкова. На тържеството кметът Донка Михайлова направи символичен подарък на детското заведение – първата ябълка от общинската овощна градина, която в следващите години ще дава плодове за храненето на децата във всички детски градини в Троян.

Т21

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |