Бизнесменът Николай Наков е поредният президент на Ротари Троян

* Новият шеф на троянските ротарианци получи президентската огърлица от предшественика си Цанко Спасовски *„Ротари свързва света!“ е мотото на новата ротарианска година
Рокади
Николай Наков (вляво) току-що е получил огърлицата от предшественика си Цанко Спасовски
НА 2 ЮЛИ се състоя тържествената церемония по встъпването в длъжност на новия президент на Ротари клуб Троян за 2019/2020 г. – бизнесменът Николай Наков. Новият шеф на троянските ротариаци получи президентската огърлица от приключилия успешно мандата си президент за 2018/2019 г. Цанко Спасовки. Вече паст президентът Спасовски благодари на членовете на клуба за постигнатото през изминалата ротарианска година и пожела на наследника си и на своите съмишленици здраве и нови успехи. От своя страна г-н Наков благодари за оказаното довери и заяви, че ще следва неотклонно принципите и благородните каузи на Ротари в полза на обществото.

ПРЕЗИДЕНТЪТ на Ротари клуб Троян за мандата 2019/2020 г. Николай Наков е троянец, женен, с две дъщери. От 1994 г. има собствен бизнес и е управител на дружеството „Аполон 69“ ЕООД, което се занимава с производството на мая за сирене и добавки за храни и напитки. „Ротари свързва света!“, е мотото на новата ротарианска година на Ротари Интернешънъл – световната ротарианска организация, чийто пълноправен член е Ротари клуб Троян.

***

КРАТКА СПРАВКА. Ротари Интернешънъл е доброволческа хуманитарна неправителствена организация с нестопанска цел със седалище в Евънстън, щата Илинойс, САЩ. Основана е през 1905 г. в Чикаго от адвоката Пол Харис. В момента има около 32 хил. клуба в над 200 страни с повече от 1,2 млн. членове. Целта й е да насърчава и развива идеала за служба на обществото, а основните й четири принципа са формулирани в т. нар. „Ротариански четиристранен тест“. Клубните президенти се избират на ротационен принцип и мандатът им е една ротарианска година. Първият Ротари клуб в България е основан в София през 1933 г., днес (2019 г.) клубовете у нас са 90. Ротари клуб Троян е създаден през 1998 г., а през 2001 г. получава официалната си санкция от Ротари Интернешънъл и е първият чартиран клуб в  Ловешка област.

Т21, по информация на Ротари клуб Троян

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |