Мария Донева в Троян в навечерието на Деня на будителите

* Ще прочете свои стихове и други текстове и ще ни запознае с приказните си герои - кукли, които сама изработва; ще представим и някои от новите й книги
Предстоящо
Мария Донева
НА 31 ОКТОМВРИ, в навечерието на Деня на народните будители, галерия „Серяковата къща“ ви кани на среща разговор със старозагорската поетеса Мария Донева (начало 17:00 ч.). Тя ще прочете свои стихове и други текстове и ще ни запознае с приказните си герои - кукли, които сама изработва. Ще представим и някои от новите й книги, и ще си побъбрим за любовта и щастливите времена.

МАРИЯ ДОНЕВА е филолог, драматург е на държавния театър „Гео Милев“  в Стара Загора. Автор е на 14 книги със стихотворения и една с разкази, пише и текстове за песни. Била е учителка по български език и литература. Води младежкия литературен клуб „Без заглавие” и от години се занимава с арт терапия и е писала и поставяла пиеси с деца и възрастни с психични заболявания и ментални увреждания. Най-новият театрален проект, по който работи, е съвместно с театрална група „Виж” към Съюза на слепите в България. Има собствен блог, където освен своите текстове в проза и поезия публикува и отзиви за книги и спектакли. Освен че пише, Мария Донева шие кукли и други играчки, и ще донесе някои от своите „приятели“ тук при нас в галерията.

ПЪРВОТО Й гостуване в Троян бе през 2012 г. Казва, че се завръща отново с нетърпение тук!

Галерия „Серяковата къща“

1 Коментара:

Стелиян Марков каза...

Какво мога да коментирам? Всички които търсят изява в

в този живот,никога не остават във ВЕЧНОСТТА!А жената,като госпожа Донева само са в "Мира сего".

Дамска поезия,която може само да се приспособява

и да изхвърля несподелената си любов/сексуалност/.

Ако можеше да обича/това е функцията на жената/

нямаше де се занимава с писане.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |