Любомир Левчев е вторият носител на „Ламар“

* Литературната награда е за цялостно творчество и бе учредена от Община Троян през 2015 г. * Призьорът: „Ламар беше не само ярък поет, но и интересна личност, която не можеше да не
 забележиш и запомниш“
Отличници
Любомир Левчев
НА ПЕТКОВДЕН, 14 октомври, празника на Троян, когато отбелязахме и 150-годишнината на града ни, бе обявен поредният втори носител на националната награда за литература на името на земляка ни Лалю Маринов-Ламар – известният поет Любомир Левчев, родом от Троян, дългогодишен председател на Съюза на българските писатели преди демократичните промени (наградата е за цялостно творчество и бе учредена от Община Троян в партньорство със Съюза на българските писатели през 2015 г., първият й носител бе поетът Евтим Евтимов – бел. ред.). А на тържеството за благодарност към дарителите за Петковденския празник, състояло се на 25 октомври, кметът Донка Михайлова обяви, че предния ден е връчила наградата (грамота, плакет и 1000 лв.) на г-н Левчев в дома му в София.

83-ГОДИШНИЯТ Любомир Левчев не бе на Петковден в Троян и благодарственото му слово от негово име прочете издателят Иван Гранитски. „Ламар беше не само ярък поет, но и интересна личност, която не можеше да не забележиш и запомниш. Мога да кажа, че въпреки голямата разлика във възрастта с него имахме приятелски отношения. Затова приемам с изключителна благодарност наградата на негово име. Някога баща ми е дошъл като лекар в красивия Троян и аз съм имал щастието да се родя тук, нямам роднини в Троян, но чувствам всички вас като свое семейство“, бяха думите на поета.

Т21

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |