Три световни титли за Троян в силовите спортове

* Преслав Кулеков дублира световната си титла в комбат рестлинга на СП в САЩ, Павлин Дишев с отборно злато на СП по шотокан карате-до в Молдова * 9-класничката Цветелина Маринова със златен медал от Световното ученическо първенство по самбо в Русия
Шампиони
Световна титла за Преслав Кулеков, Сейнт Луис, САЩ, 20-21 октомври
ПРЕДИ броени дни втората си световна титла в бойния спорт комбат рестлинг завоюва троянският богатир Преслав Кулеков от Клуб по бойни изкуства „Багатур“ (Троян). Шампионът грабна златото в абсолютната категория на Световното първенство в Сейнт Луис (САЩ), 20-21 октомври; като прибави и сребро в категория над 100 кг. Преслав дублира шампионския си успех от Световно първенство в Хонджо (Япония) миналата година, а през 2016 г. спечели златен медал на Европейското първенство в София.

Злато отборно за Павлин Дишев от СП в Молдова, 12-14 октомври
СЪС ЗЛАТО и два бронзови медала от Световното първенство по шотокан карате-до, провело се в Кишинев (Молдова), 12-14 октомври, се завърна Павлин Дишев, възпитаник на троянския Клуб по карате „Атнес“, сега състезател и треньор в клуба. Троянецът взе бронз в кат. 68 кг, злато отборно при мъжете и бронз отборно микс (мъже и жени). През 2017 г. Павлин бе вицешампион отборно от СП в Егер (Унгария), има и бронз индивидуално от СП през 2012 г. в Милано (Италия) и бронз отборно от СП през 2013 г. в Нови сад (Сърбия).

Награждаване на световната шампионка Цветелина Маринова и треньора й Николай Матев (вляво)
НА РЕДОВНАТА октомврийска сесия на Общинския съвет в Троян (25 октомври) бе връчена паричната награда – предложена от кмета Донка Михайлова и гласувана единодушно от общинските съветници – на световната ученическа шампионка по самбо Цветелина Маринова и нейния треньор в Спортен клуб по джудо и самбо „Чавдар“ (Троян) Николай Матев; съответно 1530 лв. за шампионката (три минимални заплати) и 1224 лв. (80%) за наставника. 9-класничката от СУ „Васил Левски“ спечели златото в кат. 65 кг на Световното ученическо първенство в Орел (Русия) в края на м. август. Цветелина е и републикански шампион по джудо в своята възрастова група за 2017 г.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |