Троян сред първите в ново предаване на БНТ

* В изданието си на 27 октомври „Туризъм.бг“ представи троянските забележителности; резултатът – една добронамерена лента, добавяща нещичко към нарастващия ни туристически имидж
По света и у нас
НА 27 ОКТОМВРИ Троян бе представен в новото предаване на БНТ „Туризъм.бг“, което върви в ефира на националната телевизия от м. септември. „Занаяти и троянска сливова, разходка до римската крепост Состра, минаваме и през Троянския манастир, къде да отдъхнем в Троян и региона“, бе анонсът на водещия Мирослав Димитров. Той си призна, че до този момент е знаел за града ни само три неща – Троянския манастир, троянската ракия и Празника на сливата. И „заканата“ му бе да разшири познанията си и познанията на своите зрители; което в някаква степен бе изпълнено, макар в общи линии нещата да се въртяха около въпросните три троянски „слона“ плюс троянските занаяти с керамиката най-отпред.

Пред паметника на великия троянец Иван Хаджийски
В Орешак – на чашка с Иван Чакъров и с абсурдния
въпрос „Коя е по-добра – троянската или тетевенската?
С отец Стефан пред чудотворната икона в Троянския манастир
КАМЕРАТА на „Туризъм.бг“ се спря през паметника на най-разпознаваемата и забележителна личност на Троян – Иван Хаджийски, влезе в уникалния Музей на занаятите, където уредничката Венета Керешка разведе Мирослав из експозициите и даже го премени в балканджийска народна носия, разходи се из красивия и наистина впечатляващ гостите ни троянски център, „чиракува“ на грънчарското колело на потомствения троянски керамик Николай Йовков, впечатли се от обстойния разказ за занаяти, традиция и модерност на директора Иван Чакъров в Националното изложение в Орешак, естествено – разгледа Троянската обител, където младият и интелигентен йеромонах Стефан му показа изключителните стенописи на Захарий Зограф и му разказа за чудотворната икона „Св. Богорица Троеручица“, качи се и на Беклемето, бе на спа процедури в един от многобройните хотели в района, в троянска механа, на Состра. Тивиразказът завърши на троянската автогара (която не е толкова за гледане, но то е дълга тема – бел. ред.), откъдето симпатичната репортерка си купи билет до София за 15 лв. и подчерта, че автобусът е потеглил навреме.

Мирослав Димитров и екипът му бяха въведени в темата от кмета на Троян Донка Михайлова
КАКТО се полага, съвсем в началото гостите от телевизията бяха посрещнати от кмета Донка Михайлова и тя ги въведе в темата с думите: „Троян е предприемчив град, в който безработица на практика няма, в който инвестиционната активност е висока, а туризмът си е част от троянските успехи“. Резултатът, по наше мнение, бе една добронамерена лента, добавяща нещичко към нарастващия туристически имидж на Троян и района.

Т21

1 Коментара:

Unknown каза...

Линк към предаването (от официалния сайт на БНТ):

https://www.bnt.bg/bg/a/ocharovanieto-na-troyan

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |