Нова година - нов късмет!

* Първият мач на „Чавдар“ във финалната шестица на „А“ РБГ е срещу „Буба Баскетбол“ в неделя в София * В събота: момчетата ни играят в западната „А“ група домакински мач, юношите – в междузоналния турнир в Силистра
Баскетбол, „А“ група, сезон 2017/18 г.

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

БАСКЕТБОЛНОТО първенство в първата шестица на мъжката „А“  група стартира тази неделя (21 януари). Както първи информирахме, „Чавдар“ (Троян) се класира директно в първата шестица след изиграване на мачовете от регион Изток заедно с отбора на ИУ (Варна) – нашите бяха втори, варненци първи в региона. Отборите, останали на трето и четвърто място в редовния сезон в двата региона Изток и Запад – „Академик“ (София), ЦСКА (София), „Шумен“ (Шумен) и „Берое 2“ (Стара Загора), играха баражи за влизане във финалната шестица. След баражите малко изненадващо за мнозина, но не и за тези, които познават нещата и следят събитията в групата, право да играят сред шестте най-добри извоюваха „Шумен“ и „Берое 2“ – тимове, които „Чавдар“ победи по веднъж в региона.

ПЪРВИЯТ мач на „Чавдар“ във финалната шестица е срещу „Буба Баскетбол“ (София) в неделя в столичната зала „Триадица“. Другите два мача в този първи кръг са: „Шумен“ посреща у дома ИУ, а „Берое 2“ е домакин на „Атлетик“ (София). Ще се завъртят по два мача при разменено гостуване между тези шест отбора и след последния 10-ти кръг ще се излъчи шампионът на мъжката ни „А“ РБГ (втория ешелон в българския баскетбол). Надяваме се „Чавдар“ да бъде равностоен участник и в края на първенството да подобри миналогодишното си 6-то място. Айде, наш`те!

Програмата е публикувана в специализирания сайт bgbasket.com, вижте я ТУК 

***

НЕ ПО-МАЛЪК интерес, особено сред подрастващите, представлява участието на момчетата на БК „Чавдар“ в западната „А“ група, нещо, което не се е случвало от над 30 години насам и което само по себе си е значително постижение. Първият мач на момчетата ни е в събота (20 януари) от 13:00 ч. в зала „Чавдар“ и то не срещу кого да е – противник на нашите са връстниците им от „Левски“ (София). Същия ден и юношите на БК „Чавдар“ до 19 години продължават участието си – в провеждащия се в Силистра междурегионален турнир (региони Мизия и Добруджа), в борба за добиване право за участие в зоналния турнир; противници са ни непретенциозните отборчета на „Спартак“ (Плевен) и „Чардафон Орловец“ (Габрово). Пожелаваме успехи на всички отбори на БК „Чавдар“!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Бат Пешо рече : Браво на три фронта три победи юнаци

Анонимен каза...

Или започват с 3 поредни загуби?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |