Троянският проход – затворен от тази нощ

* Официалното обяснение за крайната мярка: „влошени метеорологични удсловия и паднали дървета“ * Очакваме разяснения от брифинга
 на инж. Дончо Атанасов
Традиции
Беклемето, актуална снимка от камера на хотел "Сима",  8:52 ч.
„ДВИЖЕНИЕТО на всички автомобили през Троянския проход (път II-35 Троян - Кърнаре) е ограничено, поради влошени метеорологични условия и паднали дървета“. Това е кратичкото съобщение (от 00:22 ч. тази нощ) в официалния сайт на държавната Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), отговаряща за републиканската пътна мрежа у нас. Какво точно означава това „ограничено“ не е съвсем ясно, но щом се касае за всички МПС-та, от моторче до тежък камион, явно проходът е затворен за движение. „Влошени (те) метеорологични условия“ пък явно са свързани с падналия вчера в горната част на прохода снежец, минусовите температури и липсата на необходимите и навременни снегопочистващи действия.

ДАЛИ ТОВА ще е началото на традиционното неколкомесечно затваряне на Троянския проход (Беклемето) – най-пряката, удобна и бърза  връзка на Централна Северна България с Южна България, не е ясно. Пак в официалния сайт на АПИ има информация, че днес, 8 октомври, неделя, шефът на АПИ инж. Дончо Атанасов ще инспектира пътноподдържащите фирми по старопланинските проходи, а сутринта ще е в района на Троянския проход и ще даде брифинг. Очаквайте информация.

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

А дали скоро ще се възстанови маркировката пред Първа Инв. Банка, която беше заличена от асфалтирването?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |