Инж. Дончо Атанасов: Троянският проход остава затворен

* Причината е силен и продължаващ дървопад, особено тежък бил 2-километров участък от южната страна, където имало най-много нападали дървета, обясни шефът на АПИ * Обещано: „Всичко, което трябва да се мобилизира, ще се мобилизира!“
Гореща тема
Инж. Дончо Атанасов обяснява за затварянето, 8 октомври
„ПРОГНОЗИТЕ се потвърдиха, много е тежка обстановката в двата старопланински прохода Петрохан и Троянския (Беклемето). Тежко е заради огромните дървета, които са нападали по пътя“, заяви шефът на АПИ инж. Дончо Атанасов* на обещания брифинг тази сутрин (8 октомври, малко след 8:00 ч.) на Беклемето. Особено тежък бил 2-километров участък от южната страна (откъм Кърнаре), където имало най-много нападали дървета, подобен дървопад имало и в участъци от северната (троянската) страна, а дървета продължавали да падат и в момента.

В БРИФИНГА участваха и ловешкият областен управител Георги Терзийски, началникът на Областното пътно управление (ОПУ) - Ловеч инж. Георги Грозданов и троянският депутат инж. Иван Миховски. А голямото пътно началство обясни, че се работи съвместно с Гражданска защита, държавните горски стопанства, пътноподдържащите фирми, работило се е до късно вчера, през нощта той (инж. Атанасов) изтеглил екипите и сега пак работят.

На брифинга на Беклемето тази сутрин, отляво: Миховски, Терзийски, Грозданов и Атанасов
„ВСИЧКО, което трябва да се мобилизира, ще се мобилизира!“, тържествено обеща инж. Атанасов. Но на въпроса кога ще бъдат отворени въпросните два прохода (Троянския и Петрохан) отговорът не бе никак обнадеждаващ. „Надявам се да отворим проходите по най-бързия начин, кога обаче – не мога да кажа, тъй като постоянно падат дървета. И двата прохода ще останат затворени“.

Т21, по репортаж на БНТ

На Беклемето тази сутрин, неделя, 8 октомври, снимка Дарина Найденова
* Бел. ред. Шефът на АПИ инж. Дончо Атанасов постоянно говори за „прохода Троян - Кърнаре“. Искаме да му обърнем внимание, че такъв проход не съществува, въпросният най-висок и познат още от римско време старопланински проход официално се нарича Троянският проход (знае се и като Беклемето)!


Още по темата:

10 коментара:

Анонимен каза...

Какво точно е правил на Беклемето депутат Миховски?За едни прЕатели питам.

Анонимен каза...

И сега къде ли ще попаднат изпопадалите дървета? У кой ли жоб ще влезнат?

Анонимен каза...

Без Миховски няма Троян,няма проход!!

Анонимен каза...

И.М. е невероятен шофьор!

Анонимен каза...

Сега нарочно работниците на Дочков ще минат да направят купчини със сняг, за да не може хората с хубави машини и с хубави гуми да минават.
И така до края на април.
Честито!

Анонимен каза...

Прав си 4-ти.
Явно, за да стане дупетат е нужно да убиеш някоя и друга бабка на пешеходна и си приет.

Анонимен каза...

Абе вие чували ли сте приказката "На всяка манжа мерудия",а има и друга приказка "Дет не го сееш там никне".Какво се чудите защо Иван Миховски е там на прохода.

Анонимен каза...

Слава на Миховски! Винаги когато снима телевизия и не е нужно да говори е там. Има отработени жестове на наместване на централни места, така че да бъде забелязан. Слава!

Анонимен каза...

А дали скоро ще се възстанови маркировката пред Първа Инв. Банка, която беше заличена от асфалтирването?

Анонимен каза...

Канцеларски плъх марш от оттук

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |