Инж. Дончо Атанасов: Троянският проход остава затворен

* Причината е силен и продължаващ дървопад, особено тежък бил 2-километров участък от южната страна, където имало най-много нападали дървета, обясни шефът на АПИ * Обещано: „Всичко, което трябва да се мобилизира, ще се мобилизира!“
Гореща тема
Инж. Дончо Атанасов обяснява за затварянето, 8 октомври
„ПРОГНОЗИТЕ се потвърдиха, много е тежка обстановката в двата старопланински прохода Петрохан и Троянския (Беклемето). Тежко е заради огромните дървета, които са нападали по пътя“, заяви шефът на АПИ инж. Дончо Атанасов* на обещания брифинг тази сутрин (8 октомври, малко след 8:00 ч.) на Беклемето. Особено тежък бил 2-километров участък от южната страна (откъм Кърнаре), където имало най-много нападали дървета, подобен дървопад имало и в участъци от северната (троянската) страна, а дървета продължавали да падат и в момента.

В БРИФИНГА участваха и ловешкият областен управител Георги Терзийски, началникът на Областното пътно управление (ОПУ) - Ловеч инж. Георги Грозданов и троянският депутат инж. Иван Миховски. А голямото пътно началство обясни, че се работи съвместно с Гражданска защита, държавните горски стопанства, пътноподдържащите фирми, работило се е до късно вчера, през нощта той (инж. Атанасов) изтеглил екипите и сега пак работят.

На брифинга на Беклемето тази сутрин, отляво: Миховски, Терзийски, Грозданов и Атанасов
„ВСИЧКО, което трябва да се мобилизира, ще се мобилизира!“, тържествено обеща инж. Атанасов. Но на въпроса кога ще бъдат отворени въпросните два прохода (Троянския и Петрохан) отговорът не бе никак обнадеждаващ. „Надявам се да отворим проходите по най-бързия начин, кога обаче – не мога да кажа, тъй като постоянно падат дървета. И двата прохода ще останат затворени“.

Т21, по репортаж на БНТ

На Беклемето тази сутрин, неделя, 8 октомври, снимка Дарина Найденова
* Бел. ред. Шефът на АПИ инж. Дончо Атанасов постоянно говори за „прохода Троян - Кърнаре“. Искаме да му обърнем внимание, че такъв проход не съществува, въпросният най-висок и познат още от римско време старопланински проход официално се нарича Троянският проход (знае се и като Беклемето)!


Още по темата:

10 коментара:

Анонимен каза...

Какво точно е правил на Беклемето депутат Миховски?За едни прЕатели питам.

Анонимен каза...

И сега къде ли ще попаднат изпопадалите дървета? У кой ли жоб ще влезнат?

Анонимен каза...

Без Миховски няма Троян,няма проход!!

Анонимен каза...

И.М. е невероятен шофьор!

Анонимен каза...

Сега нарочно работниците на Дочков ще минат да направят купчини със сняг, за да не може хората с хубави машини и с хубави гуми да минават.
И така до края на април.
Честито!

Анонимен каза...

Прав си 4-ти.
Явно, за да стане дупетат е нужно да убиеш някоя и друга бабка на пешеходна и си приет.

Анонимен каза...

Абе вие чували ли сте приказката "На всяка манжа мерудия",а има и друга приказка "Дет не го сееш там никне".Какво се чудите защо Иван Миховски е там на прохода.

Анонимен каза...

Слава на Миховски! Винаги когато снима телевизия и не е нужно да говори е там. Има отработени жестове на наместване на централни места, така че да бъде забелязан. Слава!

Анонимен каза...

А дали скоро ще се възстанови маркировката пред Първа Инв. Банка, която беше заличена от асфалтирването?

Анонимен каза...

Канцеларски плъх марш от оттук

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |