Есенният салон на троянската галерия

* Вернисажът е в четвъртък, 12 септември, от 18:00 ч. и по традиция –
 с музика на живо * Очаквайте – ретро част с платна на
 именити автори и троянски сюжети

Предстоящо

ПО ТРАДИЦИЯ в навечерието на Петковден – празника на Троян, галерия „Серяковата къща“ представя своя Есенен салон с творби на местни художници, членове на Дружеството на троянските художници (ДТХ). Този път наред с новите неща ще бъдат показани и 20 платна с троянски сюжети от фонда на Музея на занаятите, дело на автори като Тодор Панайотов, Златка Дъбова, Любен Стоев, Виолета Гривишка, Григор Първев, Христо Нейков и др. Тази ретро част на тазгодишния Есенен салон ще има и познавателна историческа стойност, което си личи от имената на картините – „Грънчарското училище”, „Варене на ракия”, „Старият Троян”, „Троянски хурки”, „Пълно за празно”, „Новоселските топчии” и др.

Атанас и Ивайло Христови
ЩЕ БЪДЕ спазена и друга традиция – на вернисажа да има музика на живо. Този път наши специални гости ще бъдат братята музиканти от Смолян Атанас Христов (акордеон) и Ивайло Христов (кларинет), които от години градят музикална кариера в Испания и други европейски страни. Инструменталното дуо ще се представи в „Серяковата къща“ с репертоар от етно джаз, аржентинско танго, класика.

ЕСЕННИЯТ САЛОН се открива на 12 октомври,
 четвъртък, 18:00 ч. – заповядайте!

Галерия „Серяковата къща“

1 Коментара:

Буквоеда каза...

Е бива ли такива чудесни събития от и за хора с добра (най-малкото!) визуална култура да се промотират с покани като приложената :-) То "композиция", "типография", "акценти"... и други кавички...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |