Откриха човешки останки на Турлата, най-вероятно са на Пенка Тотева

* Гл. инсп. Радостина Петкова: На 90% сме сигурни, че намерените останки са на изчезналата жена * Големият въпрос виси –
 убита ли е съгражданката ни Пенка Тотева

Пенка Тотева
Тема с продължение

„НА 90% СМЕ сигурни, че намерените останки са на изчезналата Пенка Тотева, но нека изчакаме резултати от експертизата в София“, заяви пред Т21 началникът на РУ на МВР – Троян главен инспектор Радостина Петкова. Става дума за откритите миналата седмица човешки останки на Турлата, недалеч от беседката и едно от изворчетата в тази обичана за разходки от троянци местност над града (над стадион „Чавдар“). Останките са били забелязани от турист и е съобщено в полицията.

ПРИПОМНЯМЕ. 59-годишната ни съгражданка Пенка Тотева изчезна на 10 януари 2016 г. (неделя) следобед, след като отишла на обичайната си разходка на Турлата. Сигналът за изчезването бе подаден от роднините на жената и последва масирана издирвателна акция – с полицейски екипи, спасители от ПСС – Троян, доброволци, включени бяха и следови кучета. Акцията продължи седмици и бе абсолютно безуспешна. Изчезналата бе обявена за общодържавно издирване – също безрезултатно. В Троян пък плъзнаха какви ли не слухове – за умишлено убийство и прикриване на престъплението, за бягство при таен любовник и т. н.

ПЕНКА ТОТЕВА е от прочутата, уважавана и заможна троянска фамилия Тотеви – дядо й, Найден Тотев, бе най-големият майстор медникар в България, негова богата колекция има в Музея на занаятите, баща й Тотьо Тотев, икономист, също бе известен майстор медникар, брат й Найден Тотев, бизнесмен, създаде елегантното кафене „Антик“ в центъра на Троян и върна към живот къщата на Иван Хаджийски, намираща се до фамилната къща на Тотеви на главната улица в Троян. Пенка Тотева дълги години бе живяла в столицата, но се завърна в родния град да се грижи за болната си майка (която почина миналата година и до последно се надяваше дъщеря й да е жива – бел. ред.), до изчезването си работеше като преводач в голямата троянска фирма „Калинел“.

ОТКРИТИТЕ на Турлата човешки останки, най-вероятно на изчезналата преди година и половина Пенка Тотева, повдигат много въпроси, които се нуждаят от отговор. Като най-големият е – била ли е убита нашата съгражданка? И още – как при масираното претърсване на този район непосредствено след изчезването на жената останките (трупът) не са били открити?

Т21


Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

В днешно време в Троян е от особено значение да си от стар троянски род...

Анонимен каза...

И става ясно,че нито стария род,нито положението и парите спасяват човек от смърт...Замислете се съграждани и спрете да се правите на "кой съм аз",че нещо много станаха надувките в Троян!

Анонимен каза...

Гената се изживява ,като автор на приключенски романи,и украсявали,та украсява !

Анонимен каза...

И какво показа "експертизата"?

Анонимен каза...

Така и не се разбра какво е станало или??

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |