Ученическата ваканция удължена с още един ден, до 11 януари

* Със своя заповед от днес кметът Донка Михайлова обяви 10 януари за неучебен ден за всички училища на територията на община Троян; мотивите са ясни - студ и грип
От последния час
Ваканция "Ура!", викат дружно ученици и учители в община Троян
СЪС СВОЯ заповед от днес кметът на община Троян Донка Михайлова обяви и 10 януари, вторник, за неучебен ден за учениците от всички училища на територията на общината. Решението е взето на основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) и чл. 105, ал. 3 от Закона за предучилищното и училищното образование (ЗПУО) и след като е било уведомено Регионалното управление на образованието (РУО) в Ловеч. Мотивите са ясни – продължителните дни с ниски температури и лоши метеорологични условия и за да се избегнат рискове за здравето на учениците.

ПРИПОМНЯМЕ, че учениците в цялата страна трябваше да приключат зимната си ваканция на 4 януари и да започнат учебни занятия на 5 януари. Но заради „влошената епидемиологична обстановка, по-ефективната превенция срещу грипа и метеорологичните прогнози за сериозни снеговалежи и минусови температури в цялата държава“ министърът в оставка Меглена Кунева издаде заповед за удължаване на ваканцията, като обяви 5-ти и 6 януари за неучебни. На 6 януари обаче троянският градоначалник издаде заповед за удължаване на ученическата ваканция с още един ден и определи 9 януари, понеделник, за неучебен за всички училища в община Троян. Малко по-късно г-жа Михайлова сподели във фейсбук, че в понеделник (б. р. днес) ще вземе решение дали да не удължи ваканцията с още един ден, което стана факт.

И ТАКА – ученическата ваканция в община Троян продължава до 10 януари (вторник) включително, а на 11 януари (сряда) учебните занятия започват и ученици и учители трябва да са в класните стаи.

Т21

Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

Виждам, че има опция харесвам/ отхвърлям и засега резултата е 3 на 3. Вероятно хората сложили 3 пъти отхвърлям са или баби и дядовци, на които грижите за внучатата им дойдоха в повече или нереализирали се учители :) Няма лошо децата да са във ваканция,защото по този начин действително се намалява вероятноста от грипна епидемия. Здравната култура на българина е слаба и за никого не е тайна, че децата ходят болни в детските градини и училищата и от там като се започне една епидемия до пролетта. Другият фактор поради, който смятам, че основателно кмета на община Троян е удължил ваканцията е непочистените пътища в областта! Не ми се мисли тези автобуси как ще возят децата при тези условия. Така, че нека децата са във ваканция колкото трябва, а не колкото няколко кисели представители на човешката раса предпочитат :)

Анонимен каза...

1-ви ти ,ако си ходил на работа някога и е студено на работното място с много болни колеги спира ли фабриката да работи недей да кисилееш хората незнаеш какво е да работиш на студено.

Анонимен каза...

Ура!

Анонимен каза...

2-ри, когато съм болен не ходя на работа, а не фабриката да спира работа. Защото колегите като разберат, че съм болен и на работа не ми говорят. Сърдити са, защото знаят, че ще ги разболея и те ще разболеят семействата си. Не киселея хората, чедя се, защо някой има нещо против ваканцията на учениците.

Анонимен каза...

Важното е да си против като повечето дебели глави без значение проблема какъв е!А повечето родители се сещат за градини и училища точно в такива моменти иначе хич ги няма ....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |