Удължиха ваканцията, 5 и 6 януари - неучебни за цялата страна

* Заповедта е подписана от вицепремиера и министър в оставка Меглена Кунева; причините за извънредното решение - влошената епидемиологична обстановка и метеорологичните
 прогнози за студ и сняг
Важно!
ПРЕДИ МИНУТИ (10:45 ч.) от Министерството на образованието и науката обявиха за неучебни дни 5 и 6 януари (четвъртък и петък) и удължаване на зимната ученическа ваканция до 9 януари (понеделник). Заповедта за извънредната двудневна ваканция е подписана от вицепремиера и министър на образованието в оставка Меглена Кунева и важи за цялата страна. Обявените в сайта на МОН причини за това решение са „влошената епидемиологична обстановка, по-ефективната превенция срещу грипа и метеорологичните прогнози за сериозни снеговалежи и минусови температури в цялата държава“.

В МИНИСТЕРСКАТА заповед се казва още, че учениците от всички училища трябва да се върнат в класните стаи на 9 януари, а пропуснатият учебен материл ще се наваксва чрез преструктуриране на учебното съдържание; и още - че ще бъдат създадени условия учениците да могат да се явят на олимпиади и състезания в неучебните дни. Припомняме, че още преди заповедта на министър Кунева да стане факт, в някои общини, включително в съседния Ловеч, кметовете обявиха за неучебни 5 и 6 януари заради засилващата се грипна опасност и метеорологичните предупрежния за сибирски студ през тези дни. Удължаване на ученическата ваканция поискаха и от синдиката „Образование“ към КТ „Поддкрепа“.
 
Т21

Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Засилваща се грипна епидемия, а в аптеките каквото потърсиш все липсва и ще го поръчат!? Обикаляш като луд града и ако го има, то са останали само 2 хапчета!!!
Няма такава държава, сигурно няма и такъв град!!!???
Няма и такива закони, раково болен да няма право на рецептурна книжка!
Няма сигурно и такъв хрисим народ!!!
Безизходицата е ужасна!!!

Анонимен каза...

https://bivol.bg/happy-new-year-mondeshki.html

бай Иван каза...

Каквато министърката такова и образованието дай ни празници ,да се почива.

Анонимен каза...

Предлагам ваканцията да се удължи до настъпване на пролетта. И без това от училище излизат полуграмотни.Ще се икономиса ток, вода, пари за отопление.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |