Троянците пеят, та се късат

* Поредна победа за възпитаник на „Гласове” и Мариета Жекова: 9-годишната Мира Попова спечели Гран при в конкурса „Полските щурчета”, организиран от Веселин Маринов
Отличници
Нашата Мира Попова на сцената на "Полските щурчета", Полски Тръмбеш, 27 август 2016 г.
ТРОЯНЧЕТО Мира Попова спечели Гран при в своята възрастова група, от 5 до 9 години, на второто издание на конкурса за млади изпълнители на забавна песен „Полските щурчета”, чийто домакин е гр. Полски Тръмбеш (26-28 август). Надпреварата се организира от Веселин Маринов, а председател на професионалното жури бе друг известен изпълнител – Бисер Киров. Нашето момиче се представило с хита на Михаела Маринова „Стъпка напред” и „Undo” на шведската участничка в Евровизия 2014 Сана Нилсен – две много майсторски и тежки във вокален план песни. 

Мариета Жекова
9-ГОДИШНАТА Мира е възпитаничка на добилата национална известност вокална студия „Гласове” на педагожката Мариета Жекова (към НЧ „Наука – 1870 г.”). А любопитното е, че по същото време други двама възпитаници на „Гласове” – победителят в „Бургас и морето” Радко Петков и Ани Ненова, се представяли на фестивала „Пирин фолк” (където и двамата спечелиха сериозни награди, виж „Двойна троянска победа на „Пирин фолк” – бел. ред.); и на ръководителката се наложило да „дирижира” Мира дистанционно по телефона. 

Награждаването на победителката Мира Попова

КРИТЕРИИТЕ за оценка на изпълнителите на „Полските щурчета” били три: вокална техника, подбор на репертоара, съобразен с възрастта и артистично поведение. Съорганизатор на конкурса е Община Полски Тръмбеш.

Т21

Заб. На 6 септември, вторник, от 12:30 ч. по бТВ ще бъде излъчен финалният концерт от тазгодишното издание на конкурса за забавна песен „Бургас и морето”, спечелено от нашия Радко Петков; сред финалистите имаше още двама наши съграждани – Божидара Симеонова и Христо Младенов.

Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Като я гледам каква е раздърпана и с кви жестове се изявява - ще става общо момиче на големите батковци.

Анонимен каза...

1-ви,много си прост.
Детето е много талантливо.

Анонимен каза...

Да си отчупиш от такъв "талант".
Или е талантлива в леглото?

Анонимен каза...

До 3: За какво легло говориш ? Детето е на 9 години, болен ли си бе ?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |