Трапезарията за социално слаби в Троян отваря на 17 април

* Ежедневно ще се осигурява топъл обяд (супа и основно ястие) за 20 нуждаещи се троянци * За контакти: 
 тел. 0877/276260, Петя 
Предстоящо!
КОГА, КЪДЕ И КАКВО?

ОТ 17 АПРИЛ започва дейността си Трапезарията за социално слаби в Троян, организирана от нас, Петя, Роберта и Мария, ученички в ловешката Езикова гимназия. В трапезарията ще се осигурява ежедневно (без почивен ден) топъл обяд (супа и основно ястие) за 20 нуждаещи се наши съграждани, които ще бъдат избрани предварително. Трапезарията ще се помещава в двора на троянската църква „Св. Параскева”, в една от стаичките срещу входа на храма. В момента тече ремонт на помещението. Голяма част от продуктите, необходими за изготвянето на пълноценно меню, вече за осигурени благодарение на много добри хора, прегърнали инициативата.

Отляво надясно: Роберта, Мария, Петя
КОЙ ЩЕ ГОТВИ?

НАБИРАТ СЕ: доброволци за работа в трапезарията. Не се изискват кой знае какви готварски умения. Единственото изискване е – желанието! Графикът за работа в трапезарията ще бъде съобразен с личните предпочитания на всеки един. Готвенето ще се извършва по групи от двама или трима доброволци. 

КОЙ ЩЕ ПОЛЗВА УСЛУГАТА?

НАБИРАТ СЕ: гладни и истински нуждаещи се хора! За да може това добро дело да достигне до хората в най-голяма нужда, апелираме за помощта на нашите съграждани. Набират се хора с ниски доходи, без близки и/или нетрудоспособни. Нека всеки, който познава такъв човек, му помогне да получи информация за Трапезарията или го запише на посочения по-долу телефон. Хубавото е, че за записване не са необходими никакви документи. Подборът на хранещите се ще се извършва от нас, Петя, Роберта и Мария, като внимателно ще се следи за злоупотреби. 

Петя, тел. 0877/276260
ЗА КОНТАКТИ

С ПЕТЯ можете да се свържете на тел. 0877/276260. В църквата е оставен списък, в който могат да се записват доброволците. 

ЗА ДАРЕНИЯ

КУТИИ за дарения в подкрепа на Трапезарията са оставени в църквата в Троян и в Троянският манастир. Гарантираме ви, че всяка дарена стотинка ще се използва за обявената кауза. Досега получихме сериозна подкрепа от граждани и фирми и вярваме, че и занапред ще е така.

Петя, Роберта и Мария


Още по темата: 

6 коментара:

Анонимен каза...

Много добро начинание, и как го правят другите?
В супер маркета се оствя една прзна клетка с надпис, че желаещите могат да оставят дарение под формата на опаковани, или насипни продукти. Тази клетка е извън касовите апарати. Всеки пазаруващ по желание може да закупи и остави на определеното място ориз, захар, макарони, картофи, боб леща, олио, плодове, зеленчуци и т.н. С превоз от супер-маркета продуктите се извозват до мястото, където се приготвя храната. Също така доброволци, упълномощени от посочените лица, провеждат разяснителна дейност на входа на с.маркета, раздават торбички с информация за доброволците и организацията.Добро начинание, което изисква добра воля и най-вече съзнание, достигнало по-висок етап на развитие от реалната действителност в обществото ни!
Успех!
Жалко, че съм далече от Троян.Подкрепям и бих се включила! Няма по-благородно начинание от това да нахраниш гладния, немощен и самотен човек!!!

Анонимен каза...

Прекрасно начинание ! Надявам се, че става дума за болни хора и пенсионери ...

Анонимен каза...

Трапезария за социално слаби ''Дай ляп''

Анонимен каза...

Добра инициатива. Надявам се, че разните там институции измислени, няма да се направят на интересни и няма да започнат да правят проверки, да искат документи, изисквания за колко броя мивки, една за яйца, една за риба, една за на баба им ..., хладилници - петнайс на брой - един за мляко, един за плодове, един за готвената храна ... сякаш вкъщи всеки си има хладилник за различни неща, та искат по ресторантите да е така. Дано поне тук да не се намесят, че ми се гади и без друго от тях! Иначе пожелавам успех на Трапезарията. С повече доброволци, може да се случи и така, че повече хора да бъдат нахранени! Лично аз ще допринеса с продукти!

Анонимен каза...

Като няма пачка търсят хладилници и мивки тез пиявици лицемерни и лакоми задници.

Анонимен каза...

Преди месец даваха по ТВ такава инициатива в големите градове като раздаваха храната на улицата в кутии за еднократна употреба, но въпреки това им прекратиха дейността от хигиенична гледна точка, нямали разрешителни и пр.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |