Стефан и Доротея в Троян, тази вечер

* Срещата е в Информационно-културния център, от 18:00 ч.,
 вход свободен
Предстоящо
Стефан Цанев и Доротея Тончева
ПРОЧУТАТА двойка Доротея Тончева и Стефан Цанев тази вечер, вторник, 5 април, ще имат среща с троянци. Домакин на събитието е Информационно-културния център, начало 18:00 ч., вход свободен. Писателят и актрисата ще разговарят по различни теми, разбира се – преимуществено за литература и театър/кино, но и за българското и България вчера, днес, утре. Организатор е Община Троян.

Сред лицата на българското кино
СТЕФАН Цанев е роден през 1936 г. в с. Червена вода, Русенско. Писател с име – поезията му е превеждана на десетки езици, известен драматург (негови са пиесите „Процесът против богомилите”, „Последната нощ на Сократ”, „Тайната вечеря на Дякона Левски”, „Страшният съд”, „Пир по време на демокрация” и много други), изключителен успех има фундаменталното му историческо съчинение „Български хроники”. 

ДОРОТЕЯ Тончева, родена е в Силистра, е една от звездното поколение български актьори, сред които са Невена Коканова, Тодор Колев, Стефан Данаилов, Цветана Манева, Пепа Николова и др. Десет години е била директор на столичния театър „София”. В киното има участия в над 30 филма. Заедно са със Стефан Цанев над три десетилетия, жени ги добрият им приятел Недялко Йорданов.

Т21

6 коментара:

Възмутен каза...

Генади, защо пишеш неверни неща?Това е Туристически Информационен Център.Какъв е този Културен Център?За това ли ти плаща Донка, а?Ние се опитваме да набием на всички в главите, че това е туристически център,а ти какво правиш!Малее ако Донка и придворните писачки разберат какво си написал,мале, мале!

troyan21 каза...

До №1: Не схванах съвсем какво (ми) казвате?! Но нищо от това, както пееше някога Тошко Колев.

С уважение: Генадий ;)

Анонимен каза...

Днес е моментът този център да го кръстим с истинското му име.
'' К О М И Н Ъ Т ''
Защото прилича на комин.
Архитектът вместо да използва рационално площта на целия етаж,е направил две големи стеснения.И така този тъй наречен център се е превърнал в едно огромно коминско тяло.Присъствието на повече от 20 или 30 човека,води до душевен дизкомфорт.Като прибавим и технологично остарялото оборудване вътре,остава единствено хубавата гледка към реката.
От днес нататък,елате във коминът.

Ивелин Иванов каза...

Зная, че няма да ме разберете,но все пак ще ви го напиша: Как може да не знаеш обикновения правопис, не говоря за сложни думи или изрази, а да държиш да напишеш нещо, което другите да прочетат! Бих разбрал, ако беше нещо важно или поне смислено, а то - !!! Става дума за коментара на № 3. По повод на това хубаво събитие това ли точно ти дойде на ум да коментираш? Браво! и благодарности на организаторите!

Анонимен каза...

Не искам да споря с 4-ти,понеже той е излязъл с името си,а аз съм анонимен.Продължавам да мисля,че не е важно кой го казва,а какво се казва.
Това,което написах под номер 3 е спонтанна реакция от коментар 1 и 2.
Разбира се идването на качествени и уважавани хора в града ни е добре.
Коментара ми не е срещу тях.
А къде и как ги посрещаме и представяме на гражданите.
Тъжен е факта,че се похарчиха доста средства за ремонта на този център,а е непригоден за предназначението си.И дейността му е някак си изсмукана от пръстите.

Анонимен каза...

Ако се понапънеш още малко, сам ще се сетиш че целта на тоя ремонт бе, за да се усвояват едни пари по една програма.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |