Този път – тройка с гарнитура

* Пак там, на кръстовището под болницата: пернишко „Поло” не спря на „Стоп”-а, удари товарен бус „Мерцедес”, той помля насрещен „Голф”, който пък „облиза” задницата на спряно на тротоара „Ауди”
 * За радост няма пострадали хора
Сблъсъци
Предизвикалият катастрофата "Фолксваген Поло" минути след инцидента
Пропуснатият "Стоп" като слънце на ул. "Радецки"
ПОРЕДНА катастрофа на кръстовището под болницата (на ул. „Радецки” с ул. „Христо Ботев”), кръстовището, което просто плаче за светофари; предишната бе точно преди месец – на 4 февруари. Този път – ПТП-то става малко преди 9:00 ч. днес, 5 март – в мелето участват три автомобила, като го отнася, макар и по-леко, и четвърти, спрян на тротоара пред гаража си в близост до кръстовището. Материалните щети са сериозни, но за радост няма пострадали хора.

БЕЗСПОРНИЯТ виновник за тежкия инцидент е „Фолксваген Поло” с пернишка регистрация, който се движи по „Радецки” в посока болницата и „забравя” да спре на знака „Стоп”, навлиза в кръстовището и удря в задната част товарен бус (камион) „Мерцедес”, идващ по „Христо Ботев” откъм центъра. „Видях, че ще ме удари, но нищо не можех да направя”, коментира пред Т21 шофьорът на буса, троянец. От удара камионът се извърта в насрещната лента и буквално размазва предницата на приближаващия кръстовището „Фолксваген Голф”. „Голф”-ът от своя страна отхвръква към тротоара и „облизва” задницата на спряното там „Ауди”. Голям късмет е, че в този момент на тротоара не е имало пешеходци.

Тежко пострадалият "Голф" и "Ауди"-то с "облизаната" задница
Товарният бус "Мерцедес" след катастрофата
Виновното пернишко "Поло"
ОТ ВЕРИЖНАТА катастрофа най-пострадали са виновникът - пернишкото „Поло”, и „Голф”-ът, двата автомобила са с множество поражения по предниците и като цяло. Бусът се е отървал леко – разрязана гума, смачкан калник и счупени стопове, щетите по „Аудито”-то са козметични. И тримата водачи са невредими.

ПОТЪРСИХМЕ мнението на полицай от пристигналия на място екип от РУ на МВР – Троян. Попитахме го дали светофарната уредба би решила проблемите с това печално известно кръстовище. Отговорът на униформения бе: „Първо трябва да се сложат светофарите и тогава ще разберем. Но в този случай не е виновна липсата на светофари – има „Стоп” като слънце и ако беше спазен, нямаше да има проблеми”.

Т21

Още по темата:

24 коментара:

Анонимен каза...

Изобщо не плаче кръстовището за светофар.
Така както този не е спрял на "СТОП", така няма да спре и на червен светофар. Къде е разликата? Все има нещо, което показва да се спре, но не го правят.
Просто е пълно с тъпанари или заблеяни хора.

Анонимен каза...

Или както в повечето случай - бързащи, нагли троянци, които не могат да спрат за 15сек и да изчакат, а трябва да се натиснат да минат по-напред и по принцип там си и остават :)

Анонимен каза...

Ei tova audi nai nakraq da razbere che ne mu e tam mqstoto vidimost nuleva

Анонимен каза...

Абе, троянци си го знаем това кръстовище и минаваме "на пръсти" през него. В повечето случаи, виновни са гости на грда, несвикнали с тесните улици и липсата на организация на движението.

Анонимен каза...

И аз съм катастрофирван там! Предлагам двете пешеходни пътеки на Радецки да са повдигнати и всичко ще си дойде по местата! най-ефтино и най-ефикасно

Анонимен каза...

Дона колко пъти свиква експерти,колко пресконференций даваше?Действия никакви само празни приказки.Е това е Дона само на приказки никакви действия.Ама била успешна кметица на приказките и усмивките.На действията я няма.

бай Иван каза...

6-ти,Дона както е наричаш да е хванеш за тромбона ,боклук гербаджийски.

Троян 21 каза...

Напомняме правилата при коментиране в сайта на Т21:

1. Коментарите на български език се правят с българската азбука – от уважение към българския език и българското!

2. Пише се с малки и главни букви (а не само с главни) – заради хигиената на четене.

3. Не се допускат нецензурни персонални обиди, както и смъртни заплахи, обиди заради здравословни проблеми, клетви и други подобни - в името на елементарната културност и коректност.

4. Коментарите трябва да са по темата на съответната статия!

Анонимен каза...

1-ви изчерпва темата! Със или без светлофари,гълфона си е гълфон,тъпанара си е тъпанар,безмозъчният си е без мозък. Точно го е казал полицаят "Знак като слънце?!?. "Да,ама - не!" , култовата фраза на Петко Бочаров. ГАТАНКА от една бяла държава : "Същото кръстовище,четири улици,няма стопове,кой ще мине пръв ?" Цяла година съм минавал по пет пъти на ден - един път видях , бутнат указателен знак,който на друугият ден беше възстановен. Награда 100 лева , в четвъртък на пазара! ПАПАРАКА

Анонимен каза...

Бай Иване може и да съм боклук но до сега не съм близал задни части.Имам достийнство.А да ти напомня,че твоята любима Дона даде обещания да повиши доходите на населението,да прекрати бягането на млади хора от Троян и да подобри начина на живот.До тук само на приказки го е докарала.Есента събира експерти по безопастноста на движение в Троян.То бяха пресконференции то бяха планове,то беше думкане на тъпана,че и глухите да чуят.Фаида от тези напъни не виждаме.А допуснах грешка тръгнаха да глобяват ако си паркирал на тротоара,а това че няма паркоместа в Троян на твоята Дона не и пречи.На приказки е много добра и само се хили.А работата кой ще я свърши.А има и наглоста да иска и увеличение на заплатата си за празните приказки и глупостите които ръси наляво и надясно.

Анонимен каза...

ОК, смъртни заплахи не може, а може ли обещания за недоброволен, недобронамерен и нехуманен акт на съвокупление с лице от същия или противоположен пол с идеална (нестопанска) цел? Като същия бъде използван за превъзпитание с цел убеждаване на надупеното лице в правилните марксистко/ленински морални и етически норми, иманентно присъщи на димитровските постулати? Мерси.

Анонимен каза...

Хайде сега гостите на града били виновни.
В случаят е така, ама колко други пъти е бил виновен някой троянски "шофьор" и то даже не от невнимание, а от простотия - да се ръчкаме да минем преди другият, които в повечето случай е с предимство.
Така и няма да се научат троянци да карат.
Или пък да се научат да бъдат толерантни или леко възпитани.
От всякъде прелива само простотия и завист.
И с бариери да направите кръстовището пак няма файда. До дни ще бъдат изпотрошени от вандали и от спящи шофьори, а след това пак ще си карат кой както си знае.
И що да пускаме мигачи при завиване? Няма я да даваме отчет накъде отиваме. Ние сме най-великите и няма да се обясняваме къде отиваме.
И не на последно място - НЯМАМЕ ПОЛИЦИЯ. Или я има само за някой и за нашите хора/спонсори.

Анонимен каза...

А какъв е този оранжев буркан на колата от главната снимка?
Такива буркани нали уж имат бавнодвижещите се МПС, които са пречка за останалите (големи камиони, багери и др)????

Анонимен каза...

Според мен тази катастрофа е инсценирана от гербаджийски лумпени, целящи дискредитация на най-успешния кмет в историята на България.
Всичко това е просто защото не могат да преглътнат че за много малко време госпожа Донка Михайлова поведе Троян към невиждани висини и просперитет!

Анонимен каза...

Какви гости на Троян!Че кой ще се сбърка да дойде в един почти мъртъв и призрачен Троян!- доведен до тук благодарение на "умното и компетентно управление"!

Анонимен каза...

Защитниците на Дона не можахте ли вече да разберете,че времето на празните приказки и нищоправенето вече изтича.Ние вече невярваме на кухите приказки и натруфените пресконференций на Доцка.Искаме действия а такива няма от нейна страна-само на приказки го докарва.И без да прави пресконференций да казва колко много работа е свършила а фактически нищо няма ние сами ще видим.Стига се е пънала а да вземе да свърши нещо.

Анонимен каза...

1-ви, 9-ти: вие правили ли сте ляв завой от "Радецки" към "Ботев"? Не знам дали светофарът ще намали катастрофите, но поне ще е по-благосклонен към завиващите.

Анонимен каза...

Ей, голяма работа на "СТОП" да направиш ляв завой. Нали същото е и на Вила Ванна.
Какво толкова? Почакаш 2-3 минутки и минеш.

Ванката каза...

Като видя пернишка или монтанска, а също и КН, много внимавам, прекръствам се и правя път. Иначе колата ми е много мощна, баварска и автоматична, но гледам да съм далеч от такива.

Анонимен каза...

Много има написано по тази тема,но понеже вече не се трае,ще го повторя.Кмета на Троян е престъпник.Зашото всички комисии,допитвания и пр.относно регулиране на автомобилното движение в града целят едно.Да няма светофари,да не се направи почти нищо,защото така е по-лесно и евтино.А нуждата от светофари на въпросното кръстовище,както и на Вила Вана,моста за Елпром,кръстовището преди "Витекс"и др.е толкова належаща,че не подлежи на коментар.Каквито и глупости да пишат коментиращи като първия и други като него.А в нормалните страни светофари има и в селища като Орешак и на някои натоварени места и извън градовете...

Анонимен каза...

Най ме е страх като срещна индивиди, които се казват "Ванката" и се возят в допотопни немски морги,били те и от Бавария.Гледам да съм далеч от такива комплексари !

Анонимен каза...

18-ти (който пишеш че е голяма работа да направиш ляв завой на въпросното кръстовище) - сравнението ти с кръстовището на вила Ванна е неуместно - там е доста по-широко, има и лента за престояване за ляв завой. Разбира се, че на кръстовището м/у Радецки и Ботев трябва да има светофар.

Анонимен каза...

Този с Полото ми е съученик наш селяк си е! Пълен невроз - търпение няма ни в говора ни в движенията. Добре че не е имало пешеходци, че е щял да ги помете.

Анонимен каза...

22-ри, ти книжка имаш ли?
Какво като е широко кръстовището и като има ленти за ляв завой?
На "СТОП" за ляв завой все трябва пропуснеш всички (образно казано).
Аз например с тези измислени ленти за ляв завой (за влизане зад малкото пазарче), почти всяка сутрин съм на косъм от челен удар.
Идвам от Тифани, подминавам вивател, подавам ляв мигач и сравнително рязко (все пак "лентата" е 6-7м) влизам в лентата. В този момент някой насрещен за по-лесно опитва да минава през въпросната лента, че иначе трябва да направи много чупки по пътя. По този начин се озовава точно срещу мен, че пък и ме гледа като изтребител и се чуди каккво ли правя срещу него.
Олигофренията е пълна.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |