Медал за Тачо от Европейското първенство в Австрия

* Беломъжев е трети в дългата дистанция, титлата спечели норвежецът Ларс Мохолдт * Подиум за летящия троянец от четвърто поредно ЕП, равносметката дотук – три пъти злато, сребро и два бронза
Ски ориентиране, ЕП
Станимир Беломъжев по трасето, ЕП 2016, Австрия
ЗВЕЗДАТА на българското и световното ски ориентиране и водач в световната ранглиста в момента – съгражданинът ни Станимир (Тачо) Беломъжев, спечели очаквания медал от провеждащото се в зимния център Обертилях (Австрия) Европейско първенство. След като в първата индивидуална дисциплина - спринта (29 февруари), бе декласиран заради повреда в системата за отчитане, а в средната дистанция вчера (3 март) след нелепо сблъскване с финландски състезател и скъсване на ръкохватката на едната щека изтърва сигурен подиум, в днешната (4 март) дълга дистанция Тачо стигна до бронзовия медал. По 28,5-километровото трасе с 36 контролни точки най-бърз бе норвежецът Ларс Мохолдт, втори е руснакът Едуард Хренников, изпреварил с 8 сек. българина.

Медалистите в дългата дистанция - Хренников, Мохолдт, Беломъжев, ЕП 2016, Австрия
ТОВА е четвърто поредно Европейско първенство, на което Станимир Беломъжев печели медал и равносметката му от индивидуалните стартове вече е три пъти злато и два бронза. Миналата година, на ЕП 2015 в Лензерхайде (Швейцария), Тачо извоюва титлата в спринта и трето място в средната дистанция. На ЕП 2014 в Тюмен (Русия) грабна златото в дългата дистанция. А първата си европейска победа летящият троянец спечели навръх 25-тия си рожден ден на ЕП 2013 в Мадона (Латвия) – в спринта. Има и сребро от смесената щафета на ЕП 2015, където бяга в тандем с Антония Григорова.

ДА ПРИПОМНИМ още, че преди по-малко от месец на първото в историята на ски ориентирането Световно студентско първенство, провело се в Тула, Русия (10-16 февруари 2016 г.), Беломъжев бе абсолютен хегемон – световни титли и в трите индивидуални дисциплини. Преди заминаването му за ЕП 2016, когато за кратко си бе в Троян, го попитахме не е ли твърде сгъстена състезателната му програма и дали това няма да се отрази на резултатите в Австрия. „Да, двете големи състезания са много близко във времето, но амбициите ми за медал на ЕП си остават”, бе отговорът на шампиона. И от нас – поредното голямо браво!

Т21 

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |