На Бабинден в троянското АГ отделение

* Кметът Донка Михайлова: „Във Вашите ръце са поверени най-крехките и ценни създания – нашите деца”
21 януари Актуализиран
Кметски поздрави за завеждащия АГ отделението д-р Мишо Василев
НА  ДНЕШНИЯ  21 януари - Ден на родилната помощ (Бабинден по стар стил), кметът на Троян Донка Михайлова, зам.-кметът Поля Димова и Валя Даскалова, главен експерт „Социална и здравна политика“ в общинската администрация, по традиция гостуваха на Акушеро-гинекологичното отделение в троянската общинска болница МБАЛ „Д-р Георги Стоев-Шварц” и поздравиха екипа с празника.  Сред домакините бе и директорът на болницата д-р Пенко Бамбов.

Г-ЖА МИХАЙЛОВА поднесе пита със здравец и поздравителен адрес на завеждащия АГ отделението д-р Мишо Василев и пожела здраве и успехи на троянските „баби” в благородна им професия. „През годините в ръцете Ви са проплакали стотици деца. Вие сте хората, които са близо до родителите в най-щастливите им мигове и помагате рожбите им да се появят на този свят. Във Вашите ръце са поверени най-крехките и ценни създания – нашите деца“, се чу в кметското поздравление.

Дарове за доайена на троянското АГ отделение - акушерката Румяна Лазарова
СПОРЕД обичая гостите поднесоха символичен подарък на акушерката с най-дългогодишен опит в отделението, Румяна Лазарова - кърпа и калъп домашен сапун. Троянското АГ отделение запазва славата си на едно от най-добрите и предпочитани отделения в областта. Домакините споделиха за ръст на новородените за изминалата 2015 г., които са били 288, от които половината (144) са троянчета, а другите на родилки от други градове, избрали рожбите им да се появят на бял свят в АГ отделението на МБАЛ – Троян, едно от най-добрите в цяла Северна България.

Станислава Цукева, PR на Община Троян


Бел. ред. За Бабинден на гости на троянското АГ отделение бяха и представителки на дамското гражданско сдружение „Българка – Троян”. „Българките” засвидетелстваха признателността си към труда и усилията на тези, които посрещат живота и по станала вече традиция от години им подариха картина – живописното платно на ловешката художничка Магдалена Йотова, озаглавено „Българка”.

Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

Това е най хубавото отделение в нашата болница, поздравления за всички. Чудесени сте.

Анонимен каза...

Г.Маринов, защо не слагате в анонса на тази и подобни други статии със същият произход "Платена публикация"?

Анонимен каза...

Фамилиарности - както директорът е д-р Пенко (а не напр. Пепи) Бамбов, така и завеждащият АГ е д-р Марин (а не Мишо) Василев.

Анонимен каза...

Колко простотия има боже по този свят!
Говоря за 2-ри и 3-ти.
Винаги ще се намери някой който и на най хубавия ден и хубава статия да я усере (извинявам се за думата) но е така. Малко уважение към хората които израждат нашите деца. Бъдете живи и здрави.

Анонимен каза...

Приятелка на жена ми, в едно бургаско кафене, разказваше преди година-две как и препоръчали да роди в Троян. Останала много доволна и сега ( тогава ) една друга бургазлийка отивала да ражда и тя в Троян.
Вие си пишете каквото искате. Аз това видях и чух "от извора".

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |